Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zondagmiddag 05-12-99
16:51 zondag 5 december 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216 of 06-51528156

*
Na aanrijding doorgereden

EMMEN - Op de Rijksweg N34 nabij Emmen werd vanmorgen een auto aangetroffen met daarin een slapende bestuurder. De auto was behoorlijk beschadigd. Bleek dat de man afgelopen nacht in Zandberg een aanrijding had gehad en doorgereden was. De man, een 27-jarige inwoner van Ter Apelkanaal, verkeerde onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het bureau. Op het bureau blies hij 380 Ug/l ( ongeveer 0,85 promille). Na verhoor heengezonden met een dagvaarding op zak.

*
Auto botst tegen vrachtauto

EMMEN - Gistermiddag botste een 50-jarige inwoner van Valthermond met zijn auto tegen een stilstaande vrachtauto. De man reed over de Dikbosstraat van Weerdinge naar Valthe en merkte te laat dat er een vrachtauto stilstond. Hij knalde er vol achter tegen aan. Hierdoor raakte hij gewond en werd hij met o.a. diverse snij wonden overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar de man rook naar alcohol is van hem een bloedproef genomen. De vrachtauto raakte behoorlijk beschadigd, terwijl de personenauto totaal vernield was.

*
Met auto over de kop

DE WIJK - Afgelopen nacht raakte een 21-jarige vrouw uit Meppel, de macht over het stuur kwijt, ter hoogte van de Schiphorsterweg, op de Hessenweg. Via de berm, diverse borden en palen kwam de auto tenslotte, na enkele malen over de kop te zijn gegaan, aan flarden tot stilstand in de linkerberm. Zij en ede naast haar zitten de 23-jarige man uit De Wijk raakten niet gewond. De bij haar, achterin de auto zittende mannen van 16 en 22 uit De Wijk, werden uit de auto geslingerd en werden met diverse snij wonden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De auto was totaal vernield.

*
Onder invloed

HOOGEVEEN - Vanmorgen rond 07.00 uur werd op de Prins Hendrikstraat een auto gecontroleerd. Hierbij bleek dat de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Elim, teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 630 Ug/l (ongeveer 1.45 promille) Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

ASSEN - Op de Zuidersingel werd vannacht een 23-jarige man uit Leusden aangehouden, daar bij een controle bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 740 Ug/l (ongeveer 1,7 promille) Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook hier werd snelrecht toegepast.

*
Diefstal aanhangwagen

ERICA - Werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanhangwagen gestolen aan de Ericasestraat. De aanhangwagen stond een eindje van de weg af. De schade bedraagt ongeveer f 1000,-- gulden.

*
Inbraken in auto's

REGIO - Afgelopen weekeinde werden in diverse plaatsen in Drenthe in auto's ingebroken. De daders kwamen in de auto door het forceren van een slot, het ingooien van een raam of het uit de rubbers snijden van een raam. In alle gevallen ging het de daders om de geluidsapparatuur. Ingebroken werd in Gasselternijeveen aan de Elleboog 2x , in Coevorden aan de Weeshuisstraat, in Emmen aan de Rolderbrink 3x en aan de Laan van de Marel.

*
Diefstal aluminium zijschotten

HOOGEVEEN - Werden tussen vrijdagavond en vanmorgen bij een bedrijf aan de Europaweg van twee opleggers de aluminium zijschotten gestolen. Het gaat om in totaal 15 schotten met een waarde van ongeveer f 9.000,-- gulden.

*
Inbraken in woningen

ASSEN - In een woning aan de Venestraat werd gisteren ingebroken. Door het ingooien van een raam aan de achterzijde konden de daders in de woning komen. Gestolen werden een damesfiets en een racefiets. Schade is niet bekend.

ZUIDLAREN - In een woning aan de E 56 werd gisteren ingebroken. De daders kwamen binnen via een bovenlicht. Gestolen werden een hoeveelheid gereedschap, bouwmaterialen en keukenapparatuur. De juiste hoeveelheid en schade is nog niet bekend.

HOOGEVEEN - Gistermorgen werd ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan het Rietland. De bewoners waren op vakantie. Een raam aan de zijde van de woning was opengebroken. Vermist worden een beeldscherm van een PC, een printer en een stereotoren. Of er nog meer weg is zal moeten blijken als de bewoners weer thuis zijn.

HOOGEVEEN - Gisteren, vermoedelijk overdag, is er ingebroken in een woning aan de Watermunt. De daders kwamen binnen door het forceren van het keukenraam. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen werden een computer met modem en wat geld en twee paspoorten.

HOOGEVEEN - Aan de Zwanebloem is gistermiddag of avond ingebroken in een woning. Door het forceren van een slaapkamerraam wisten de daders in de woning te komen. De gehele woning werd doorzocht. Alle laden en kasten stonden open. Vermist worden een TV, wat kleingeld en een paar bankpasjes.

HOOGEVEEN - Vanmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de P. Dubbeldamstraat. Niet duidelijk is hoe de daders zijn binnen gekomen. Vermist worden een TV, een videorecorder, een radio/cd-speler en vier dekbedhoezen.

EMMEN - Gistermiddag werden aan de Heidelaan twee inbrekers overlopen door de zoon des huizes. Toen hij één van de verdachten probeerde vast te houden, bedreigde deze hem met een grote schroeven draaier. Toen hij de man los liet sloeg deze op de vlucht. Hierop greep de zoon de andere inbreker. Deze bedreigde hem met een beitel. Ook deze verdachte sloeg op de vlucht, maar kon in de tuin door vader van de jongen worden gegrepen. Zij hielden deze verdachte, een 15-jarige inwoner uit Eexterveensekanaal vast totdat de politie ter plaatse was. De man is aangehouden en ingesloten. De identiteit van de tweede verdachte is niet bekend.

PESSE - Gisteren is er ingebroken in een woning aan de Grevenkamp. De daders kwamen in de woning door het forceren van een deur aan de zijkant. Vermist worden wat sierraden en wat geld. Hoeveel er weg is, is nog niet duidelijk.

KOEKANGE - Gisteravond laat is er ingebroken in een woning aan De Meidoornlaan. De daders kwamen binnen door het forceren van de achterdeur. Ook hier was de gehele woning doorzocht. Vermist worden enkele cheques, een videorecorder en bankpasjes. Het is nog niet duidelijk of er meer weg is.

MEPPEL - Bij thuiskomst gisteravond ontdekten de bewoners van een woning aan de Luzernevlinder dat er bij hen was ingebroken. Door het forceren van de terrasdeuren wisten de daders binnen te komen. Vermist worden een Laptop, een fototoestel en wat kleingeld.

MEPPEL - Bewoners van de Gasgracht bemerkten gisteravond dat er ingebroken was bij hun buren. De daders waren binnengekomen door een bovenlicht in de keuken. De gehele woning was doorzocht en de inhoud van laden en kasten was op de vloer gegooid. Vermist worden wat sierraden, wat kleingeld uit potjes en een platstation.

*
Inbraak bij brandweer Zwinderen

ZWINDEREN - Werd gisteren ontdekt dat er ingebroken was in de brandweerkazerne aan de Brinkweg. Door een raam in te gooien wisten de daders binnen te komen. Gestolen werden een aantal gala-uniformen, een fax, diverse GSM-toestellen, handlampen en vermoedelijk nog gereedschap. Een inventarisatie moet uitwijzen wat er weg is en hoeveel de schade bedraagt.

*
Inbreker op heterdaad betrapt

ASSEN - Kwam vanmorgen een melding bij de politie dat er ingebroken werd bij een bedrijf aan de Weiersatraat. Toen de politie het pand doorzocht troffen zij een 37-jarige man uit Assen aan. De man is aangehouden en ingesloten. Het onderzoek zal vandaag verder gaan.

*
Mishandeling

ASSEN - Afgelopen nacht liepen een jongen en een meisje uit Assen, personalia nog niet bekend, over de Torenlaan. Toen zij een man met een donker uiterlijk zagen staan plassen, zei het meisje dat dit niet mocht. Hierop begon de man te schelden, greep een stuk tegel en gooide dit naar het hoofd van het meisje, die daardoor gewond raakte. De jongen rende achter de man aan, die inmiddels bij een woning aan de Torenlaan had aangebeld. Uit deze woning kwamen een aantal jongeren, waarvan één met een honkbalknuppel, die direct hiermee begon te slaan op de jongen van het meisje. Vervolgens zijn alle daders op de vlucht geslagen. Het meisje is in het ziekenhuis geholpen aan een behoorlijke wond aan de zijkant van het hoofd. De jongen bekwam diverse kneuzingen en had een kapotte lip. De signalementen van de daders zijn niet duidelijk.

*
Brievenbussen opgeblazen

EMMEN - In Emmen zijn afgelopen nacht 3 brievenbussen met vuurwerk opgeblazen. Het betrof brievenbussen aan de Distelvink, het Mezenveld en de Meester J van Lierstraat. Bij de eerste twee lagen diverse poststukken over straat verspreid. Deze zijn door de politie veilig gesteld.

*
Wietplantage ontdekt

MEPPEL - Bij een melding van een inbraak in een woning aan de Gasgracht, ontdekte de politie gisteravond een complete wietplantage op de vliering. Volgens de 35-jarige bewoner had hij deze week net geplant en de zaak in bedrijf gebracht. Het ging om 167 planten. Deze zijn alle in beslag genomen, alsmede de lampen, ventilatoren en verdere benodigdheden. Alles zal worden vernietigd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 9538 '
Lees ook