Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 1 Januari 2000.

_________________________________________________________________

Overlast vuurwerk, brandjes etc.

Strijkers in beslaggenomen - Hillegom
Vrijdagmiddag 31 december zag de politie tijdens een surveillance een 21-jarige man uit Rijsenhout op de Valckslootlaan een strijker afsteken. Toen de politie hem staande wilde houden, zette hij het op een lopen. Hij is na een kort sprintje aangehouden. Hij bleek zeventig strijkers bij zich te hebben. Het vuurwerk is inbeslaggenomen. De man kreeg een bekeuring.

Autobanden in brand gestoken - Noordwijk
Vrijdagmiddag 31 december rond half vier stak een groep van ongeveer 25 'gabbers' een aantal autobanden op de Kersappelstraat in de brand. De brandweer bluste het vuur.

Materiaal voor vreugdevuur uit voorzorg verwijderd - Lisse Vrijdagmiddag 31 december rond half vijf ontdekte de politie nabij de hangplek aan de Stationsweg een verzameling pallets en autobanden, kennelijk bedoeld voor een vreugdevuur. De gemeente heeft het materiaal verwijderd.

Aanhoudingen na onenigheid - Hillegom
De politie heeft vrijdag 31 december omstreeks 15.00 uur op de Hoofdstraat twee Hillegommers aangehouden. Het tweetal, beiden 16 jaar oud, had onenigheid gekregen met een 33 en een 64 jarige plaatsgenoot. Het betrof hier vader en zoon. Het conflict was ontstaan omdat het zoontje van de 33 jarige man ruzie met de jongens had gekregen over vuurwerk. De vader van het jongetje en diens opa kwamen de jongens daarover alsnog aanspreken. Over en weer werd er echter niet zozeer gepraten maar meer geslagen en geschopt. De twee aangehouden mannen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 33 en 64 jarige mannen zijn afgevoerd naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem. Het letsel bleek zich uiteindelijk beperkt te hebben tot een aantal hechtingen.

Pallets verwijderd - Noordwijk
Op de Goudenregenstraat is in de loop van de dag een behoorlijke brandstapel neergelegd van pallets. Op aanwijzing van enkele jongeren werd de politie hiervan op de hoogte gesteld. Na overleg met de gemeente werd besloten de pallets te laten verwijderen. Er is een vrachtwagen vol hout afgevoerd.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 2319 '
Lees ook