Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 26 januari 1999. Zinloos Geweld
* Snelheidscontrole.

* Inbraak winkel.
AANRIJDING NA RIJDEN ONDER INVLOED

25/01:Een 30-jarige automobilist uit Leiderdorp veroorzaakte maandagmorgen een kopstaart-aanrijding op de Van Berckelweg in Noordwijk. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Gooweg. De automobilist uit Leiderdorp had niet in de gaten dat een auto voor hem tot stilstand was gekomen en botste er bovenop. Het bleef gelukkig bij materiële schade. De veroorzaker van het ongeval moest een blaastest ondergaan. Daaruit werd duidelijk dat hij de limiet bijna twee keer overschreed, een promillage van 0,88. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. In het kader van het project Gezamenlijk Opsporen en Vervolgen (lik-op-stuk beleid), werd de zaak direct voorgelegd bij justitie. De man kreeg een boete opgelegd van f. 900,-- en een dagvaarding voor het geval hij de boete niet op tijd betaald.
SNELHEIDSCONTROLE

25/01:De politie hield maandagmorgen een snelheidscontrole op de Nieuwe Offemweg in Noordwijk. Tussen 08.30 en 09.30 uur werd de snelheid van 628 automobilisten en motorrijders gemeten. In totaal reden 84 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u, terwijl ter plekke 50 km/u is toegestaan. 25/01: Tussen 11.00 en 12.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Oosthoutlaan in Voorhout. Van de in totaal 384 gepasseerde voertuigen reden er 87 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u. Er geldt op de Oosthoutlaan een maximumsnelheid van 50 km/u. Alle overtreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.
INBRAAK WINKEL.

26/01: In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden ingebroken in een winkel aan de Kanaalstraat in Lisse. De daders forceerden de toegangsdeur om binnen te komen en maakten vooral sigaretten en een groot aantal flesjes eau de toilette buit. Omdat tijdens de inbraak het alarm afging, hebben de daders het pand weer snel verlaten. Tijdens hun vlucht verloren zij het grootste deel van hun buit. Op de Koninginneweg trof de politie een vuilniszak aan vol met sigaretten en een spoor van verloren flesjes eau de toilette. Of de daders de volledige buit hebben achtergelaten is niet bekend. Van hen ontbreekt tot op heden elk spoor. De politie vermoedt dat dezelfde daders kort daarvoor geprobeerd hebben in te breken in een andere winkel aan de Kanaalstraat. De eigenaar van die winkel werd namelijk wakker van herrie en nam poolshoogte. In zijn winkel ontdekte hij dat het slot van de toegangsdeur was geforceerd. De daders hadden nog geen kans gezien het pand binnen te dringen en waren kennelijk op de vluchtgeslagen toen de eigenaar naar beneden kwam. Nog geen uur later was het wel raak in de andere winkel. De politie zoekt getuigen van beide voorvallen. Mensen die iets gezien hebben dat in verband kan worden gebracht met deze inbraken worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 3300 '
Lees ook