Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 27 december 1999.

De politie betrapte in het kerstweekend twee bestuurders die met te veel drank op toch achter het stuur waren gekropen. Vrijdagavond 24 december hield de politie op de Herenweg een 27-jarige man uit Vogelenzang aan. Een ademanalyse wees een promillage van 0.60 uit. Maandagmorgen 27 december net na middernacht was een 27-jarige Duitser het haasje. De politie hield hem op de Langelaan aan. Bij hem wees de ademanalyseapparatuur een promillage van 1.25 uit.

_________________________________________________________________

Inbraken in woningen.

Lisse Vrijdagavond 24 december werd ingebroken in een woning aan de Don Boscostraat. Om binnen te komen forceerden de inbrekers een draairaam. Op dit moment is nog niet bekend wat er precies is weggenomen uit de woning. Op tweede kerstdag werd in de middag ingebroken in een woning aan de Geraniumstraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. In de woning werd alles op z'n kop gezet. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning.

Voorhout Vrijdagavond 24 december werd ingebroken in een woning aan het Kievitspark. Aan de achterzijde van de woning werd een schuifpui opengewrikt. Voorlopig wordt zilverwerk en een laptop vermist.

Noordwijkerhout Op tweede kerstdag werd in de middag ingebroken in een woning aan de Schippervaartweg. Aan de achterzijde van de woning werd een deur geforceerd. Op dit moment is nog geen beschrijving te geven van de buit.

_________________________________________________________________

Mishandeling bij bar.

In de nacht van zondag op maandag 26 op 27 december rond 02.00 uur ontstond bij een bar aan De Grent een opstootje waarbij drie medewekers van de bar en een politieman mishandeld werden. Twee verdachten, een 25-jarige Noordwijker en een 27-jarige Noordwijkerhouter, werden aangehouden en zitten vast. Het opstootje ontstond toen aan een van de verdachten de toegang werd geweigerd. Na 02.00 uur worden geen bezoekers meer binnengelaten. Dit pikte de man niet, wilde met geweld naar binnen, waarop de medewerkers hem naar buiten werkten. Daarbij kregen zij klappen, trappen en elleboogstoten van de verdachte. Buiten bevond zich al de andere verdachte die kort daarvoor uit de bar verwijderd was. Een toegesnelde agent kreeg van deze verdachte enkele vuistslagen in het gezicht. Met behulp van meerdere agenten werden de twee verdachten uiteindelijk naar het bureau afgevoerd.

_________________________________________________________________

Brandjes

Keukenbrandje - Hillegom Zaterdagmorgen 25 december ontstond in een keuken van een woning aan de Catswende een brandje. De 54-jarige bewoner had een pannetje laten aanbranden. De woning stond vol rook. De brandweer zorgde dat het beginnende vuur geblust werd en zette de ramen open. De bewoner werd met rookvergiftigingsveschijnselen naar het Diaconessen Ziekenhuis in Heemstede gebracht. Rond het middaguur kon hij weer huiswaarts keren. De buurtbewoners maken zich zorgen over het gedrag van de bewoner. Zij hopen tot een oplossing te komen door te spreken met de woningbouwvereniging.

Toiletbrandje - Lisse Zondagavond 26 december ontstond in een toilet van een woning aan de Narcissenstraat een opmerkelijk brandje waarbij de 26-jarige bewoner verwondingen aan het gezicht op liep. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Een kaars had het kunststof kastje in het toilet in brand gezet. De hond des huizes sloeg hierop aan. Toen de bewoner daarop de toiletdeur open deed en het branje zelf wilde doven, explodeerde een toiletbus. Door de vrijkomende steekvlam werd hij aan het gezicht gewond. De brandweer bluste het brandje nog na.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 3847 '
Lees ook