Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 25 Januari 2000.

_________________________________________________________________

Inbrekers verjaagd

Een buurvrouw in de Kastanjelaan heeft donderdagavond 20 januari twee inbrekers verjaagd. Rond 20:20 uur hoorde ze achter de woningen lawaai. Zij ging meteen naar buiten en zag achter de woning van de buren twee onbekende mannen. Ze riep ze aan waarop de twee begrepen dat ze ontdekt waren en er via het achterpad rennend vandoor gingen. De politie heeft de mannen niet meer in de omgeving gezien. De sluitnaad van één van de ramen was beschadigd, maar dankzij de buurvrouw zijn de inbrekers niet in de woning geweest.

_________________________________________________________________

3x inbraak in woning

Vrijdagavond 21 januari werd in drie woningen in Noordwijk ingebroken. Om binnen te komen forceerden de daders ramen. Het ging hier om woningen aan de Dr. Hadriaan van Neslaan, de Nieuwe Offemweg en de Zoutmanstraat. Uit de woningen werden ondermeer stereo-apparatuur, sieraden en een portemonnee met een nog onbekende inhoud, weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

_________________________________________________________________

Bierdieven aangehouden.

In de nacht van zaterdag 22 op 23 januari rond 01.00 uur, heeft een bewoner van de 1e Poellaan twee jeugdige inwoners uit Lisse en Lisserbroek in een tuin van zijn buurman aangehouden en overgedragen aan de politie. De 19 en 16-jarige jongens waren op zoek naar bier in welke verpakkingsvorm dan ook. De buurman hoorde gestommel in zijn achtertuin en ging daar op af. Hij zag toen dat ze zich net ophielden in de tuin van zijn buurman. De jongens bekenden vanaf augustus 1999 meerdere malen kratten bier, losse flesjes of in blik verpakt bier uit schuren en tuinen weggenomen te hebben. Na verhoor zijn de jongens weer heengezonden.

_________________________________________________________________

Klappen na afpakken base-ballpetje.

In de nacht van zaterdag op zondag 22 op 23 januari rond 02.30 uur onstond in de Hoofdstraat een opstootje nadat een 24-jarige Noordwijker voor de grap bij een passant een base-ballpetje van zijn hoofd pakte. Dit nam de passant niet en sloeg hem onmiddellijk in het gezicht. Daarbij kreeg hij hulp van nog drie andere jongelui. De Noordwijker liep klappen en trappen op. Dankzij portiers van een aan de Hoofdstraat gevestigd restaurant kon de jongen worden ontzet. Aan zijn geintje hield hij mogelijk een hersenschudding over en een pijnlijk en hier en daar gezwollen gezicht. Van zijn twee vier belagers is er van twee een vaag signalement. Een jongen had half lang zwart haar met een matje, een bruin stoffen jack met bontkraag en bril met dun montuur. Een andere had een lange blauwe jas met lichte kapuchon en blauwe base-ballpet.

Maandagavond 24 januari hebben zich drie jongens bij de politie gemeld die vertelden betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 24-jarige Noordwijker nadat deze een base-ballpet had afgepakt. Het incident deed zich voor op zondagmorgen 23 januari op de Hoofdstraat. De jongens, 18,16 en 17 jaar oud en allen uit Noordwijk, lazen het bericht in de krant. Omdat volgens hen het incident anders was dan vermeld besloten ze zich te melden. De politie onderzoekt de zaak.

_________________________________________________________________

Inbrekers tabakshop overlopen

Drie nog onbekende inbrekers zagen op dinsdag 25 januari rond 02.50 uur, hun inspanning in rook opgaan. Na een inbraak in een tabakshop aan de Mariastraat werden ze op hun terugweg buiten door enkele passanten gezien. Toen zij dit merkten lieten zij een hoes vol met sigaretten achter en gingen er als een haas vandoor. De geallarmeerde politie zette bij hun zoektocht naar de inbrekers ondermeer een politiehond in. De speurtocht bleef echter zonder resultaat. De politie zet haar onderzoek vandaag voort.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 4096 '
Lees ook