Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 15 maart 1999

NOORDWIJKSE OPGEPAKT NA VERNIELING AUTO'S

13/03: Een 20-jarige Noordwijkse is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie opgepakt wegens vernieling van een negental geparkeerde auto's op de Gladiolusstraat in Noordwijk. Een alerte omwonende hoorde buiten een klap een nam poolshoogte. Daar zag hij dat de Noordwijkse tegen verschillende geparkeerde auto's trapte en ruitenwissers omboog. Toen zij in de merkte dat een getuige haar had gezien, verstopte zij zich onder een auto. De inmiddels gewaarschuwde politie plukte haar onder de auto vandaan en hield haar aan. De Noordwijkse was onder invloed van alcoholhoudende drank. Tijdens haar verhoor, ontkende zij de vernielingen te hebben gepleegd. De verklaring van de getuige liet echter niets aan duidelijkheid te wensen over. Tegen de Noordwijkse is proces-verbaal opgemaakt, waarna zij weer op vrije voeten is gesteld.

2 HILLEGOMMERS AANGEHOUDEN NA VERNIELING AUTOSPIEGELS.

14/03: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee Hillegommers (20 en 21 jaar) aangehouden wegens vernieling van autospiegels van geparkeerde auto's op de Haven en de Hoofdstraat in Hillegom. Zij trapten 6 autospiegels kapot, gooiden een fiets in het water en gooiden een glasbak om. Na een alerte melding van getuigen en hun aanwijzingen, konden agenten het duo inrekenen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in de loop van zondag gehoord over hun gedrag. Tegen de Hillegommers is proces-verbaal opgemaakt. De mannen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar mogelijke andere vernielingen.

BESTUURDER ONDER INVLOED VEROORZAAKT SCHADE HILLEGOM

13/03: Een 27-jarige Engelsman zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, veroorzaakte zaterdagmiddag een kleine aanrijding met een personenauto op de Westerdreef in Lisse. Hoewel ertussen de partijen wel even werd gesproken, kwamen zij er onderling niet uit. De 27-jarig Engelsman reed daarna verder. De inmiddels gewaarschuwde politie wist de auto op de Leidsestraat te achterhalen. Andere automobilisten maakten de agenten duidelijk dat de bestuurder waarschijnlijk gedronken had. In de auto, een camper, troffen de agenten vier laveloze mannen aan. Uiteraard wist niemand wie er nu gereden had. Het viertal is daarop aangehouden en overgebracht naar het districtsbureau in Noordwijk. Daar kwam de aap uiteindelijk uit de mouw. Hoewel de 27-jarige Engelsman bleef ontkennen, waren zijn vrienden wat openhartiger. Zij verklaarden dat hij wel degelijk de auto had bestuurd. Om die reden moest de 27-jarige Engelsman een blaastest ondergaan. Hij overschreed daarbij de toegestane limiet ruim 4 keer (een promillage van 2,07). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is zijn rijbewijs in afwachting van een beslissing van de officier van justitie voorlopig ingevorderd. Het viertal is in de loop van zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld.

11 RUITEN VAN DE DUINPIEPER INGEGOOID NOORDWIJK

12-14/03: Onbekenden hebben afgelopen weekend 11 ruiten van de aan de Stakman Bossestraat gelegen school 'De Duinpieper' ingegooid. De ruiten werden vernield met bierflesjes. Volgens getuigen zouden de ruiten zaterdagavond zijn gepleegd. Van de daders is niets bekend.

5 NOORDWIJKERHOUTERS AANGEHOUDEN WEGENS VERNIELING TELEFOONCEL

13/03: De politie hield zaterdagavond 5 Noordwijkerhouters aan, in de leeftijd van 13 en 15 jaar, wegens vernieling van een telefooncel op de Dorpsstraat in Noordwijkerhout. Een getuige zag de jongens met iets op de ruiten van de telefooncel schieten, waarna deze ruiten sneuvelden. De getuige waarschuwde direct de politie die de knapen, aan de hand van het opgegeven signalement, wist te achterhalen. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd duidelijk dat zij met een soort erwtenschieters en katapulten op de telefooncel, maar ook op ander straatmeubilair, had geschoten. De politie stelt een nader onderzoek in naar eventuele andere schades, die door de knapen zijn veroorzaakt. Tegen de jongens wordt in elk geval proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast draaien zij uiteraard ook op voor de schade die zij hebben aangericht. De jongens, die gelet op hun leeftijd weer zijn vrijgelaten, worden nog wel nader gehoord over hun gedrag en de gevolgen.

VERNIELING AUTORUITEN

14/03: Onbekenden hebben zondagmiddag twee ruiten vernield op de Breugelhof in Voorhout. De eigenaar van de auto ontdekte de vernieling kort na 18.00 uur. Om 16.30 uur waren de ruiten nog heel. Door wie de ruiten zijn vernield is niet bekend.

De politie zoekt getuigen van de voorvallen. Mensen die iets hebben gezien of bekend zijn met de identiteit van de daders worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

DIEFSTAL UIT AUTO VOORKOMEN DOOR GETUIGE.

12/03: Door de reactie van een getuige op een harde klap van buiten, is vrijdagavond vermoedelijk een diefstal uit een geparkeerde auto op de Kerkstraat in Noordwijkerhout voorkomen. De eigenaar van de auto ontdekte zaterdagmorgen dat er in een portierraampje twee flinke gaten waren geslagen. Een buurman wist te vertellen dat hij vrijdagavond, kort na 20.00 uur, een harde klap had gehoord en naar buiten was gegaan. Daar zag hij een groep van 6 à 7 jongens wegrennen. Van deze knapen is alleen bekend dat zij 12 tot 14 jaar oud zijn, terwijl drie van hen jassen of shirts droegen met grijze capuchons. De identiteit van de knapen is nog onbekend. De politie zoekt nog andere getuigen van het voorval. Mensen die iets meer weten of bekend zijn met de identiteit van de daders, worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444.U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

SNELHEIDSCONTROLE NA KLACHTEN.

14/03: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een snelheidscontrole op de Oude Zeeweg in Noordwijk. Klachten van omwonenden over de hoge snelheid van het verkeer rondom het sluitingsuur van de horeca, waren aanleiding voor de controle. Tussen 01.00 en 03.00 uur werden 555 automobilisten en motorrijders geklokt. In totaal reden er daarvan 36 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u, terwijl ter plekke 50 km/u is toegestaan. De overtreders krijgen de bekeuring in elk geval thuisgestuurd.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 6829 '
Lees ook