Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


VOORHOUTERTJES AANGEHOUDEN NA AFSTEKEN VUURWERK.

10/01: Vier Voorhoutertjes in de leeftijd van 12 en 13 jaar wilden zondagmiddag kennelijk de Oud en Nieuwviering nog even voorzetten door in de omgeving van de Spoorlaan nog de nodige resten vuurwerk af te steken. Bij een woning aan de Meidoornrode gingen de knaapjes zover dat zij een vuurpijl door een brievenbus schoten. Gelukkig waren de bewoners thuis en ontstond er geen schade in de woning. De 40-jarige bewoner greep direct in en hield de jongens aan. Hij droeg de jongens vervolgens over aan de politie. Een van hen bekende tijdens het verhoor nog enkele gevallen van vandalisme, waaronder het ingooien van een ruit, de vernieling van een autospiegel en het aanbrengen van graffiti. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Gezien hun leeftijd krijgen zij via Bureau Halt een alternatieve straf opgelegd.

Terug naar headlines
_____________________________________________________________

AUTO'S DOELWIT VAN CRIMINALITEIT.

AUTO'S GESTOLEN

06/01: Vanaf een parkeerplaats aan de Maarten Kruytstraat in Noordwijk is woensdagavond een antraciet grijze Audi 80 gestolen. De waarde van de auto bedraagt f. 55.000,--. De Sassenheimse eigenaar parkeerde de auto daar rond 20.30 uur. Drie uur later bleek de auto verdwenen. De benadeelde deed aangifte bij de politie. Van de auto en de daders ontbreekt tot op heden elk spoor.

06-07/01: In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden een taxi gestolen vanaf de Kerkstraat in Noordwijkerhout. Het gaat om een blauwe Mercedes E200. Over de waarde van de auto is niets bekend. Woensdagmorgen ontdekte de taxichauffeur dat de auto was verdwenen. Er is aangifte gedaan bij de politie. Van de daders en de auto ontbreekt tot op heden elk spoor.

AUTO'S VERNIELD.

09-10/01: In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden twee geparkeerde auto's vernield op de Bronckhorststraat in Noordwijk. De daders bogen de ruitenwissers en een kentekenplaat om, waarna zij ongezien wisten te ontkomen. De vernielingen werden zondagmorgen ontdekt. Door de benadeelden is aangifte gedaan van vernieling.

DIEFSTAL UIT AUTO'S.

10/01: Zondag, in de vroege avonduren, hebben onbekenden drie geparkeerde auto's opengebroken op een parkeerterrein aan de Parklaan in Hillegom. De onbekende daders forceerden in één geval het slot van een portier in en in beide andere gevallen sloegen zij een raampje in om bij de buit te komen. De autoradio's werden uit de auto's gestolen. Van de daders is niets bekend. Zij wisten ongezien te ontkomen. De benadeelden deden aangifte bij de politie.

08/01: Een 34-jarige man uit Ermelo is op een brutale manier bestolen van zijn portemonnee, terwijl hij een roldeur van een winkel aan het repareren was aan het Blokhuis in Lisse. De man had zijn auto in de nabijheid van het pand geparkeerd en was bezig met wat spullen uit zijn auto te laden. Toen hij terugkwam voor een vouwladder zag hij dat zijn jas tussen de stoelen vandaan was gehaald en op de bestuurdersstoel lag. Toen hij zijn jas controleerde miste hij zijn portemonnee. De man had kort daarvoor nog wel twee jongens gezien in de nabijheid van zijn auto, maar daar verder geen aandacht aan besteed. Direct daarop heeft de benadeelde de omgeving afgezocht naar beide knapen. Op het Houtplein zag hij de jongens lopen en sprak hen aan. De man uit Ermelo kreeg direct een scheldkanonnade over zich heen, waarna de jongen er snel vandoor gingen via de Kanaalstraat, de Koninginneweg en de Nassaustraat. Daar raakte de hij de knapen kwijt. Het gaat om twee jongens in de leeftijd van rond de 20 jaar, donkere huidskleur, beiden tenger van postuur en voorzien van kort zwart haar. Een van de knapen droeg een groene halflange jas en de ander een bordeaux rode. De politie zoekt getuigen van de diefstal. Mensen die iets van het voorval hebben gezien of bekend zijn met de identiteit van de daders worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444.

JONGEN VAN 15 MET AUTO VAN PA AAN DE HAAL.

09/01: Zaterdagmiddag controleerden agenten op de Mesdagstraat in Lisse een personenauto die bestuurd werd door een 15-jarige Lissenaar. De jongen zou even de auto van zijn ouders wassen en besloot gelijk maar even een stukje te rijden. Agenten zagen de jongen de auto achteruit in een parkeervak steken en grepen in. Tegen de Lissenaar is proces-verbaal opgemaakt. Zijn ouders zijn op de hoogte gesteld van de overtreding.

Terug naar headlines
_____________________________________________________________

BALDADIGHEID MET DE NODIGE SCHADE.

10/01: Zondagavond, kort voor middernacht, hielden twee jongens zich behoorlijk baldadig op in de Willem de Rijkelaan in Hillegom. Hun gedrag had de nodige schade tot gevolg. De knapen pakte een aanhangwagen uit een tuin en reden daarmee dwars door een tuinhek. Zij lieten de aanhangwagen achter op een nabij gelegen schoolplein. Daar zette zij nog even gauw een afvalbak in brand en terwijl zij wegliepen bogen zij en passant ook nog even de ruitenwissers van een geparkeerde auto om. Een getuige is nog achter de daders aangelopen, maar raakte hen op een gegeven moment kwijt. Ook de politie heeft de directe omgeving afgezocht en de knapen niet meer aangetroffen. De politie hoopt dat er mogelijk getuigen zijn die deze knapen aan de hand van hun signalement kennen. Het gaat om twee jongen tussen de 15 en 20 jaar en beide ongeveer 1.80 m lang. Een van hen had donker krullend haar en droeg een licht jack. De andere had blond sluik haar en droeg een wit T-shirt, spijkerbroek en een donker jack. Mensen die deze knapen kennen of iets meer weten van de vernielingen, worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

Terug naar headlines
_____________________________________________________________

FIETSER ONDERUIT NA AANRIJDING.

11/01: Een 20-jarige vrouw uit Noordwijk is maandagmorgen licht gewond geraakt aan haar rug na een aanrijding met een personenauto op de kruising Herenweg / Beeklaan in Noordwijk. De Noordwijkse is voor onderzoek overgebracht naar het LUMC in Leiden. De vrouw fietste over het naast de Herenweg gelegen fietspad en wilde vervolgens de kruising oversteken. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een automobilist die haar van links naderde. Een botsing was daarna niet meer te vermijden. De automobilist, een 54-jarige Sassenheimer, kwam met de schrik vrij. De materiele schade bleef beperkt.

_____________________________________________________________

Wij ontvangen graag uw reacties of informatie die ons bij onderzoeken verder kunnen helpen.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 7263 '
Lees ook