Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 1 februari 1999

WEEKENDGEWELD !

JONGEN MET BIERFLES OP HOOFD GESLAGEN - NOORDWIJK

29/01: Een 17-jarige Noordwijker is vrijdagavond op de Kerkstraat in Noordwijk door een even oude plaatsgenoot met een bierflesje op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer kwam er wonderwel met een klein sneetje in zijn hoofd vanaf. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de verdachte ter plekke inrekenen. Aanleiding voor het voorval was een woordenwisseling van een week daarvoor. Vrijdagavond, toen het slachtoffer de verdachte in bijzijn van enkele vrienden op de Kerkstraat tegenkwam, ontstond opnieuw een woordenwisseling. Tijdens die ruzie haalde de verdachte ineens uit en sloeg de 17-jarige Noordwijker met een bierfles op zijn hoofd. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag, in het kader van de aanpak van 'Zinloos Geweld' , voorgeleid bij de officier van justitie in den Haag.

LISSENAAR AANGEHOUDEN NA MISHANDELING PLAATSGENOOT - LISSE

29/01: De politie heeft vrijdagavond op de Kanaalstraat een 16-jarige Lissenaar aangehouden wegens mishandeling van een 15-jarige plaatsgenoot. De jongen zou zonder directe aanleiding het slachtoffer hebben mishandeld door hem tegen zijn hoofd te schoppen en te slaan. De 15-jarige Lissenaar liep hierdoor een blauw oog en een flink opgezette wenkbrauw op. Het voorval gebeurde voor een horecagelegenheid aan de Kanaalstraat. Het slachtoffer wist zichzelf in veiligheid te brengen door te vluchten. De verdachte verklaarde tegenover de politie dat het slachtoffer ruzie zou hebben gemaakt met zijn vriendin. Verschillende getuigen beweren echter dat de Lissenaar zonder enige aanleiding het slachtoffer aanviel. Ook de Lissenaar is in het kader van de aanpak van 'Zinloos Geweld' in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid bij de officier van Justitie in Den Haag.

OPGEPAKT NA BELEDIGING POLITIEAGENT - LISSE

30/01: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op het Blokhuis in Lisse een 19-jarige Hillegommer opgepakt, omdat hij een politieagent beledigde. De jongen was betrokken bij wat schermutselingen tussen twee groepen jongeren, toen de politie ingreep. Agenten haalden de partijen uit elkaar en stuurden hen weg. De 19-jarige Hillegommer was het daar duidelijk niet mee eens en begon één van de agenten voor alles wat los en vast zat uit te maken. De agent gaf hem één keer de kans om te stoppen met zijn scheldkanonnade, maar toen de man gewoon door bleef gaan werd hij ingerekend. De Hillegommer verzette hevig tegen zijn aanhouding. De verdachte is overgebracht naar het bureau in Noordwijk, waar hij is gehoord. Tegen de Hillegommer is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging en verzet tijdens zijn aanhouding.

ONBEKENDEN GOOIEN RUITEN IN VAN BANKGEBOUW - LISSE

30/01:In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van vernieling van een vijftal ruiten van een bankgebouw aan de Heereweg in Lisse. De melder had gezien dat vijf jongens na de vernieling waren weggelopen. Politieagenten troffen kort na de melding vier jongens in de directe omgeving van de bank aan. De jongens wisten niets van vernielde ruiten af. Omdat de melder anoniem wilde blijven kon dit niet bij de melder worden gecontroleerd. De agenten moesten volstaan met het noteren van de namen van de knapen. De politie zoekt nog getuigen van het voorval. Mensen die iets van het incident of de daders hebben gezien worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444.U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

6 JONGENS AANGEHOUDEN NA INGOOIEN RUITEN WACHTHOKJES - VOORHOUT

29/01: De politie hield vrijdagavond 5 Voorhouters en 1 Noordwijker aan op verdenking van het ingooien van twee ruiten van wachthokjes op het station in Voorhout en vernieling van een kunststof bak. Getuigen zagen de groep bezig en reageerden alert door de politie te waarschuwen. De knapen, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, werden allen aangehouden en ingesloten. In eerste instantie wist niemand wie de ruiten had ingegooid. Tijdens het verhoor op zaterdag bekenden twee van hen de vernielingen te hebben gepleegd. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast draaien zij op voor de schade. De jongens zijn in de loop van zaterdag, na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

ALCOHOL ACHTER HET STUUR

ZWAAR ONDER INVLOED VAN DE WEG GERAAKT.

22/01: Een zwaar onder invloed verkerende 42-jarige Noordwijker raakte vrijdagavond op de Van Berckelweg in Noordwijk van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De Noordwijker verklaarde door een inhalende automobilist naar rechts te zijn gedwongen, waardoor hij in de berm belandde. Via de bosschages en een verkeersbord eindigde de rit tegen een boom. Niemand raakte gewond. Een blaastest wees uit dat de Noordwijker flink onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Hij overschreed de toegestane limiet ruim 5 keer, en promillage van 2,82. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is zijn rijbewijs voorlopig ingevorderd in afwachting van een beslissing van de officier van justitie.

ONDER INVLOED UIT DE BOCHT.

24/01: Een 23-jarige Lissenaar vloog zondagavond op de kruising Chopinstraat met de Verdistraat in Lisse uit de bocht, terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank zijn auto bestuurde. Volgens de bestuurder trapte hij door de remmen, waardoor hij de auto niet meer kon houden. Via een lantaarnpaal belandde de auto van de Lissenaar in een tuin van een woning. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De lantaarnpaal en een deel van de tuin raakten werden door de auto flink beschadigd. Een blaastest wees uit dat de Lissenaar onder invloed verkeerde. De man overschreed de toegestane limiet ruim twee keer (een promillage van 1,18). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is zijn rijbewijs in afwachting van een beslissing van de officier van justitie ingevorderd.

AANRIJDING NA RIJDEN ONDER INVLOED

25/01:Een 30-jarige automobilist uit Leiderdorp veroorzaakte maandagmorgen een kopstaart-aanrijding op de Van Berckelweg in Noordwijk. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de kruising met de Gooweg. De automobilist uit Leiderdorp had niet in de gaten dat een auto voor hem tot stilstand was gekomen en botste er bovenop. Het bleef gelukkig bij materiële schade. De veroorzaker van het ongeval moest een blaastest ondergaan. Daaruit werd duidelijk dat hij de limiet bijna twee keer overschreed, een promillage van 0,88. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. In het kader van het project Gezamenlijk Opsporen en Vervolgen (lik-op-stuk beleid), werd de zaak direct voorgelegd bij justitie. De man kreeg een boete opgelegd van f. 900,-- en een dagvaarding voor het geval hij de boete niet op tijd betaald.

HAARLEMMER BEKNELD IN AUTO NA AANRIJDING.

31/01: Een 42-jarige Haarlemmer kwam zondagavond bekneld in zijn auto te zitten na een aanrijding met een vrachtauto op de Duinschooten in Noordwijkerhout. Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn zwaar gehavende auto worden geknipt. Hij bleek slechts licht gewond te zijn geraakt. Voor alle zekerheid is het slachtoffer toch voor nader onderzoek overgebracht naar het LUMC in Leiden. Het ongeval gebeurde toen de vrachtauto vanuit een uitrit de Duinschooten opreed en richting Vogelaarsdreef reed. De bestuurder van de vrachtauto, een 57-jarige Noordwijkerhouter, zag de auto van de Haarlemmer wel naderen, maar deze bevond zich toen nog op forse afstand. Terwijl de Noordwijkerhouter al op de Duinschooten reed bleef de auto van de Haarlemmer met onverminderde vaart naderen. Vervolgens knalde de auto achter op de vrachtauto. De Haarlemmer kon zich niets van een vrachtauto en de aanrijding herinneren. De man bleek onder invloed te zijn van alcoholhoudende drank. Een bloedproef moet nog uitwijzen of de man ook teveel gedronken had. Over de uitslag van de bloedproef is nog niets bekend.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 8530 '
Lees ook