Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord


Laatst gewijzigd 8 maart 1999.

AANHOUDINGEN WEGEN DIEFSTAL UIT AUTO.

08/03: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee Hillegommers (17 en 24 jaar oud) aangehouden op verdenking van diefstal van een autoradio uit een op de Faleriolaan in Hillegom geparkeerde auto. Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van de auto-inbraak. Toen de agenten bijna ter plaatse waren, kwam hen een personenauto tegemoet rijden. Uit voorzorg werd deze auto alvast gecontroleerd, maar er werden geen bewijzen voor betrokkenheid bij de auto-inbraak aangetroffen. Toen kort daarna de signalementen van de personen bekend werden, bleken deze overeen te komen met de eerder gecontroleerde inzittenden van de personenauto. De agenten wisten de auto nog te achterhalen en de mannen aan te houden. De autoradio is nog niet teruggevonden. Vandaag stelt de politie een uitgebreid sporenonderzoek in en worden de verdachten nader aan de tand gevoeld.

DEUR POLITIEAUTO ONTZET BIJ AANHOUDING.

05/03: Een portier van een politieauto moest het in de nacht van vrijdag op zaterdag ontgelden, na de aanhouding van een 17-jarige Lissenaar op de Schoolstraat in zijn woonplaats. De hulp van de politie was ingeroepen bij een vechtpartijtje tussen twee personen. Toen agenten daar een einde maakten, bleek de Lissenaar nog niet uitgeraasd. Hij sloeg meteen een van de agenten tegen het hoofd. Hierop werd hij direct ingerekend. De Lissenaar, die flink onder invloed van alcoholhoudende drank was, bleef zich echter tegen zijn aanhouding verzetten. Eenmaal in de politieauto begon de man zijn lusten te botvieren op een van de portieren. Door met zijn voeten tegen de deur te trappen raakte deze ontzet. De man is ingesloten en in de loop van zaterdag gehoord. Tegen de Lissenaar is proces-verbaal opgemaakt wegens mishandeling, vernieling en verzet tijdens zijn aanhouding. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

ZAKKENROLLERS ACTIEF IN BLOKHUIS.

06/03: Zaterdag zijn in verschillende winkels op het Blokhuis in Lisse zakkenrollers actief geweest. De politie kreeg drie gedupeerden aan het politiebureau. In één geval werden de daders wel gezien, maar niet meer achterhaald. Het zou gaan om een ongeveer 22 jarige vrouw met een getinte huidskleur, lang donker haar en een korte zwarte jas. Bij haar was een ongeveer 12 jaar oude jongen, eveneens gekleed in een korte zwarte jas. Door de benadeelden is aangifte gedaan van de diefstal van hun portemonnee.

ZWAAR ONDER INVLOED IN DE AUTO.

07/03:

Een 31-jarige man uit Cruquius is zondagmiddag door de politie aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed in zijn auto over de Heereweg in Lisse reed. De man viel op aan zijn wat slingerend rijgedrag. Toen de agenten de man lieten blazen bleek hij de toegestane limiet ruim vijf keer te hebben overschreden (een promillage van 2,62). Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Daarbij is zijn rijbewijs in afwachting van een beslissing van de officier van justitie ingevorderd.

AUTO OP Z'N KANT GEDUWD.

06/03: Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag, op de Wilgenrand in Noordwijk een Fiat Panda op z'n kant geduwd. De eigenaar hoorde rond 02.00 uur herrie buiten, maar zag alleen een jongen weglopen. Kort daarna werd hij door een buurvrouw geïnformeerd over de toestand van zijn auto. Deze lag op z'n kant op het parkeervak. De inmiddels gearriveerde politieagenten hielpen de eigenaar met het overeind zetten van de auto. Er was wat lakschade aan de auto ontstaan en een buitenspiegel afgebroken. Van de daders is niets bekend geworden. De politie zoekt getuigen van het voorval. Mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze vernieling, worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

ONDER INVLOED, MIDDEN OP ROTONDE.

07/03/: Een 40-jarige Rijnsburger belandde zondagavond op de kruising Herenweg / De Krom in Noordwijk, midden op de rotonde. Komende vanaf de Herenweg, wilde hij via de rotonde richting zijn woonplaats rijden. Hij vergat hierbij een rondje te maken en reed rechtdoor. De auto ramde daarbij een hekwerk en kwam midden op de rotonde tot stilstand. Niemand raakte gewond. De bestuurder was onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest wees uit dat de man ruim twee keer de toegestane limiet had overschreden (een promillage van 1,11). Tegen de Rijnsburger is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is in afwachting van een beslissing van de officier van justitie ingevorderd. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

ONBEKEND MEISJE LASTIG GEVALLEN.

06/03: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Goohorstlaan in Noordwijk kennelijk een meisje lastig gevallen door een jongen op een bromfiets. Omwonenden werden wakker van gegil op straat en zagen buiten dat een jongen een meisje vasthield. Het meisje probeerde zich los te rukken en sloeg in de richting van de jongen. De knaap vertrok uiteindelijk op zijn bromfiets. Zowel de jongen als het meisje zijn niet meer achterhaald. Ook is er tot nu toe geen aangifte gedaan bij de politie. Onduidelijk is nog of het om een ruzie tussen twee bekenden gaat of mogelijk een geval van aanranding. Om duidelijkheid te krijgen wat er nu precies aan de hand geweest is vraagt de politie de betrokkenen contact op te nemen, telefoon: 071-364444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De

VERNIELING BUITENSPIEGEL EN BRIEVENBUS.

07/03:In de nacht van zaterdag op zondag hebben drie onbekend gebleven jongens op de Duinweg in Noordwijk een buitenspiegel van een geparkeerde auto getrapt en een brievenbus van een woning van het taluud gegooid. Twee getuigen zagen het een en andere gebeuren en spraken de knapen aan op hun gedrag. Deze gaven de getuigen daarop een grote mond en liepen vervolgens weg in de richting van de Schapedel. De politie heeft nog uitgezien naar de daders van de vernielingen, maar niemand meer aangetroffen. Van hen is alleen bekend dat het om drie jongens gaat in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, waarvan één gekleed in een donkere lederen jas en donker haar. Een ander droeg een beige jas en had licht haar. De derde persoon had een donkere stoffen jas aan en had donker haar. Het voorval gebeurde rond 02.30 uur. De politie zoekt getuigen van het voorval. Mensen die iets hebben gezien of bekend zijn met de identiteit van de daders worden verzocht te bellen met de politie, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

INZITTENDEN GEWOND BIJ AANRIJDING.

07/03: Bij een aanrijding tussen twee personenauto's, op de kruising Ambachtsweg met de 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout, raakten zondagavond twee inzittenden gewond. Een 24-jarige Noordwijkerhoutse liep door de aanrijding hoofdletsel op en een 75-jarige Noordwijkerhoutse nekletsel. Beiden zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het LUMC in Leiden. De aanrijding gebeurde toen een 79-jarige Warmonder, komende vanaf de Ambachtsweg, geen voorrang verleende aan een 23-jarige Noordwijkerhouter die over de 's-Gravendamseweg de kruising naderde. De auto van de Warmonder werd vol in de flank geramd. In tegenstelling tot de passagiers kwamen beide bestuurders met de schrik vrij. De voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten door een sleepbedrijf worden afgevoerd.

DIEFSTAL AUTO VANAF BEDRIJFSTERREIN.

04-05/03: Vanaf een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat in Noordwijk hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag een witte bestelauto gestolen van het merk Mitsubishi, type L300. De auto stond geparkeerd op een afgesloten bedrijfsterrein. De onbekend gebleven daders forceerden het slot van het hek om bij de auto te komen. De daders wisten ongezien met de auto te ontkomen. De eigenaar ontdekte de diefstal vrijdagmorgen. Hij deed aangifte bij de politie.

MOGELIJKE FIETSENDIEF ??.

06/03: Een getuige zag zaterdagmorgen op de Passage in Hillegom een afgesloten fiets in een auto geladen worden. De vrouw, van wie op dezelfde plaats ook al eens een fiets gestolen was, vertrouwde de situatie niet helemaal en sprak de man aan. Deze gaf te kennen dat het om de fiets van zijn vrouw ging en reed vervolgens weg. De getuige meldde het voorval bij de politie. Tot nu toe is daar nog geen aangifte van diefstal van een fiets op de Passage binnengekomen. Mocht iemand daar toch zijn fiets zijn kwijtgeraakt, dan vraagt de politie deze persoon dat even te melden, telefoon: 071-3644444. U kunt ook een E-mail sturen aan: De politie in district 1.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Noord - 9214 '
Lees ook