Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 05-02-1999 t/m 12-02-1999
Sassenheim

Verlies Visa card en oplichting.
Op donderdag 11 februari 1999 deed een 52 jarige inwoner van Sassenheim aangifte van vermissing van zijn Visa Card en oplichting. Hij was de afgelopen week bij een bezoek aan de Jaarbeurshallen te Utrecht zijn Visa Card verloren. Nu bleek dat hij ook nog opgelicht was. De vinder had namelijk met de Visa Card op een listige manier een betaling van ruim fl. 4000,- verricht. Dit bedrag was vervolgens van zijn rekening afgeschreven. Onderzoek naar de dader wordt ingesteld.

Poging inbraak.
Op woensdag 10 februari 1999, omstreeks 13.00 uur ontdekte een bewoner van de Landauer te Sassenheim, dat er getracht was bij hem in te breken. Aan de achterzijde van zijn woning was de deur van de schuifpui ter hoogte van het slot zwaar beschadigd. Met een flinke schroevendraaier had met getracht de schuifpui open te breken. Doordat de schuifpui beveilig was, is dit niet gelukt.

Warmond

Inbraak in woning.
Op donderdag 11 februari 1999 werd er tussen 16.15 en 22.35 uur ingebroken in een woning aan de Lommerlustlaan te Warmond. Aan de achterzijde van de woning had men getracht de keukendeur open te breken, doch dit is niet gelukt. Vervolgens heeft men een bovenlicht wel kunnen forceren en is men daardoor naar binnen geklommen. De dader heeft vervolgens de voordeur met een grendel afgesloten zodat de bewoners daardoor niet meer naar binnen kon. Ook de achterdeur kon niet worden geopend, zodat ook de bewoner met behulp van de politie door het bovenlicht naar binnen moest komen.
Door de dader werd de woning doorzocht. Het is nog niet bekend of er wat is weggenomen. Onderzoek wordt ingesteld.

Laatst bijgewerkt op 12-02-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 1881 '
Lees ook