Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 04-02-1999 t/m 11-02-1999
Oegstgeest

Woninginbraak.
Op dinsdag 9 februari 1999, werd tussen 00.15 en 07.30 uur ingebroken in een woning aan de Oranjelaan te Oegstgeest. Nadat men de deur aan de achterzijde van de woning had geforceerd, kon men de woning binnen gaan. In de woonkamer werden enkele kasten doorzocht. Er is nog niet bekend wat er precies weggenomen is. Er worden wel twee lege bank-enveloppen vermist. Gezien de sporen in de sneeuw, zijn de dader(s) mogelijk te voet vanaf het v. Griethuysenplein naar de achterzijde van de woning gelopen. Nader onderzoek wordt ingesteld.

"Schoorsteenvegers" weer aktief.
Op dinsdag 9 februari 1999, omstreeks 17.00 uur werd bij een oudere heer, wonende in de De Kempenaerstraat te Oegstgeest, op een slinkse wijze geld weggenomen. Omstreeks dat tijdstip belde een "schoorsteenverger" bij de man aan. De man liet de "schoorsteenveger" binnen om de schoorsteen te controleren. Even later volgde een tweede man. Toen de bewoner met de mannen boven in de woning was, liep een van de mannen naar beneden en kwam niet meer terug. Even later liep ook de tweede man naar beneden en kwam niet meer terug. Later toen de bewoner zelf naar beneden ging bemerkte hij dat er een hoeveelheid geld uit zijn portemonnaie was weggenomen. Helaas kon de man slechts een summier signalement van de mannen geven. Onderzoek wordt ingesteld.

Controle parkeergedrag
In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 februari heeft de politie in Haaswijk gecontroleerd op verkeersgevaarlijk parkeergedrag. In de Aldo van Eycklaan, Willem Dudoklaan en Morsebellaan is in totaal zevenmaal een bekeuring uitgeschreven. Daarnaast hebben vier automobilisten die hun auto op de groenstrook aan de Haarlemmerstraatweg hadden geparkeerd een waarschuwing gekregen.

Laatst bijgewerkt op 11-02-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 1972 '
Lees ook