Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Oegstgeest

Schoorsteenbrandje
Op zaterdag 29 januari werd de politie geroepen naar een schoorsteenbrandje in de Van Assendelftstraat in Oegstgeest. Nadat de bewoner de kachel had aangestoken ontstond er brand in de schoorsteen. De brandweer heeft de brand geblust en de schoorsteen schoongemaakt.

Grove vernielingen aan auto's
In de nacht van 29 op 30 januari (van zaterdag op zondagnacht) zijn in de gemeente Oegstgeest een 60-tal auto's op zeer grove wijze vernield. Een spoor van vernielingen werd aangericht in een straal van ongeveer 4 kilometer in het centrum van de gemeente. De politie schat de schade voorlopig op een bedrag van ongeveer fl. 100.000,-. De politie heeft zelf de vernielingen voor een groot deel in kaart gebracht. Van sommige auto's werden de ruiten met straatklinkers ingegooid. Andere auto's werden beschadigd door ruitenwissers om te buigen, spiegels af te trappen en anderszins deuken te veroorzaken. Van de dader(s) ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De politie neemt de zaak zeer ernstig op. De politie heeft inmiddels bewonersbrieven rondgestuurd om eventuele benadeelden te attenderen op dit feit en om getuigen op te roepen om zich te melden. Het bureau in Oegstgeest is zondag geopend geweest voor het opnemen van het grote aantal aangiften. De inmiddels binnengekomen getuigenverklaringen worden op dit moment onderzocht. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer: 071-4090200 of 071-4090111.

Controle parkeren
Op zaterdag 29 januari vonden in de ochtend controles op parkeren plaats op de Lange Voort, Korenbloemlaan, Irislaan, Floralaan, Kempenaerstraat, Geversstraat en Terweeweg. Er werden 32 bekeuringen uitgedeeld voor het niet gebruiken van de parkeerschijf, het parkeren op een parkeerverbod, het parkeren buiten de vakken en parkeren op het trottoir.

Laatst bijgewerkt op 31-01-2000 - © 1999 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 2018 '
Lees ook