Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 08-02-1999 t/m 15-02-1999
Katwijk

Winkeldiefstal.
Op zaterdag 13 februari 1999, omstreeks 13.30 uur, werd er in een winkel aan de Badstraat te Katwijk door een man en een 30 jarige vrouw, afkomstig uit Nijmegen een winkeldiefstal gepleegd. De man kon na het ontdekken nog ontsnappen, maar de vrouw werd in de winkel aangehouden. De winkelier werd bij de aanhouding bijgestaan door een toevallig in de zaak (in burger) aanwezige politieman uit Wassenaar. Het bleek, dat de vrouw een afgesloten vitrine, met kristal, met mogelijk een valse sleutel had open gemaakt en daaruit kristallen beeldjes had wegenomen. In een tas had de vrouw voor ongeveer f 3500,- aan kristallen beeldjes, die uit de vitrine afkomstig waren. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Katwijk. Onderzoek naar de andere dader wordt ingesteld.

Sassenheim

Brand in houten opslagloods.
Op zaterdag 13 februari 1999, omstreeks 13.45 uur, brak er brand uit in een houten opslagloods van Rijkswaterstaat, aan de Rijksstraatweg te Sassenheim. Er ontstond een felle uitslaande brand, die door de brandweer van Sassenheim met behulp van 2 brandweerwagens van Leiden werd geblust. Na ongeveer een half uur had men de brand onder controle. Tijden de bluswerkzaamheden werd de Rijksstraatweg door de politie afgesloten. Na ong. 1 ½ uur was de brand geheel geblust en kon de weg weer worden vrijgegeven. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Door de Technische Recherche van de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Rijnsburg

Nieuwe openingstijden politiebureau Rijnsburg
Vanaf maandag 22 februari wijzigen de openingstijden van het politiebureau in Rijnsburg. Het bureau aan de Sandtlaan is dan niet langer 's ochtends geopend, maar maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur.

De politie verwacht dat het de Rijnsburgers beter schikt om het bureau 's middags te bezoeken. Daarnaast kan ze zo beter voldoen aan de vraag om toezicht in de avonduren. In een aansluitende dienst van acht uur kunnen de agenten in Rijnsburg nu eerst het bureau bemannen en daarna gaan surveilleren. Voorheen leverde dit steeds zogenaamde gebroken diensten op, waarvan er maar een beperkt aantal konden worden gepland.

Laatst bijgewerkt op 15-02-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 2467 '
Lees ook