Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 15-01-1999 t/m 22-01-1999

Sassenheim

Verkeersongeval met gewonden.

Op donderdag, 21 januari omstreeks 08.00 uur kwamen een fietsster en een bromfietser frontaal met elkaar in botsing op het fietspad naast de Hoofdstraat nabij het kruispunt met de Vliegeniersweg. De fietsster, een 12 jarig meisje uit Voorhout, reed aldaar op het fietspad, vermoedelijk zonder verlichting, aan de linkerzijde van de rijbaan, tegen het verkeer in. De bestuurder van de bromfiets, een 18 jarige inwoner uit Lisse, zag haar op het allerlaatste moment en kon haar niet meer ontwijken. Beiden kwamen ten val en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje liep tengevolge van de aanrijding verwondingen aan hoofd en nek op terwijl de bestuurder van de bromfiets been en schouderletsel opliep. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Katwijk

Gewapende overval.

Toen een 57 jarige eigenaar van een snackbar in de nacht van donderdag, 21 janauri op vrijdag, 22 januari omstreeks 00.55 uur zijn auto parkeerde achter de flat gelegen tussen de Thorbeckestraat en de Nolenstraat en vervolgens uit stapte kwam er direct een man op hem af met een donkerkleurige doek voor de mond en een klein vuistvuurwapen in de hand die "geld geld"riep. De snackbareigenaar, die geen geld bij zich had, gaf de overvaller een plastic tasje met daarin een aantal schorten waarna de overvaller zich in de richting van de Nolenstraat uit de voeten maakte. Signalement van de overvaller: huidskleur onbekend, geschatte lengte ongeveer 1.75 meter, normaal postuur, was gekleed in donkerkleurige kleding, droeg een donkere baseballcap en sprak algemeen beschaafd Nederlands. De geschatte leeftijd van de overvaller is 25 jaar. Korte tijd na de overval is de plastic tas met inhoud teruggevonden in een park gelegen aan de Groen van Prinstererweg nabij de Colijnstraat. Hier werd tevens een fiets aangetroffen. Niet bekend is of deze fiets door de overvaller is gebruikt.

Indien iemand rond genoemd tijdstip van 00.55 uur een persoon, die aan bovengenoemd signalement voldoet, in de omgeving van de Groen van Prinstererweg, Thorbeckestraat, Nolenstraat, Hoorneslaan heeft gezien wordt hij/zij verzocht contact op te nemen met de politie in Katwijk, telefoon 71-4090101. Een onderzoek wordt ingesteld.

Laatst bijgewerkt op 22-01-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 2495 '
Lees ook