Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 26-01-1999 t/m 01-02-1999
Katwijk

Poging overval.

Op zondag 31 januari 1999, omstreeks 16.00 uur werd er bij een 68 jarige inwoner van Katwijk aan zijn woning aan de Koningin Julianalaan te Katwijk aangebeld. Nadat de man zijn voordeur had geopend, drongen er meteen twee mannen naar binnen en gaven hem enkele klappen. Vervolgens werd er vermoedelijk een pistool in zijn zij geduwd. De man accepteerde dit niet en wilde de mannen naar buiten werken. Er onstond een worsteling tussen de man en de indringers. Na enige tijd zijn de daders toch maar het huis uitgevlucht. Een van de daders was een blanke man van ong. 1.70 m. lang, had een fors postuur, droeg een donkerblauwe muts en een spijkerbroek.. De andere man was een getint persoon, van ong. 1.65 m. lang, had een tenger postuur en droeg ook een dionkerblauwe muts en een spijkerbroek. Wat de mannen precoes wilden is niet bekend. Zij zijn zonder iets mee te nemen de woning uit gedreven. Onderzoek naar de daders wordt ingesteld.

Sassenheim

Motorrijder onderuit.
Op zondag 31 januari 1999, omstreeks 13.10 uur, reed een 42 jarige man uit Sassnehim, met zijn motor over de Parklaan te Sassenheim in de richting van de v. Pallandtlaan. In een flauwe bocht van de Parklaan, schoof de motorrijder onderuit en kwam op de parkeerstrook tot stilstand. Mogelijk zat er enige vettigheid op de band van de motor, omdat hij juist bij een benzinestation had getankt. Bij de val liep de man een gebroken sleutelbeen op en hij is per ambulance overgebracht naar het LUMC. De motor is door de politie bij de man thuis gebracht.

Inbrekers aangehouden.
Op zonder 31 januari 1999 omstreeks 23.50 uur werd er ingebroken in een wijnhandel aan de Hoofdstraat te Sassenheim. De daders hadden een ruit kapot geslagen en vervolgens enkele flessen drank en 2 kistjes met wijn weggenomen. Door een getuige, die glasgerinkel had gehoord werd meteen de politie in kennis gesteld. Toen de politie binnen enkele minuten ter plaatse kwam kon een van de daders in een steegje nabij de wijnhandel worden aangehouden. Vervolgens kon de andere dader na onderzoek in de omgeving in de brandgang achter de woning van de eerste dader worden aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau te Katwijk en ingesloten. Tegen hen zal proces-verbaal word

Laatst bijgewerkt op 01-02-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 2500 '
Lees ook