Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


17-09-1999 tot 20-09-99

Oegstgeest

Gevaarlijk rijgedrag
De politie heeft in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 september een 35-jarige inwoner van Oegstgeest aangehouden op verdenking van onder andere gevaarlijk rijgedrag. De politie is gewaarschuwd door een 41-jarige plaatsgenoot. Deze man stond die nacht rond 00.30 in zijn auto te wachten voor het verkeerslicht bij de kruising Haarlemmertrekvaart/Rijks-straatweg toen de verdachte rakelings langs hem heen zou zijn gereden de Haarlemmertrek-vaart richting Oegstgeest op. Hij zou daarbij ook aan de linkerkant van de weg hebben gereden. De Oegstgeestenaar is gekeerd en hem achterna gereden met de bedoeling de man tot stoppen te dwingen en hem zijn autosleutels af te nemen. Dit zou zijn gelukt en toen de Oegstgeestenaar zijn auto uitstapte om de verdachte aan te spreken, zou de man tweemaal geprobeerd hebben op de Oegstgeestenaar in te rijden. Door weg te springen kon hij ongelukken voorkomen. Daarna zou de verdachte met hoge snelheid Oegstgeest binnen zijn gereden. De Oegstgeestenaar is hem opnieuw gevolgd en heeft onderweg de politie gewaarschuwd, die de verdachte op de Hofbrouckerlaan kon aanhouden. Uit een ademanalysetest bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol de auto had bestuurd. Ook zou hij diezelfde avond in Amsterdam tegen een tram zijn gebotst en daarna doorgereden. Tijdens het verhoor de volgende dag bekende de man onder invloed te hebben gereden, de aanrijding in Amsterdam en het gevaarlijke rijgedrag, maar ontkende op de Oegstgeestenaar te zijn ingereden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is donderdagmiddag op vrije voeten gesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie vraagt getuigen van het rijgedrag zich te melden op telefoonnummer 071-4090101.

Politie zoekt getuigen
Surveillerende agenten vonden zaterdagmorgen iets over 03.00 uur een brandende fiets. De fiets stond met een kettingslot aan een lantaarnpaal vast op het parkeerterrein langs de Lijtweg direct naast een vrachtwagencombinatie. De agenten hebben het vuurtje, dat met behulp van papier was aangestoken, gedoofd. Daarmee werd voorkomen dat de vrachtwagen in brand ging, echter de fiets moet als verloren worden beschouwd. Inmiddels heeft de eigenaar van de fiets zich bij de politie gemeld en aangifte gedaan. gedoofd. Mensen die rond deze locatie iets gezien hebben wat met deze brandstichting verband zou kunnen houden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Oegstgeest. Het telefoonnummer is (071) 4090200.

Sassenheim

Scooterrijder valt
Een 30-jarige man uit Sassenheim is zaterdag rond 23.00 uur in de Hoofdstraat met de scooter gevallen. Wat hiervan precies de oorzaak is geweest is onduidelijk. Er was geen overig verkeer in bij het ongeval betrokken. De man heeft vermoedelijk hersenletsel opgelopen. Hij is met de ambulance naar het LUMC overgebracht.

Katwijk

Aangehouden
Op de Binnensluis in Katwijk haalde zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Katwijk met de snorfiets twee fietsers in. Eén van de fietser kwam hierbij te vallen, maar de Katwijker reed door richting Boulevard. Getuigen hebben de jongen op de Boulevard aangehouden en de politie gewaarschuwd. De jongen is bekeurd voor het rijden op een onverzekerde snorfiets. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol.

Laatst bijgewerkt op 20-09-1999 - © 1999 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 3546 '
Lees ook