Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Katwijk

Binnenbrandje in woning.
Op donderdag 14 januari 1999 omstreeks 12.30 uur ontstond er brand in de keuken van een woning aan de J. Bergmanstraat te Katwijk. Bij onderzoek bleek dat de koelkast, vermoedelijk door kortsluiting in de brand was geraakt. De brand is door de brandweer geblust. Daar de bewoners, die wel op tijd uit de woning konden komen, nogal wat rook hadden ingeademd werden zij ter controle overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Jeugdige vandaal bekeurd.
Op donderdag 14 januari 1999, omstreeks 19.30 uur werd er door 1 jongen uit een grotere groep jeugdigen een ruit van een kapperszaak aan de Melkweg te Katwijk vernield. Door een getuige was dit gezien en aan de politie doorgegeven. De jongeren zouden zich nog in de omgeving ophouden. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld en trof de groep aan. De vernieler, een 19 jarige jongen uit Katwijk, werd aangehouden en overgebreacht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en er werd een schaderegeling getroffen. Al met al een duur avondje voor hem.

Oegstgeest

Man valt ongelukkig.
Op donderdag 14 januari 1999 omstreeks 15.30 uur liep een 88 jarige man uit Oegstgeest over de Lange Voort te Oegstgeest nabij het winkelcentreum. Toen hij het trottoir aldaar op wilde lopen, kwam hij te vallen. Hij had een tas met daarin een fles bij zich. Bij de val kwam hij op zijn tas terecht, waardoor de fles brak. Door het glas raakte hij gewond aan zijn rechterhand. Hij is vervolgens per ambulance overgebracht naar het LUMC voor enkele hechtingen.

Man door bus aangereden en gewond.
Op donderdag 14 januari 1999 omstreeks 15.30 uur reed een 53 jarige man uit Leimuiden met een autobus weg van de bushalte op de Haaswijklaan te Oegstgeest. Hier waren enkele personen ingestapt. Bij het wegrijden had de chauffeur niet gezien dat er nog een man naast de bus liep. Deze man, een 74 jarige inwoner van Oegstgeest, werd door de bus geraakt en kwam te vallen. Hij liep hierbij een hoofdwond en nekletsel op. De chauffeur merkte de man te laat op, maar is is wel meteen gestopt. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het LUMC.

Warmond

Verkeerscontrole.
Op donderdag 14 januari 1999 werd er door de politie tussen 07.30 en 08.30 uur een verkeersontrole gehouden op de Padoxlaan te Warmond. Er werden 15 fietsers / bromfietser bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting en / of voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Sassenheim

Woninginbraak.
Op donderdag 14 januari 1999 werd er tussen 17.30 en 20.30 ingebroken in een woning aan de Molenstraat te Sassenheim. De dader is via een raam aan de achterzijde van de woning binnengeklommen. Dit raam van een slaapkamer op de eerste verdieping stond geopend op het uitzetijzer. Via de pergola en de zonwering kon de dader naar dit raam klimmen. De gehele woning werd doorzocht en er werden o.a. sieraden, 2 autoradio/cass.recorders en autosleutels uit de woning weggenomen. Met de autosleutels werd vervolgens de personenauto, die voor de woning geparkeerd stond, weggenomen. Deze auto was een zwarte personenauto, merk Peugeot 306, voorzien van het kenteken HX-RV-39. Onderzoek naar de dader(s) wordt ingesteld.

Laatst bijgewerkt op 15-01-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

< a href="MAILTO:district2@politiehm.demon.nl"> Stuur een mail district2@politiehm.demon.nl

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 3568 '
Lees ook