Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 01-02-1999 t/m 08-02-1999
Katwijk

Inbraak in kledingzaak.
Op zondag 7 februari 1999, omstreeks 00.30 uur werd er van een kleding zaak aan de Voorstraat te Katwijk een ruit van de etalage ingeslagen. De dader, die volgens een getuige een blauwe jas, een witte broek en een gestreepte trui droeg, maakte vervolgens het gat groter en nam een trui weg en ging er vandoor. Door de politie werd de omgeving naar deze dader afgezocht maar niet aangetroffen.

Oegstgeest

Inbraak in woning.
In de avond van 6 februari 1999, werd er tussen 18.30 en 24.00 uur ingebroken in een woning aan de Geversstraat te Oegstgeest. Aan de achterzijde van de woning werd een kantelraam opengebroken, waana men in de woning kon klimmen. In de woning werden alle vertekken doorzocht. Uit de woning werden o.a. kentekenpapieren, auto- en huissleutels, gouden sieraden kleding en een computer weggenomen. Onderzoek naar de dader(s) wordt ingesteld.

Warmond

Vrouw valt met fiets over stenen.
Op vrijdag 5 februari 1999, deelde een 35 jarige vrouw uit Warmond de politie mede, dat zij de avond ervoor met haar fiets was gevallen over een aantal stenen. Ze reed die avond omstreeks 22.00 uur (in het donker) met haar fiets over de semenarielaan te Warmond ter hoogte van de volkstuintjes. Aldaar hadden vandalen over de gehele breedte van de weg een rij straatklinkers neergelegd. In het donker waren de stenen niet goed te zien en vrouw fietste erover hee, waardoor zij kwam te vallen. Door de val is de fiets beschadigd. Mogelijk kunnen getuigen kontakt opnemen met de politie, zodat de dader(s) voor de schade aansprakelijk gesteld kunnen worden. Tel. politie Katwijk 071 - 4090101.

Inbraak in woningen.
Op zondag 7 februari 1999, werd er tussen 09.30 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Norremeerstraat te Warmond. Aan de achterzijde van de woning werd een raam opengebroken, waarna men naar binnen kon klimmen. In de woning werden alle vertrekken en kasten doorzocht. Er werd o.a. een gouden kettinkje met hanger en geld weggenomen.

Op zondag 7 februari 1999 werd er tussen 17.00 en 22.00 uur ingebroken in een woning aan de Beatrixlaan te Warmond. An de achterzijde van de woning werd de keukendeur opengebroken, waarna men naar binnen kon. In de woning werden in alle slaapkamers de kasten en bedden doorzocht. Ook werden de kasten op de zolderkamer doorzocht. Er werd o.a. een gouden ketting en een portemannaie ontvreemd. Onderzoek naar de daders wordt ingesteld.

Sassenheim

Inbraak in woning.
Op zaterdag 6 februari 1999, werd er tussen 16.00 en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Ter Leedelaan te Sassenheim. Aan de achjterzijde van de woning werd een uitzetraam opengebroken, waarna men naar binnen kon klimmen. In de woning werden alle vertrekken doorzocht. Kasten en laden werden overhoop gehaald. Er werd o.a. een videocamera en een gouden ring weggenomen. Onderzoek wordt ingesteld.

Tabakswinkelier bedreigd en dader aangehouden.
Op vrijdag 5 februari 1999, omstreeks 13.00 uur werd de eigenaar van een tabakswinkel aan de Hoofdstraat te Sassenheim door een hem bekende 40 jarige man uit Warmond met een mes bedreigd. De Warmonder dreigde de winkelier met het mes te zullen doden. De winkelier kon de man overreden en hem de zaak uit krijgen. Hierna waarschuwde hij de politie, die in de omgeving aanwezig was. Een achtervolging op de 40 jarige man, die in de richting van de Parklaan was weggevlucht werd door de politie ingesteld. De man kon op de kruising van de Kerklaan en de Parklaan te Sassenheim worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau te Katwijk. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst bijgewerkt op 08-02-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 3930 '
Lees ook