Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 23-04-1999 t/m 29-04-1999
Katwijk

Man overvallen.
Afgelopen nacht, dinsdag 27 april 1999, omstreeks 01.10 uur, werd er een 46 jarige man uit Katwijk, voor zijn woning aan de Populierenlaan te Katwijk overvallen. De man werd kennelijk bij zijn woning opgewacht door drie, iets getinte mannen. Tijdens de worsteling raakte de man ernstig gewond en is met spoed per ambulance overgebracht naar het LUMC. Aanvankelijk was de toestand van de gewonde man kritiek, door het grote bloedverlies, zodat een spoedoperatie moest worden uitgevoerd. Op dit moment is de man buiten levensgevaar en is zijn toestand stabiel. Van het slachtoffer kon nog geen verklaring worden opgenomen. Het motief van de daders van deze overval is niet bekend. Mogelijk is men op geld uit geweest. De woning werd snel doorzocht, waarna de daders waarschijnlijk lopend er vandoor zijn gegaan. Nadere gegevens en het signalement van de daders zijn nog niet bekend. Door de Technische- en Tactische Recherche van de politie wordt een onderzoek ingesteld.
Mogelijke getuige worden verzocht contact op te nemen met de politie te Katwijk. Tel. 0714090101.

Rijnsburg

Woning inbraak.
Op dinsdag 27 april 1999, omstreeks 05.00 uur werd er ontdekt, dat er was ingebroken in een woning aan de Camphuijsenstraat te Rijnsburg. Men kon via de tuin aan de achterzijde, via een uitzetraampje de woning binnendringen. De woning en schuur werden doorzocht. Er werd een fototoestel en een fiets weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Oegstgeest

Woninginbraak.
Op dinsdag 27 april 1999, werd er tussen 01.00 en 07.50 uur ingebroken in een woning aan de Lange Voort te Oegstgeest. Mogelijk is men met een valse sleutel de woning binnen gekomen. Men heeft een portable PC, kleding en bankpasjes wegenomen. Onderzoek wordt ongesteld.

Katwijk

Brand in spouwmuur.
Op dinsdag 27 april 1999, omstreeks 11.00 uur ontstond er een soort binnenbrand in een spouwmuur van een school aan de Kon. Julianalaan te Katwijk. Door een dakdekker werden er werkzaamheden aan het dak van de school verricht. Hij gebruikte daarbij een gasbrander. Door de hitte van de vlam, vatte de isolatie in de spouwmuur vlam en er onstond een rookontwikkeling in het gebouw. De man kon de brand zelf niet blussen, zodat de brandweer hierbij aan te pas kwam. De brandweer heeft op verschillende plaatsen de brandende isolatie binnen de muur geblust. Vervolgens werd met een warmtemeter gecontroleerd of de brand niet verder doorsmeulde. Vervolgens is de school geventileerd en kon de brandweer inrukken.

Inbraken in woningen.
Op dinsdag 27 april 1999, werd er tussen 13.00 en 16.30 uur ingebroken in twee woningen aan de Langeveldstraat te Katwijk. Van beide woningen werd het slot van de voordeur geforceerd, waarna men naar binnen kon. De woningen werden doorzocht en er worden o.a. paspoorten, bankpasjes, cheques, geld en sieraden vermist. Onderzoek wordt ingesteld.

Valkenburg

Inbraak in bromfietszaak.
Op woensdag 28 april 1999, omstreeks 07.50 uur werd ontdekt dat er in de voorgaande nacht was ingebroken in een bromfietshandel aan de Kruisweg te Valkenburg. De achterdeur van de werkplaats werd gedemonteerd, waarna men naar binnen kon komen. In de zaak werd een binnendeur opengebroken. Uit de zaak werden drie speciale uitlaten en 4 scooters weggenomen. Mogelijk heeft men bij de diefstal gebruik gemaakt van een bestelauto. Onderzoek wordt ingesteld.

Rijnsburg

Rood licht / snelheidscontrole.
Tussen 19 april 1999 en 23 april 1999, was de camera geplaatst in de verkeerscontrolepaal aan de Sandtlaan te Rijnsburg. Het verkeer in de richting Leiden werd gecontroleerd. Er waren 24.637 passanten en er werden 397 overtredingen geconstateerd. De meeste bestuurders reden te snel en er reden 19 bestuurders door bij rood licht.

Laatst bijgewerkt op 29-04-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 4090 '
Lees ook