Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


12-08-1999 tot 19-08-1999

Warmond
Aangereden
Vrijdagavond omstreeks 18.15 uur liep een 28-jarige man uit Schotland met nog drie vrienden over het fietspad naast het Oosteinde. De man uit Schotland is toen door een motorrijder van achteren aangereden, waardoor hij kwam te vallen. De motorrijder heeft nog wel geinformeerd naar de toestand van de man, maar is vrijwel meteen weer op de motor gestapt en weggereden in de richting van Warmond. De Schot bleek zijn been op drie plaatsen gebroken te hebben en moest voor behandeling met de ambulance naar het LUMC worden vervoerd. De betreffende motor had een vermoedelijk buitenlands kenteken. Mensen die informatie hebben die kan leiden tot het vaststellen van de identiteit van de motorbestuurder kunnen contact opnemen met de politiedistrict Duin- en Bollenstreek Zuid, telefoonnummer (071) 4090101. Oegstgeest

Inbraak
Maandagmorgen werd een inbraak ontdekt in een huisartsenpraktijk aan de Hendrik Andriessenlaan. Aan de achterzijde van het pand was een raam opengebroken. Er werd een geldkistje gestolen. Het lege kistje is later die morgen teruggevonden op de Merthenslaan. Bij de politie is aangifte gedaan.

Beroofd en mishandeld
Een 21-jarige inwoner van Oegstgeest heeft maandagmiddag bij de politie aangifte gedaan van een diefstal met geweld. Zondagmorgen vroeg om een uur of 04.00 fietste hij op de Hofbrouckerlaan, toen een jongeman hem om een lift vroeg. De Oegstgeestenaar stemde toe en nam de jongen achterop Bij de Haaswijkbrug zei hij dat hij niet verder ging en wilde je de jongeman af laten stappen. Deze haalde echter een mes te voorschijn en liet weten de fiets en de portemonnee van de man te willen hebben. De 21-jarige man is er met achterlating van zijn fiets vandoor gerend, maar werd door zijn belager die al wel de fiets, maar nog niet de portemonnee had, ingehaald. Na ook zijn portemonnee te hebben afgegeven, is de jongeman verder gerend in de richting van het kanaal. Op de Haaswijklaan stopte toen een auto. De bnijrijder stapte uit en kwam samen met de meegelifte man achter hem aan. Onderaan de brug is de Oegstgeestenaar geschopt en geslagen en daarna in het water gegooid. Hij zwom naar de overkant, maar daar renden toen ook zijn belagers naartoe. Na een aantal maal op en neer te zijn gezwommen, lieten de twee hem met rust en kon hij op de kant klimmen, waarna hij lopend naar huis is gegaan. De politie onderzoekt de zaak. Een signalement van de daders is bij de politie bekend.

Sassenheim

Autobrand
Maandagavond 18.15 uur begon de auto van een 37-jarige man uit Sassenheim spontaan te branden toen hij de Hoofdstraat inreed. Toen de brandweer was gewaarschuwd was het vuur snel geblust. De auto moest worden weggesleept.

Persberichten
18-08-1999

Over de vluchtstrook
Woensdag omstreeks 12.30 uur heeft de politie negen bekeuring uitgeschreven voor het zonder noodzaak gebruik maken van de vluchtstrook. Doordat de brug over de ringvaart openstond, ontstond er file op de A44. Een negental automobilisten die in de richting Haarlemmermeer reden, maar de afslag Sassenheim wilden nemen, besloot niet te wachten maar over de vluchtstrook naar de afslag te rijden. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien. Uitsluitend in het geval van pech mag de vluchtstrook gebruikt worden. Voor het overige dient deze strook vrij te blijven voor de hulpdiensten. De boete voor het onterecht gebruik maken van de vluchtstrook bedraagt 300,-.

Kop-staart aanrijdingen A44
Iets na 17.00 uur raakten op de A44 7 auto's betrokken in een kettingbotsing. Zij reden in de richting van Leiden. Ter hoogte van de afslag Warmond lukt het één van de bestuurders niet tijdig te stoppen voor het afgeremde verkeer voor hem. Niemand raakte ernstig gewond. Een 35-jarige man uit Den Haag liep een hoofdwond op. Een uur later vond in de richting van Amsterdam een aanrijding plaats ter hoogte van Sassenheim. Een 51-jarige bestuurder uit Den Haag botste op de auto voor hem die vanwege het langzame verkeer afremde. In deze auto zaten een 32- en een 68-jarige man uit Nieuwkoop. Beiden zijn met nekletsel door de ambulance naar het LUMC gebracht.

Rijnsburg

Inbreker overlopen
Woensdagmorgen 11. 45 uur kwam de 53-jarige bewoonster van een woning aan de Hofstraat weer thuis. Bij haar binnenkomst trof ze een voor haar onbekende man die haar meteen wegduwde en de woning verliet. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan en daarbij ook een signalement van de dief kunnen geven. Er bleken sieraden gestolen te zijn. De technische recherche zal de woning nog op sporen onderzoeken. Ook zal de politie een buurtonderzoek houden.
Laatst bijgewerkt op 19-08-1999 - © 1999 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 4906 '
Lees ook