Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 23-03-1999 t/m 29-03-1999
Katwijk

Rood licht en snelheidscontrole.
Op vrijdag 26 maart 1999, werd de fotocamera van de Rood licht / snelheidscontrole paal op de provinciale weg N 206 bij de kruising met de Molentuinweg te Katwijk gecontroleerd. Tijdens de controleperiode van 21 maart tot 26 maart werden er 72.301 passanten gecontroleerd. Er werden 250 overtredingen geconstateerd. Hiervan waren 10 bestuurders door rood licht gereden.

Oegstgeest

Fietsster over de kop.
Op donderdag 25 maart 1999, omstreeks 08.50 uur reed een 18 jarige fietsster uit Oegstgeest over de Terweeweg te Oegstgeest. Op een zeker moment, vloog zij door, voor haar onbekende oorzaak zomaar over de kop en belandde met haar hoofd en handen op de straat. Zij liep door de val schaafwonden op aan haar gezicht en handen en is per ambulance overgebracht naar het LUMC. Bij onderzoek aan de fiets bleek, dat het voorspatbord door roest was losgeraakt, en om het voorwiel was gedraaid. Hierdoor was het voorwiel geblokkeerd, zodat zij gevallen was.

Verkeerscontrole.
Op donderdag 25 maart 1999, werd er opnieuw door de politie tussen 08.00 en 08.50 uur een controle gehouden op het in verboden richting afslaan van autobestuurders op de kruising Rijnzichtweg / Apollolaan te Oegstgeest. Er werden 15 automobilisten proces-verbaal aangezegd.

Oegstgeest

Schuur in brand.
Op zaterdag 27 maart 1999, omstreeks 15.15 uur werd ontdekt dat er houten schuur van een kwekerij aan de Oude Rijnsburgerweg te Oegstgeest in brand was geraakt. Door de brandweer, die met verschillende voertuigen ter plaatse kwam, werd de brand snel geblust. De gehele schuur ging in vlammen op en moet als verloren worden beschouwd. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend. Hoe de brand was ontstaan was niet bekend. Uit een later door de Technische Recherche ingesteld onderzoek bleek dat de brand vermoedelijk was ontstaan door brandstichting. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Warmond

Oudere man uit water gered.
Op vrijdag 26 maart 1999, omstreeks 15.20 uur, stond een oudere man van 78 jaar, wonende te Warmond, op de brug over de Leede, naar het eiland Koudenhoorn te Warmond. Door mogelijk een flauwte, is hij achterover over de leuning in het water gevallen. In het water kon hij zich nog juist vastgrijpen aan de brugpijler. Vervolgens werd de man, door 2 getuigen uit het water gered en op de kant gelegd. Toen de man op dat moment niet meer ademde en buiten bewustzijn was, is door een van de redders en de ter plaatse gekomen politie, de man gereanimeerd totdat de ambulance ter plaatse kwam. De man werd overgebracht naar het LUMC. Later bleek de man weer bij kennis te zijn gekomen maar hij lag wel op de intensieve care en werd nog wel beademd. Hoe de toestand van de man verder is, is niet bekend.

Sassenheim

Fietser tegen de grond geslagen.
Op vrijdag 26 maart 1999, omstreeks 17.00 uur, reed een 64 jarige man uit Sassenheim, met zijn fiets over het fietspad naast de Hoofdstraat te Sassenheim in de richting van het centrum. Nabij de Zuiderstraat kreeg de man ineens een enorme duw, terwijl 2 personen op een scooter hem passeerden. De passagier van de scooter zat met zijn armen wijd uit te zwaaien. Door de duw begon de man te slingeren, raakte de trottoirrand en viel op de rijbaan, tussen twee auto's, die stilstonden voor het verkeerslicht. Door de val raakte de man gewond aan zijn rug en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De 2 personen op de scooter maakten zich snel uit de voeten. Door de politie wordt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Tel. 071-4090101.

Bromfietsster botst op snorfietser.
Op vrijdag 26 maart 1999, omstreeks 23.30 uur reed een 17 jarig meisje uit Lisse op haar bromfiets over de Hoofdstraat te Sassenheim. Zij verleende op de kruising met de Kerklaan geen voorrang aan een 17 jarige jongen uit Voorhout, die op zijn snorfiets de kruising over de Kerklaan naderende. Hierdoor botsten zij op elkaar en kwamen te vallen. Het meisje raakte gewond aan haar rechter enkel en de jongen liep een gebroken pink op. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het Diac. Ziekenhuis.

Valkenburg

Motorrijder botst achterop auto.
Op zondag 28 maart 1999, omstreeks 14.50 uur, reed een 32 jarige man uit Leiden, met zijn auto over de Dr. Ir. Tjalmaweg in de richting Katwijk. Bij de kruising met de Valkenburgerweg moest hij stoppen voor het rode verkeerslicht. Op dat moment reed er een 47 jarige man uit Nootdorp, met zijn motor achter de auto. De motorrijder bemerkte te laat, dat de auto afremde en botste tegen de achterzijde van de auto. Hierdoor kwam de motorrijder te vallen. Door de val raakte de passagier van de motor, de 43 jarige vrouw van de motorrijder, gewond aan haar linker been en is overgebracht naar het LUMC.

Laatst bijgewerkt op 29-03-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 5201 '
Lees ook