Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


08-08-1999 t/m/ 16-08-1999

11-08-1999

Oegstgeest

Inbraak woning
Inbrekers zagen kans om woensdag 11 augustus overdag in te breken in een woning aan de Wijttenbachweg in Oegstgeest. De achterdeur was in verband met een defect van het originele slot tijdelijk afgesloten met een bijzetslot. Dit was blijkbaar koren op de molen van het dievengilde. Uit de woning wordt een CD-speler vermist.

Inbraak woning
Woensdagavond 11 augustus werd ingebroken in een woning aan de Johan Wagenaarlaan in Oegstgeest. De inbrekers forceerden een raam aan de achterzijde van de woning. Een geldbedrag en paspoorten namen de inbrekers vanuit de woning mee. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Persberichten
Sassenheim

Boetes voor niet juist of niet gebruik parkeerschijf In het centrum van Sassenheim, controleerde de politie donderdag 12 augustus, autogebruikers op het gebruik van de parkeerschijf. Ondanks dat de politie 14 boetes uitdeelde voor het niet of niet juist gebruiken van de parkeerschijf was zij toch redelijk tevreden over het gedrag van de overige parkeerders.

Persberichten
13-08-1999

Katwijk

Drie verdachte brandjes
Vannacht ontstonden in Katwijk drie brandjes waarvan de politie denkt dat deze zijn aangestoken. Op de Randweg waren een vuilcontainer en een bromfiets prooi van de vlammen. Aan de W. de Zwijgerlaan raakte een grote berg grof vuil nabij garageboxen in de brand. Hierdoor ontstond schade aan een geparkeerde auto. De rookontwikkeling bij deze brand was dermate dat de politie besloot bewonder van nabijgelegen woningen te waarschuwen in verband met het mogelijk in de woning binnendringen van de rook. De brandweer kon het vuur in alle gevallen blussen. De politie is op zoek naar de brandstichter(s).

Snorfietser tegen auto
Vanmorgen onstond er op de Ambachtsweg nabij de Gamma een aanrijding tussen een snorfietser en een auto. De snorfietser, een 73-jarige man uit Katwijk, reed over het fietspad naast de Ambachtsweg toen hij plotseling op de inrit naar de Gamma de auto van 28-jarige man uit Noordwijk ontwaarde. Doordat de snorfietser iets teveel links op het fietspad reed kon hij de auto niet meer ontwijken. Bij zijn val liep de man schouderletsel op. Hij is overgebracht naar het LUMC.

Persberichten
14-08-1999 t/m 16-08-1999
Valkenburg

Verkeersongeval met letsel
Op vrijdag 13 augustus rond kwart voor één 's middags heeft op de Voorschoterweg een botsing tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Een 25 jarige man uit Voorschoten reed met zijn voertuig richting Valkenburg en zag te laat dat de auto voor hem linksaf richting de Torenvlietslaan wilde slaan. Hierop remde de man en week uit naar links waardoor hij op de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Door deze manoeuvre botste de man frontaal tegen een uit de andere richting komende personenauto. Hij liep verwondingen in het gezicht op en is overgebracht naar het LUMC. De 38 jarige bestuurder van de andere auto heeft geen verwondingen opgelopen. Tegen de 25 jarige man is tevens proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Sassenheim

Verkeersongeval met letsel
Op zaterdag 14 augustus heeft een 59 jarige man uit Noordwijk schaafwonden aan zijn arm opgelopen nadat hij geen voorrang verleende aan een andere personenauto. De man reed op de Hoofdstraat richting Lisse, en sloeg op het kruispunt rechtsaf. Daarbij liet hij een rechtsrijdende 27 jarige man uit Sassenheim niet voorgaan.

Onder invloed
Op zaterdag 14 augustus heeft de politie een 55 jarige man uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie had de melding gekregen dat de man na een ruzie thuis met alcohol op achter het stuur was gekropen. Een zoon van de man reed met zijn voertuig achter zijn vader aan. Op de A44 oostbaan maande de politie de vader tot stoppen, echter deze negeerde het stopteken 'volgen'. Na een tweede stopteken stopte de man. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 7 uur opgelegd.

Katwijk

Onder invloed
Op vrijdag 13 augustus heeft op de Hoorneslaan een kopstaart aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De voorop rijdende 43 jarige bestuurster uit Katwijk remde af om te stoppen voor het verkeerslicht. De achterop rijdende 64 jarige man uit Katwijk kon zijn voertuig niet tijdig stoppen. De slipper vn de man schoot uit, waardoor hij in plaats van op de rem op het gaspedaal trapte. De politie constateerde dat de man te diep in het glaasje gekeken had. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Zinloos geweld
Op zaterdag 14 augustus heeft een 19 jarige man uit Katwijk aangifte gedaan van mishandeling. De man was aan het stappen met een vriend en liep op de Princestraat. Zij werden op een gegeven moment lastig gevallen door een groep van ongeveer vijf jongens. Het slachtoffer werd beetgepakt en naar de grond gewerkt. Vervolgens werd hij door de jongens geschopt. De man had last van zijn nek, rug, hoofd en was duizelig. De man werd geholpen door een voor hem onbekend gebleven man.

Laatst bijgewerkt op 16-08-1999 - © 1999 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 5451 '
Lees ook