Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 26-03-1999 t/m 01-04-1999
Valkenburg

Verkeerscontrole.
Op maandag 29 maart 1999, werd er tussen 13.15 en 13.45 uur, door de politie, i.v.m. de veiligheid van het verkeer op de Katwijkerweg een controle gehouden op de gedragsregels voor het verkeer (bij de welbekende verkeersdruppel). Er werden 8 personen bekeurd voor het onjuist voorbij rijden van de verkeersgeleiding.

Rijsnburg

Op donderdag 1 april 1999 om 15.30 uur, zal de burgemeester van de gemeente Rijnsburg de verkeerscontrolepalen voor Rood licht en Snelheidscontrole op de kruising Sandtlaan en Lange Vaart te Rijnsburg officieel in gebruik stellen.

Katwijk

Teamchefs politie sturen ruim zeshonderd kinderen op pad De teamchefs van politie in Katwijk, Jan Schoneveld en René Ravesteijn, geven maandag 12 april om 9.00 uur op het Marktplein het startsein aan de deelnemers van het praktische verkeersexamen. Ze doen dit door als eerste bij het examen van start te gaan en de route te rijden. De kinderen van de Katwijkse basisscholen leggen vervolgens de 'proeve van verkeersdeskundigheid' af.

Maandag-, dinsdag- en woensdagmorgen zullen om de minuut schoolkinderen van start gaan. Voorzien van rugnummer moeten zij vanaf het Marktplein, via de centrale bibliotheek, het centrum en het zwembad hun juiste verkeersgedrag vertonen om het diploma in ontvangst te nemen. Langs de route wordt door ouders gecontroleerd en genoteerd of er fouten worden gemaakt. Wie door rood licht rijdt, is gezakt, wie geen voorrang verleent of voetgangers op een oversteekplaats niet laat voorgaan heeft niet veel speling. Niet rechts rijden, richting aangeven en voorsorteren, ook daar zal op gelet worden. Op drukke punten in de route wordt het overige verkeer door middel van extra verkeersborden geattendeerd op het verkeersexamen. Overigens is ook de politie continu bij het verkeersexamen aanwezig.

De deelnemers aan het praktisch verkeersexamen zijn ruim voorbereid op het verkeersexamen. Naast de theorielessen die in het lesprogramma zijn opgenomen en het theorie-examen op 15 april is hen een videoband met de route getoond. Bovendien zijn ouders verzocht de route een aantal keren met hun zoon of dochter te oefenen. De fietsen van de kinderen zijn nagekeken door de fietsenmakers in Katwijk. Het Katwijks verkeersexamen is tot stand gekomen door samenwerking tussen gemeente, politie, basisscholen en de Katwijkse afdeling van Veilig Verkeer Nederland.

Oegstgeest

Diefstal auto-emblemen.
Op dinsdag 30 maart 1999 deden 2 inwoners van Oegstgeest aangifte van diefstal van het merk-embleem van hun auto. Het bleek, dat in het afgelopen weekend van 2 auto's die geparkeerd hadden gestaan in de Nassaulaan en van 1 auto die geparkeerd had gestaan in de Hazenboslaan te Oegstgeest de merk-emblemen waren gestolen. Het betrof een Porsche en 2 x een Saab.

Rijnsburg

Bloemendief aangehouden.
Op maandag 29 maart 1999 werd op de bloemenveiling aan werknemer betrapt op diefstal van vier fusten bloemen. De man, een 26 jarige inwoner van Katwijk werd aldaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Katwijk. Uit het verdere onderzoek bleek, dat de man al eerder een schoudertas met inhoud en een kassa met inhoud uit het bedrijf had weggenomen. Hiervan was de week ervoor door de eigenaar aangifte gedaan. De man is in verzekerde bewaring gegaan en wordt as. Donderdag voorgeleid voor de Officier van Justitie te 's-Gravenhage.

Sassenheim

Aanrijding met gewonde.
Op dinsdag 30 maart 1999, omstreeks 17.15 uur reed een 12 jarig meisje met haar fiets over de Bijdorpstraat te Sassenheim. Bij de kruising met de Narcissenlaan zag zij een voor haar van links over de Narcissenlaan naderende personenauto, die bestuurd werd door een 51 jarige man uit Sassenheim, niet aankomen. Zij reed de kruising op en de autobestuurder kon door krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje werd met een gebroken linker arm en een lichte hersenschudding per ambulance overgebracht naar het LUC. Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Oegstgeest

Ongeval Lange Voort.
Op dinsdag 30 maart 1999, omstreeks 17.30 uur stak een 50 jarige man, wonende te Oegstgeest, als voetganger via het "zebrapad" de rijbaan van de Lange Voort, nabij het Lange Voort plein te Oegstgeest over. Op dat moment naderde een 80 jarige man, ook wonende te Oegstgeest, met zijn auto komende vanaf de Lijtweg, de Voetgangersoversteekplaats over de Lange Voort. Mogelijk zag de autobestuurder de voetganger te laat en een aanrijding ontstond. De voetganger raakte aan beide knieën gewond. Beide betrokkenen waren het niet eens over de toedracht van het ongeval. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie te Katwijk. Tel. 071-4090101.

Katwijk

Inbraak telefoonwinkel
In de nacht van dinsdag op woensdag, 30 op 31 maart 1999, werd er ingebroken in een telefoonwinkel aan de Sandtlaan te Katwijk. Een grote etalageruit werd ingeslagen, waarna men naar binnen kon klimmen. In de zaak werd een kast opengebroken en heeft men een aantal GSM's weggenomen. Onderzoek wordt ingesteld.

Laatst bijgewerkt op 01-03-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 5516 '
Lees ook