Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 02-04-1999 t/m 10-05-1999
Oegstgeest
Sassenheim

Brand bij AKZO Nobel te Sassenheim.
Vanmorgen, vrijdag 7 mei 1999, omstreeks 04.15 uur, heeft er een explosie plaatsgevonden in een trainingscentrum voor autospuiters op de AKZO Nobel locatie in Sassenheim. Als gevolg van de explosie is er een uitslaande brand ontstaan. De vlammen sloegen huizenhoog uit het gebouw Bij de explosie en daaropvolgende brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Er waren geen personen in het gebouw. Er waren ook geen gevaarlijke stoffen bij de brand betrokken. Door middel van het automatische meldsysteem waren het gemeentelijk brandweerkorps en overige hulpdiensten snel ter plaatse. Om 05.55 uur kon het sein "brand meester" worden gegeven. De materiele schade is aanzienlijk. Het betreffende gebouw is geheel verwoest. Door de explosie hebben diverse gebouwen op de locatie voornamelijk glasschade opgelopen. Naar de juiste oorzaak van de explosie wordt een diepgaande onderzoek ingesteld.

Katwijk

Verkeerscontrole.
Op donderdagmorgen 6 mei 1999, omstreeks 11.30 uur werd er tijdens een verkeerscontrole, die gehouden werd op de Wassenaarseweg te Katwijk, een bestuurster van een personenauto aangehouden. Tijdens de controle bleek de vrouw, een 52 jarige inwoonster van Haarlem, gedronken te hebben. Tijdens een blaastest aan het bureau bleek zij ongeveer 2,3 promille alcohol in het bloed te hebben, terwijl 0,5 als max. is toegestaan. Van haar is het rijbewijs ingevorderd en de auto veiliggesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijnsburg

Gezin in woning "bedwelmd".
Op donderdag 6 mei 1999 omstreeks 15.45 uur, kwam bij de politie de melding binnen, dat er mogelijk een moeder met haar 4 kinderen, in de woning aan de Collegiantenstraat te Rijnsburg mogelijk door koolmonoxide bedwelmd waren geraakt. Bij onderzoek ter plaatse waren zij reeds buiten de woning. Door de ter plaatse aanwezige ambulance-personeel werd aan de slachtoffers extra zuurstof toegediend, zodat zij geen last meer hadden van benauwdheid. Het bleek, dat de vrouw het in de woning benauwd had gekregen en zag, dat haar kinderen eveneens een rood hoofd kregen. Hierop is heeft zij de ramen open gezet en is met haar kinderen naar buiten gegaan. Door de brandweer die eveneens ter plaatse was, werd een onderzoek ingesteld, doch er werd geen koolmonoxide meer waargenomen. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Katwijk

Ongeval met letsel.
Op zondag 9 mei 1999, omstreeks 13.00 uur, reed een 27 jarige vrouw uit Amsterdam met haar fiets over de Buitensluis te Katwijk. Achter haar reed een 43 jarige man uit Den Haag met zijn fiets en wilde haar rechts voorbij rijden. Toen zij naast elkaar waren, raakten zij elkaar en kwamen te vallen. Hierbij liepen beiden verwondingen aan hoofd en armen op. Zij zijn per ambulance, i.v.m. het hoofdletsel, overgebracht naar het LUMC.

Personenauto in brand.
Op zondag 9 mei 1999, omstreeks 15.00 uur raakte er een personenauto in brand op de kruising van de Wassenaarseweg en de Tjalmaweg te Katwijk. Door de 30 jarige bestuurster werden snel de kinderen en de bagage uit de auto gehaald. Door de Marechaussee, die een post heeft nabij genoemde kruising, werd getracht de brand te blussen. Vervolgens werd deze bijgestaan door de Katwijkse brandweer, waarna de brand snel geblust was. Er raakte niemand gewond. De auto brandde geheel uit en is met een takelwagen weggesleept.

Zoekaktie naar "drenkeling"
Op zondag 9 mei 1999, omstreeks 13.45 uur, kwam er bij de politie de melding binnen, dat surfers mogelijk een drenkeling hadden waargenomen in zee, nabij de Surfclub aan het strand te Katwijk. Terstond werd door de KNRM met een reddingboot ter plaatse een zoektocht gestart. Even later werden zij bijgestaan door de KRB met nog eens 4 boten. Omstreeks 14.45 uur werd er ook door de inmiddels gewaarschuwde KLPD met een helikopter vanuit de lucht naar de mogelijke drenkeling meegezocht. Omstreeks 15.30 uur was er echter nog geen drenkeling gevonden. Even later kwam de mededeling, de Noordwijkse Reddingsbrigade, 's-morgens dicht onder de kust een zeehond had waargenomen. Mogelijk hadden de surfers in zee bij Katwijk een zeehond voor een drenkeling aangezien. Toen er om 16.30 uur nog niemand in zee was gevonden, heeft men de zoekactie gestaakt.

Oegstgeest

Duikers in nood.
Op zaterdag 8 mei 1999, omstreeks 16.45 uur, waren een 30 jarige man uit Leiden en een 33 jarige man uit Leiderdorp, als ervaren sportduikers aan het duiken in de Klinckenbergerplas te Oegstgeest. Zij wilde een duik naar 20 meter diepte maken. Na ongeveer 15 minuten raakte een van de ademautomaten van de duikers defect en was de zuurstoffles binnen 1 minuut leeg. Vervolgens zijn beide duikers, m.b.v. elkaar op 1 ademautomaat snel naar de oppervlakte van het water gegaan. Mogelijk zijn zij tijdens de noodopstijging te snel naar boven gegaan. Zij liepen hierdoor vermoedelijk de zgn. "caissonziekte" op. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het LUMC. Bij latere informatie bleek dat de duikers het ziekenhuis al hadden verlaten en door het ongeval waarschijnlijk geen ernstig letsel hadden opgelopen.

Warmond

Diefstal buitenboordmotor
In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 mei 1999, werd er ingebroken in een botenloods aan de Sweilandstraat te Warmond. De toegangsdeur werd geforceerd, waarna men naar binnen kon. In de loods werd vanaf een boot een 9.9 Yamaha buitenboordmotor weggenomen. Tevens werd de bijbehorende rode benzinetank ontvreemd. Onderzoek wordt ingesteld.

Sassenheim

Inbraak in Apotheek.
Op zaterdag 8 mei 1999, werd er tussen 05.20 en 05.40 uur ingebroken in de apotheek aan de Hoofdstraat te Sassenheim. Door de dader(s) werd met een stoeptegel een gelaagde uit ingeslagen. Men heeft hierbij meermalen met kracht moeten slaan. Uiteindelijk onstond er een groot gat in de ruit, waarna men naar binnen kon klimmen. Vervolgens heeft men de inhoud van de kassa, een klein geldbedrag, weggenomen. Onderzoek wordt ingesteld.

Laatst bijgewerkt op 10-05-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 6353 '
Lees ook