Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 08-01-1999 t/m 14-01-1999
Rood licht / verlichtingscontrole.
Op vrijdag 8 januari 1999 werd er tussen 07.45 en 08.30 uur op de kruising Haaswijklaan en Irislaan te Oegstgeest door de politie controle gehouden op het negereen van het rode verkeerslicht en het voeren van verlichting op fietsen. Er werden 12 bestuurders bekeurd voor defecte verlichting en 9 voor het negeren van het rode verkeerslicht.

"Snelkraak" antiekwinkel.
Op maandag 11 januari 1999 omstreeks 03.30 uur vond er een snelle inbraak plaats in een antiekwinkel aan de Geversstraat te Oegstgeest. Het bleek, dat een man met een hamer de winkelruit had ingeslagen en vervolgens antieke voorwerpen uit de etalage had weggenomen. Een getuige, die wakker was geworden van glasgerinkel, had gezien, dat een man op een mountainbike na de inbraak was weggereden. Hij belde meteen de politie. In de omgeving werd door de politie een zoekaktie ingesteld. Op de Rijnsburgerweg te Oegstgeest werden een aantal gestolen voorwerpen en de hamer waarmee de ruit was ingeslagen teruggevonden. De dader werd echter niet meer gezien. Onderzoek naar de dader wordt voortgezet.

Katwijk

Baldadige jeugd bekeurd.
Op zaterdag 9 januari 1999 omstreeks middennacht werden 10 jeugdigen bekeurd voor hun baldadige gedragingen. De jongeren hielden zich zeer luidruchtig op in de omgeving van de Poolster en Tweelingen te Katwijk. Zij gedroegen zich de gehele avond vervelend en zorgden voor overlast in de omgeving. Na herhaalde waarschuwingen, die kennelijk niet werden opgevolgd werden 2 personen bekeurd voor het drinken van alcoholhoudende drank f. 60,-, 6 personen werden bekeurd voor baldadigheid f. 80,- en 2 personen werden bekeurd voor het in het openbaar plassen f. 60,-. De jongeren waren allen rond de 16 a 17 jaar en wonen in Katwijk.

Verkeersongeval na onwelwording.
Op zaterdag 9 januari 1999 omstreeks 06.15 uur reed een 72 jarige man uit Katwijk met zijn auto over de Molentuinweg te Katwijk in de richting Rijnsburg. De man werd aldaar onwel en reed het fietspad op. Aldaar reed een 29 jarige man uit Katwijk met zijn fiets. Deze zag de auto aankomen en sprong van zijn fiets en was veilig. De fiets werd geheel vernield. Vervolgens reed de auto weer de rijbaan op en kwam tegen een hekwerk bij de bushalte tot stilstand. De man werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het LUMC. Later op de dag is de man als gevolg van de onwelwording overleden.

Sassenheim
Op vrijdag 8 januari 1999 werd er op de dag tussen 08.00 en 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat te Sassenheim. Aan de achterzijde werd de balkondeur opengewrikt, waarna men naar binnen kon. Alle vertrekken, kasten en laden werden doorzocht. Wat er is weggenomen is nog niet bekend. Onderzoek naar de dader wordt ingesteld..
Woninginbraak.
Op zaterdag 9 januari 1999 werd er tussen 00.30 en 08.00 uur ingebroken in een woning aan het Buitenwater te Warmond. Men kwam binnen na het forceren van een openslaand raampje aan de achterzijde van de woning. In de hal en woonkamer werden kasten en laden doorzocht. In de woonkamer werden 2 koffers die klaar stonden, geopend en doorzocht. Uit de koffers werden de paspoorten, pasjes, geld en een horloge weggenomen. Uit de woonkamer werd de stereo-installatie met afstandsbediening weggenomen. Vervolgens heeft men de woning via de schuifpui verlaten. Onderzoek naar de dader wordt ingesteld. Oegstgeest
Motorrijder zwaar gewond.
Op maandag 11 januari 1999, omstreeks 13.45 uur, reed een 44 jarige man uit Rijnsburg, met zijn motorfiets over de Oegstgeesterweg te Rijnsburg in de richting Rijnsburg. Door nog onbekende oorzaak kwam de motorrijder te vallen en botste frontaal tegen een tegemoetkomende personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 32 jarige man uit Leiderdorp, trachtte nog door remmen en uitwijken de motorijder te ontwijken, doch dit gelukte niet. De motorijder raakte zwaar gewond aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het LUMC. Door de Verkeersdienst van de politie wordt een onderzoek ingesteld, naar de toedracht van het ongeval.
Katwijk
Getuigen gezocht.
Op woensdag 30 december 1998, omstreeks 11.20 uur, vond er bij een geldoverdracht bij de ABN/AMRO bank, gelegen aan de Hoorneslaan te Katwijk een diefstal plaats van een aanzienlijk geldbedrag.

De dader vluchtte na de diefstal weg op een snorscooter, merk Bajaj, type Sunny, kleur zwart met lichtgroene stervelgen. De scooter werd korte tijd later teruggevonden nabij de julianabrug te Katwijk. In de directe omgeving werden nog enkele goederen, door de dader achtergelaten. Het betreft een blauwe sporttas met het opschrift "Samson On Tour", een thermosfles (Tomado, kleur wit/grijs), een integraal helm, kleur zwart met oranje reflecterende stickers en een blauwe jas.

Het signalement van de dader luidt:
Man, leeftijd ongeveer 20 jaar, lengte ongeveer 1.75 - 1.78 m, lang licht blond haar (tot op de schouders), mager gezicht.

Getuigen die menen de dader en/of goederen te herkennen worden verzocht contact op te nemen met de politie te Katwijk, Tel. 071 - 4090101.

Kleding van waslijn gestolen.
Op dinsdag 12 januari 1999, deed een 31 jarige man uit Katwijk, aangifte van diefstal van kleding van zijn waslijn. De kleding was op maandag 11 januari 1999 van de waslijn bij zijn woning aan de Frankenstraat te Katwijk weggenomen. Het betreft hier een winterjack, met grijs en donkergrijze blokken van het merk O'neill, een donkere en lichtblauwe spijkerbroek en een overhemd, groen geblokt van het merk O'neill. Naar de dader wordt uitgekeken.
Auto uit de bocht.
Op dinsdag 12 januari 1999, omstreeks 19.00 uur, reed een 34 jarige man uit Denemarken, met zijn auto over de Oegstgeesterweg te Sassenheim in de richting van de kruising met de Haarlemmertrekvaartweg. In de bocht voor de kruising raakte hij in een slip en schoot door een langs de rijbaan geplaatst hek. De auto kwam hangend in het hek, half in de sloot tot stilstand. De man kon nog juist op het droge uitstappen. Hij raakte niet gewond. De auto is door een takelwagen afgevoerd.
Valkenburg
Fiets en bromfietscontrole.
Op dinsdag 12 januari 1999, werd er door de politie tussen 07.00 en 08.45 uur een verkeerscontrole gehouden op het fietspad langs de Dr. Ir. Tjalmaweg te Valkenburg. Er werden 44 fietsen en 20 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 10 personen bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting en 1 x voor het niet hebben van een bromfietscertificaat..
Laatst bijgewerkt op 14-01-1998 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 6829 '
Lees ook