Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid


Persberichten 05-03-1999 t/m 11-03-1999

Weerloze invalide man gemolesteerd.
Op vrijdag 5 maart 1999 omstreeks 22.45 uur, reed een 51 jarige invalide man uit Katwijk met zijn driewieler over de Nieuwe Duinweg te Katwijk. Toen hij nabij de kruising met de Willem de Zwijgerlaan reed, werd hij lastig gevallen door 2 jongens, die aldaar in de berm, bier zaten te drinken. De jongens pakten de weerloze man zijn bril af en vervolgens zijn wandelstok. Een derde jongen zei daar iets van. Hierna gaven de jongens de wandelstok weer terug. Toen er een onbekende man met enkele hondjes naderbij kwam, gooiden de jongens de afgepakte bril op straat en vernielden hem en gingen er vervolgens vandoor. De man met de hondjes ging de jongens nog achterna, maar kreeg ze niet te pakken. De jongens waren ong. 18 jaar. Een van hen droeg een lederen jasje en had een wit petje op. Door de politie wordt een onderzoek naar de daders van deze laffe daad ingesteld. Getuigen van dit voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie te Katwijk Tel. 071-4090101.

Op vrijdag 5 maart 1999, werd ertussen 16.30 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Rijnstraat te Katwijk. De scharnierpennen van een kantelraam aan de achterzijde van de woning werden uitgenomen, waarna het raam verwijderd kon worden. Vervolgens kon men de woning inklimmen. De gehele woning werd doorzocht. Er werd een faxapparaat enkele papieren en een adresboekje weggenomen.

Bromfietscontrole.
Op zaterdag 6 maart 1999 werd er in de avonduren door politie te Katwijk in het kader van de verkeersveiligheid een bromfietscontrole gehouden. Er werden 11 bromfietsers bekeurt voor o.a. het niet dragen van de valhelm, niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat, met te hoge snelheid rijden, en bromfiets opgevoerd hebben. Zwaan vliegt tegen voorruit autobus.
Op vrijdag 5 maart 1999 omstreeks 16.30 uur, reed een chauffeur met een autobus, van een busmaatschappij uit Noordwijk over Rijksweg A44 in de richting Amsterdam. Toen hij ter hoogte van Oegstgeest reed, vloog er een zwaan zo laag over, dat die tegen de voorruit van de bus klapte, waardoor de voorruit van de bus totaal werd vernield. De chauffeur liep geen letsel op en kwam met de schrik vrij. De zwaan was er erger aan toe. Deze bleek de klap niet overleefd te hebben en is afgevoerd.
Verkeersongeval.
Op vrijdag 5 maart 1999, omstreeks 16.20 uur, reed een 30 jarige man uit Den Haag, met een personenauto met daarachter een aanhangwagen, over de Rijksweg A44 in de richting Den Haag. Toen hij ter hoogte van Sassenheim reed, werd hij ingehaald door een grote vrachtauto. Door de mogelijke zuiging, begon de aanhangwagen te slingeren en verloor de bestuurder de macht over zijn stuur. Door het slingeren braken op dat moment ook nog de beide wielen van de aanhangwagen af. De as van de aanhangwagen trok vervolgens enkele diepe groeven in het wegdek en vervolgens kwam de combinatie tot stilstand. Het geheel is met een takelwagen afgevoerd. Na onderzoek bleek de aanhangwagen met afval en zand zwaar overbeladen te zijn. De aanhangwagen was 2 x zo zwaar als was toegestaan. Door de verkeersdienst van de politie wordt terzake proces-verbaal opgemaakt. Het wegdek bleek zodanig beschadigd, dat het terstond door Rijkswaterstaat gerepareerd moest worden. Door het ongeval en de reparatie van het wegdek werd het verkeer gestagneerd en ontstond er een flinke file in de avondspits. Om ongeveer 19.30 uur kon het verkeer weer normaal doorrijden.

Oegstgeest
"Poging " inbraak in woning.
Op maandag 8 maart 1999, omstreeks 21.40 uur, werd er getracht in te breken in een woning aan de Celebesstraat te Oegstgeest, terwijl de bewoners op de bovenverdieping sliepen. De bewoner hoorde op dat tijdstip dat er twee keer aan de deur werd gebeld. Daar hij eerst wilde weten wie er voor de deur stond, ging hij door het raam van de woonkamer kijken. Hij zag toen een jongeman met een baseballpet op voor de deur staan. Toen hij vervolgens weer naar boven was gegaan, hoorde hij weer twee keer bellen en er werd aan het slot gemorreld. Hierop ging hij weer naar beneden, daar hij dacht dat de jongeman trachtte in te breken. Toen hij beneden kwam bleek dit ook het geval. De voordeur was geforceerd en stond open. Inmiddels wist de jongeman zich ontdekt en was gevlucht. Er is niets uit de woning weggenomen. Op maandag 8 maart 1999, werd er tussen 17.30 en 23.00 uur getracht in een woning aan de Surinamestraat te Oegstgeest in te breken. Het afdekplaatje van het cilinderslot van de voordeur werd losgeschroefd. Vervolgens werd getracht de cilinder van het slot af te breken. Dit is niet gelukt. Mogelijk is de dader gestoord, zodat hij niet in de woning is geweest. Er is niet weggenomen. Onderzoek naar de dader wordt ingesteld.
Oegstgeest
Verkeerscontrole.
Op dinsdag, 9 maart 1999, werd er tussen 08.00 en 09.00 uur, in het belang van de verkeersveiligheid een controle gehouden op het in verboden richting afslaan van autobestuurders bij de kruising van de Rijnzichtweg en de Homeruslaan te Oegstgeest. Er werden 14 bestuurders bekeurd. Zij krijgen binnenkort de acceptgiro in de bus.

District

Verkeersstremming in de spits.
Op woensdag 10 maart 1999, werd tussen 00.00 en 06.00 uur, de N206 ter hoogte van de op en afrit van Rijksweg A44 voor het doorgaande verkeer afgesloten i.v.m. werkzaamheden bij het in aanbouw zijnde transferium. Door een ongeval bij deze werkzaamheden, trad er een vertraging op en duurde de afzetting langer. Het spitsverkeer, dat omstreeks 07.00 uur op gang kwam, terwijl de afzetting nog aanwezig was ondervond hiervan veel hinder. Tot in de wijde omgeving van de genoemde locatie raakte het verkeer gestremd en ontstonden er files. Er deden zich geen noemenswaardige verkeersongevallen voor. Omstreeks 09.00 uur was de afzetting verwijderd en waren de meeste verkeersproblemen weer opgelost.
Man is geld kwijt.
Op woensdag 10 maart 1999, ontdekte een 45 jarige man uit Oegstgeest, dat hij fl. 1000,- kwijt was, doordat hij een rekeningafschrift van de Postbank in de bus kreeg. De man had op 4 maart 1999 bij het postkantoor aan de Lange Voort te Oegstgeest gepind, maar was vergeten de fl. 1000,- uit de automaat mee te nemen. Bij informatie bij het postkantoor en de politie bleek, dat er niemand zich gemeld had, die het geld had gevonden. Mogelijk kan de vinder, die dit bericht leest, zich bij de politie melden en het geld bij de gedupeerde terugbezorgen.
Injectiespuiten en naalden gevonden.
Op woensdag 10 maart 1999, werden er door de politie op aanwijzing van een getuige een aantal injectiespuiten en naalden gevonden onder het viaduct van de rijksweg op de Wasbeeklaan te Sassenheim. Mogelijk zijn de spuiten daar door een drugsgebruiker weggegooid. De spuiten zijn meteen door de politie verwijderd en vernietigd. Op bedoelde plaats worden wel vaker spuiten aangetroffen. Op bedoelde plaats wordt veel door kinderen gespeeld. Gezien deze gevaarlijke situatie worden ouders verzocht hun kinderen op dit gevaar te wijzen.
Laatst bijgewerkt op 11-03-1999 - © 1998 H.T. Zielstra.

Deel: ' Politiebericht Duin- en Bollenstreek Zuid - 7352 '
Lees ook