Politiebericht Eindhoven e.o. 21-08-2001
4ePersberichtdinsdag21augustus2001

Politieberichten

Eindhoven: Meisje lastig gevallen
Dinsdagmorgen rond 10.30 uur is op de Willem Kesselstraat een 17-jarige fietster uit Eindho-ven lastig gevallen. Zij fietste daar richting Jan Heynslaan. Gekomen ter hoogte van de flats vroeg een onbekende man haar hoe laat het was. Het meisje stopte, keek op haar horloge en gaf de tijd door aan de man. Direct daarop begon de man vieze praat tegen haar te verkopen en betastte hij haar onzedelijk. Het meisje trapte daarop naar de verdachte. De man duwde het meisje met fiets omver. Zij kwam ten val en wist even daarna snel weg te fietsen. Signalement van de dader: De man is ongeveer 1.85 groot, normaal postuur en is 30 - 40 jaar oud. Hij had donkerblond achterovergekamd golvend haar en droeg een donker-kleurig kostuum met een lichtblauw overhemd en een stropdas.

Eindhoven: Mishandeling autobestuurder
Dinsdagmiddag rond 13.50 uur is op de Gestelsestraat een 25-jarige automobilist uit Eindho-ven mishandeld. Plotseling hoorde hij dat er iets tegen zijn auto werd gegooid. Hij keek om en zag dat twee bromfietsers achter zijn auto reden. Even verderop stopte hij en sprak de bromfietsbestuurders aan. Onmiddellijk daarop sloeg een van de bromfietsers de Eindho-venaar. Die nam dat niet en sloeg terug. Vervolgens sloeg de andere bromfietsbestuurder de automobilist meerdere malen op zijn achterhoofd. De automobilist liet zich niet onbetuigd en sloeg terug. Passanten wisten erger te voorkomen. De automobilist klaagde over pijn aan zijn hoofd.

Hapert: Vrouw pakt haar gestolen portemonnee terug Dinsdagmiddag rond 14.45 uur bemerkte een 59-jarige vrouw uit Hapert, tijdens het winkelen op de Markt, dat haar winkelwagentje bewoog. Ze werd op dat moment aangesproken door een onbekend meisje. Direct daarna zag ze dat een onbekende man, die bij het meisje liep, haar portemonnee onder zijn jas verstopt had. Op de vraag of hij haar portemonnee onder zijn jas had antwoordde de man ontkennend. De Hapertse maakte daarop de jas van de man open en haalde haar portemonnee er onderuit. De man gaf te kennen de portemonnee te hebben gevonden. Het meisje en de man maakten zich snel uit de voeten.

Helmond: Drinker op de bon
Dinsdagmorgen om 11.50 uur is op de Tolpost een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zat daar bier te drinken op een openbare plaats waar dat verboden is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.50 en 11.50 uur is op de President Rooseveltlaan een snelheids-controle gehouden. 1773 voertuigen zijn gecontroleerd. 173 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

Op de Cortenbachstraat is vanmiddag tussen 13.25 en 15.15 uur een snelheidscontrole ge-houden. Van de 434 gecontroleerde voertuigen reden er 12 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 62 km/u.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Dinsdagmiddag rond 16.10 uur is op de Kasteellaan een 34-jarige man uit Helmond aange-houden. Stadswachten zagen dat de man daar een tas met kleding weggooide. Zij waarschuwden politie. Bij controle bleek de kleding afkomstig te zijn van een diefstal uit een winkel aan de Elzaspassage te Helmond. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Son: Bromfietscontrole
Dinsdagmorgen tussen 7.30 en 10.15 uur is op de Eindhovenseweg een bromfietscontrole gehouden. 22 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 11x een te groot vermogen; 4x geen helm; 4x verkeerde uitlaat; 3x niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs; 2x niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat; 2x geen gele plaat; 2x geen voorrem en
1x bromfiets niet voorzien van een verzekeringsplaatje.

Geldrop: Fietster gewond
Dinsdagavond rond 18.50 uur raakte bij een aanrijding op de rotonde Emopad Gijzenrooiseweg een 36-jarige fietster uit Geldrop gewond. Zij fietste op de rotonde en kreeg geen voorrang van een 71-jarige automobilist uit Waalre die, komende van het Emopad, de rotonde opreed. De fietster liep schaafwonden op aan haar hoofd, elleboog en knie.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook