Politiebericht Eindhoven e.o. 21-08-2001
3e Persbericht 21 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Politie treft 18 hennepkwekerijen aan op woonwagencentrum De politie stelde dinsdag een onderzoek naar hennepkwekerijen in op een woonwagencentrum gelegen aan de Joost de Momperstraat. Dit onderzoek is opgestart naar aanleiding van klachtenmeldingen en een aangifte van een elektriciteitsbedrijf dat aangaf voor ongeveer 100.000 gulden benadeeld te zijn door het illegaal verbruik van stroom. Per jaar werd er 800.000 kWh stroom afgenomen, waarvan 700.000 kWh illegaal verkregen werd.

Voor deze geplande actie werden 85 politiemedewerkers ingezet. Hieronder bevond zich één peleton ME dat bestaat uit 50 personen. De ME zette de toegangswegen tot het woonwagencentrum af en hield toezicht, zodat de 35 agenten die op het terrein bezig waren met de zoekingen en ruimingen, hun werkzaamheden veilig konden verrichten. Negen medewerkers van het elektriciteitbedrijf waren aanwezig om elektriciteitsaansluitingen waarmee gefraudeerd werd af te sluiten.

De politie trof in totaal 18 hennepkwekerijen met in totaal bijna 4.000 planten aan op het woonwagencentrum. De handelswaarde van de oogst van de aangetroffen planten wordt geschat op een half miljoen gulden. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Verder werden er zeven autos, twee gestolen motoren, twee gestolen fietsen, enkele tienduizenden guldens, sieraden en een kleine hoeveelheid munitie in beslag genomen. Tijdens deze actie zijn 21 verdachten aangehouden. Twee verdachten, een 21-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Eindhoven, zijn in verzekering gesteld. Zij worden ook verdacht van heling. De overige 19 verdachten, waaronder een man uit Vlijmen, een man uit Venray en 16 mannen en 1 vrouw uit Eindhoven in de leeftijd variërend van 20 tot 69 jaar, zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook