Politiebericht Eindhoven e.o. 6-08-2001
2ePersberichtmaandag 6augustus 2001

Politieberichten

Eindhoven: Hennepkwekerij
Maandagmiddag om 16.15 uur is op de Gaasbeekstraat een 34-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man kwam daar poolshoogte nemen bij zijn deels uitgebrande garagebox. Tijdens het onderzoek naar de oorzaak van de brand stuitte de politie daar op een hennep-plantage. De aanwezige planten en de daarbij behorende apparatuur zijn inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Maandagavond rond 18.20 uur raakte bij een aanrijding op de kruising St. Bonifaciuslaan, Thomas a Kempislaan en St. Lidwinastraat een 20-jarige motorrijder uit Eindhoven gewond. Hij reed daar over de St. Bonifaciuslaan richting genoemde kruising. Voor hem reed een 30-jarige automobilist uit Eindhoven. De automobilist remde daar voor een voor hem rijdende auto die linksaf sloeg. De motorrijder was niet in staat om zijn voertuig tijdig tot stilstand te brengen en botste tegen de auto van de 30-jarige Eindhovenaar. De motorrijder klaagde over een pijnlijk been. Hij is overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Maandagmorgen tussen 9.30 en 10.55 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Dr. Ber-lagelaan. Van de 220 gecontroleerde voertuigen reden er 53 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Op de Dr. Cuyperslaan is dinsdag tussen 11.40 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehou-den. 490 voertuigen zijn gecontroleerd. 56 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Maandagmiddag tussen 14.40 en 17.00 uur is op de Muzenlaan een snelheidscontrole gehouden. 620 voertuigen zijn gecontroleerd. 26 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kre-gen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Helmond: Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Maandagmiddag rond 14.00 uur is op de Engelseweg een 48-jarige man uit Helmond aange-houden. De man werd door een medewerker van het bedrijf betrapt bij het stelen van een rolletje plakband en een tube lijm ter waarde van fl. 23,34. De Helmonder verliet de winkel zonder deze goederen bij de kassa af te rekenen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Dezelfde middag om 15.05 uur is in een winkel op de Engelseweg een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man daar 8 tangen achter zijn jas verstopten en de winkel verliet zonder deze bij de kassa af te rekenen. De tangen hadden een waarde van fl. 409,55. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Maandagmiddag rond 16.30 uur is in de Veestraat een 35-jarige man uit Helmond aange-houden. Een beveiligingsmedewerker van de winkel zag dat de man daar een T-shirt uit het kledingrek nam en deze in zijn broek stopte. Meteen daarop verliet hij de winkel zonder het T-shirt af te rekenen. Het T-shirt had een waarde van fl. 81,54. De man is voor verhoor over-gebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aarle-Rixtel: Snelheidscontrole
Naar aanleiding van de vele klachten is maandagmiddag tussen 13.50 en 15.00 uur op de Dorpsstraat een snelheidscontrole gehouden. 508 voertuigen zijn gecontroleerd. 6 voertui-gen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Son: Aanwijzingen brandstichting meubelzaak
De technische recherche van de politie heeft maandagmorgen onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand in meubelzaak Lederland op Meubelplein Ekkersrijt. Er zijn aanwijzingen dat de brand is aangestoken. De politie van Best-Oirschot-Son doet onderzoek naar deze vermoedelijke brandstichting. De brand brak zondagavond tegen 21.30 uur uit. Voorbijgangers waarschuwden de brandweer. Er werd meteen het sein grote brand gegeven. Vier tankspuitautos van de brandweerkorpsen van Son, Nuenen en Eindhoven hadden de uitslaande brand binnen een half uur geblust. Een gedeelte van de zaak is uitgebrand, het andere deel heeft rook- roetschade. Ook twee naastgelegen winkels hebben rookschade.

Deurne: Fietskar gestolen
Op de Kerkstraat is zondag rond 13.00 uur een Kettler fietskar gestolen. De kar zat aan de fiets van een bezorger van reclamefolders. Hij was met zijn werk bezig en had de fiets met kar even geparkeerd. Toen hij terugkwam bij zijn transportmiddel bleek de kar weg te zijn.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Kromstraat is maandag tussen 8.25 en 11.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 841 passanten reden er 79 te snel. De hoogste snelheid was 81 km/u. 50 is hier toegestaan.

Best: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Grondheuvel is vandaag tussen 09.45 uur en 11.30 uur een groene personenauto, Opel Kadett, kenteken XY-80-LY, weggenomen.

Valkenswaard: Diefstal portemonnee
Maandagmiddag rond 17.35 uur is van een 44-jarige vrouw uit Zuidland haar portemonnee gestolen. Zij liep te winkelen op de Corridor. Toen zij wilde afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zaten diverse pasjes, per-soonsbescheiden en ongeveer eenhonderd en vijftig gulden.

Nuenen: Diefstal personenauto
Maandag tussen 13.55 en 14.15 uur is vanaf de Hoge Brake een groene personenauto, BMW 325I, kenteken TN-32-YX, gestolen

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook