Politiebericht Eindhoven e.o. 30-08-2001
2e Persbericht 30 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Drugshandel
Donderdag zijn tussen 7.00 en 14.00 uur op zeven plaatsen in de stad Eindhoven onder leiding van de rechter commissaris huiszoekingen verricht. De zoekingen waren een onderdeel van een rechercheonderzoek naar softdrugshandel in de stad. De politie, die de actie met ongeveer 65 mensen uitvoerde, hield 6 personen (29-34-24-27-39 en 20 jaar oud) aan. Zij waren allen afkomstig uit Eindhoven.

In een coffeeshop aan de Hobbemastraat werd 10 kilogram weed in beslaggenomen.

In een pand aan de Neverslaan werden 20 kilogram hasj en 5 kilogram henneptoppen gevonden.

In twee panden aan de Zandvis in Strijp werd ongeveer 5 kilogram weed gevonden.

In de Nazarethlaan werd een hennepkwekerij met ongeveer 200 planten ontmanteld.

In de Winterjanstraat werd een zakje met 360 gram hennep en een geldbedrag van enkele duizenden guldens gevonden.

In een pand aan de Zwaluwstraatweg vond de politie een revolver met munitie, een busje pepperspray en ruim 3, 5 kilogram weed.

Verder zijn tijdens de actie twee autos, twee motoren, een bromfiets en enkele luxe goederen in beslaggenomen. Afroming van het crimineel verkregen vermogen van de aangehouden verdachten is een onderdeel van het onderzoek.

Vier verdachten ( 29-34-24 en 27 jaar oud) zijn in verzekering gesteld. De twee andere zijn na hun verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd.

Helmond: Overval op postkantoor
Donderdagmorgen rond 8.10 uur hebben drie mannen een overval gepleegd op het postkantoor aan de Watermolenwal. Drie personeelsleden waren in het kantoor toen de drie mannen tevoorschijn kwamen. Zij zijn eerder in de ochtend het kantoor binnengekomen via het dak. Een personeelslid kon de alarmknop indrukken. Hij werd door een van de overvallers met een vuistvuurwapen op het hoofd geslagen. Het tweede personeelslid moest op de grond gaan liggen en de derde kreeg een klap op het hoofd en hij moest de kluis openen. Dit lukte niet. De overvallers verdwenen daarna weer zoals ze gekomen waren, via het dak en zonder buit. Zij droegen een bivakmuts. De gewonde personeelsleden zijn verzorgd, een van hen moest dat in het ziekenhuis laten doen. De politie onderzoekt de zaak.

Helmond: Hennepkwekerijen
De politie van Helmond West heeft donderdagmorgen in twee woningen een inval gedaan omdat vermoed werd dat er hennepkwekerijen waren. In een woning aan de Slegersstraat werden op zolder henneptoppen gedroogd. Er was geen kwekerij. De toppen, ruim 4 kilogram, werd in beslag genomen. Ook twee ventilatoren, een koolstoffilter en een thermostaat zijn in beslag genomen. Tegen de bewoonster, een 32-jarige vrouw, wordt proces-verbaal opgemaakt. In een woning aan de Maanvisstraat was wel een kwekerij. Echter de hennep was pas geoogst. Naar schatting hebben en ongeveer 260 planten gestaan. De hele inrichting, zoals lampen, afzuiging enz. is in beslag genomen. Ook tegen deze bewoonster, een 37-jarige vrouw, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Vrouw tijdens winkelen bestolen
Een 61-jarige Helmondse vrouw is donderdag tussen 10.30 en 11.00 uur bestolen van haar portemonnee met fl. 160,=. Zij deed boodschappen bij een supermarkt in winkelcentrum De Bus. De portemonnee had zij in de tas die aan het winkelwagentje hing. In de winkel is zij aangesproken door een vrouw die gebrekkig Duits sprak. Deze vrouw wilde van alles weten over een bepaald product. Bij de kassa miste de vrouw de portemonnee.

Helmond: Beroving van 80-jarige opgelost
Woensdag zijn in de loop van de dag twee Helmonders ( 26 en 30 jaar oud) aangehouden. Ze worden verdacht van een beroving van een 80-jarige man. ( zie ook persbericht 27 aug. 2001 nr. 2) De beroving gebeurde op 27 augustus jl. op de Zuid Koninginnewal. Tijdens de beroving ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer viel en de dader er met f.1300,- vandoor kon gaan. De 30-jarige Helmonder wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris. De andere man is vanwege zijn gering aandeel naar huis gestuurd.

Oirschot: Parasols bij café gestolen
Bij een café / restaurant aan de Bestseweg in Oirschot zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee grote rode horecaparasols gestolen. De parasols met een doorsnede van vijf meter hebben een waarde van ongeveer f.6000,-

Budel: Tuinstoelen gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag zijn vanaf het terras van een woning aan de Heikant twee blauwe terrasstoelen gestolen. In de stoelen lagen kussens. Het terras is van een appartement op de begane grond en is makkelijk te bereiken.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen heeft de politie op de Provincialeweg en de Run een verkeerscontrole gehouden. Negen automobilisten gingen op de bon omdat ze door rood reden. Een automobilist had zijn verzekering niet in orde. Een ander had geen APK bij zijn auto. Ook zij zijn bekeurd.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook