Politiebericht Eindhoven e. o. 29-08-2001

1e persbericht 29 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van vernieling ruit aangehouden Op een parkeerterrein aan de Dr. Poletlaan is dinsdagavond rond 20.00 uur een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van het bekrassen van diverse personenautos. Na onderzoek bleek echter geen sprake te zijn van vernieling van autos en kon de verdachte naar huis. Direct na zijn vrijlating sloeg de verdachte een ruit in van een naast het politiebureau gelegen gebouw aan de Europalaan. De verdachte is opnieuw aangehouden en is deze keer ingesloten.

Eindhoven: Verdachte aangehouden van brandstichting eigen woning In de nacht van dinsdag op woensdag is rond 00.45 uur een 53-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn eigen woning. Na de melding trof de politie de woning aan met openstaande deur en constateerde dat op de benedenverdieping een brand had gewoed. De brand was al geblust, de eigenaar van de woning was echter nergens te bekennen. Met hulp van enkele buurtbewoners trof de politie de eigenaar aan in een nabijgelegen plantsoen. De man had twee stoelen aangestoken in zijn woning, waarna hij deze ook zelf weer geblust heeft. De verdachte had zelf geen brandwonden of verwondingen. Omdat de man geestelijk in de war is, zal het RIAGG de man bekijken. De politie werkt het strafrechtelijk gedeelte af.

Eindhoven: Ramkraak winkel
Woensdagochtend is rond 03.30 uur een ramkraak gepleegd in een winkel aan de Waalstraat. De eigenaar van de winkel woont boven zijn zaak en lag te slapen toen hij een harde knal hoorde. Hij zag beneden een rode Peugeot 205 staan, maar heeft alleen de bovenkant van het voertuig gezien. Verder kon de winkeleigenaar geen signalement geven. Ter plaatste bleek dat de gehele voorpui van de winkel kapot was gereden. De daders hebben een kassa van de toonbank genomen en de inhoud ervan, ongeveer 50 gulden, meegenomen.

Eindhoven: Verdachte van woninginbraak aangehouden Dinsdagmiddag is op de Vonderweg rond 16.30 een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van woninginbraak. Zondag 26 augustus jl. werd tussen 10.00 en 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Hastelweg. Er werden een videocamera en een GSM gestolen. Na onderzoek kon de dader worden achterhaald en is ingeloten.

Asten: Snelheidscontrole
Op de Voordeldonk werden dinsdagmiddag tussen 15.15 en 17.50 uur 306 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 38 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Someren: Snelheidscontrole
Dinsdagavond is op de Lieropsedijk tussen 19.30 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 512 voertuigen gecontroleerd. 62 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 132 km/u.

Bladel: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is tussen 23.00 en 06.30 uur vanaf de Godfried Bomanslaan een blauwe personenauto, Opel Kadett, kenteken RK-92-YP, gestolen.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e. o. '
Lees ook