Politiebericht Eindhoven e.o. 3-08-2001
2e Persbericht 3 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man rijdt tegen slagboom aan
In een parkeergarage op de Ten Hagestraat is vrijdagochtend rond 2.55 uur een 44-jarige automobilist uit Breda met een slok op betrapt. De man reed met zijn auto tegen een slagboom toen hij de parkeergarage wilde verlaten. Ook had hij in de garage kort daarvoor een betonnen paal geraakt. Een ademanalyse wees een promillage van 1,75 uit. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroving
Op de Edisonstraat is woensdagavond tussen 22.00 uur en 22.15 uur een 35-jarige Eindhovenaar van zijn fiets, kleingeld, pakje shag en zijn horloge beroofd. De man fietste over de Edisonstraat en zag daar vier mannen staan. Toen hij om de groep heen wilde rijden gingen de mannen voor zijn fiets staan. Een van de mannen haalde de horloge van de arm van het slachtoffer en iemand anders controleerde zijn broekzakken. Vervolgens werd zijn fiets afgenomen en zijn de mannen weggelopen. De mannen hadden een donkere huidskleur en waren tussen de 20 en 25 jaar oud. Een van de mannen droeg een bruin mutsje.

Eindhoven: Beroving
Op de Wenckenbachstraat is vrijdagochtend tussen 5.30 en 5.45 uur een 46-jarige Eindhovenaar beroofd van zijn portemonnee met daarin ruim 250 gulden, een identiteitskaart en een pasje. Het slachtoffer liep over de Wenckenbachstraat toen hij door twee onbekende mannen aangesproken werd. Vervolgens haalden ze de portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer. Hij probeerde dit te verhinderen. Hierdoor werd hij in zijn gezicht geslagen door een van de daders. De mannen zijn vervolgens op een scooter gevlucht richting Edisonstraat. De Eindhovenaar rende de daders achterna. Hierbij werd hij echter gehinderd door twee andere mannen. Zij versperden hem de doorgang met hun fietsen en sloegen en schopten de man. Hij liep verwondingen aan zijn neus, lip en ribben op. De eerste twee daders hebben een donkere huidskleur. Een van hen heeft een vrij bol gezicht en kort krullend kroeshaar. Hij droeg op het moment van de beroving een bordeauxrode doek om zijn hoofd en had een groen jack aan. De tweede man had een mager postuur en droeg een lange jack. De beide mannen die het slachtoffer de weg versperden hadden een donkere huidskleur. Alle vier de daders zijn tussen de 23 en 26 jaar oud.

Eindhoven: Auto belandt in sloot
Op het Knooppunt Leenderheide is vrijdagochtend rond 1.00 uur een 35-jarige automobilist uit Valkenswaard in de slip geraakt. Hij kwam vanuit de richting Antwerpen en wilde richting Valkenswaard rijden. Het voertuig ging over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. Hij had verwondingen aan zijn pols en schouder.

Eindhoven: Automobilist botst tegen lantaarnpaal Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is vrijdagochtend rond 3.50 uur een 26-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over het stuur verloren en tegen een lantaarnpaal aan de rechterkant van de weg gebotst. De bestuurder klaagde over pijn in zijn maag. Hij is overgebracht naar het Diaconessenhuis.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Inktvisstraat is tussen donderdagavond 20.45 uur en vrijdagochtend 3.00 uur een paar honderd gulden gestolen. Hoe de dader in de woning is gekomen is vooralsnog niet bekend.

Bakel: Onder invloed
Op het Mathijseind is vrijdagochtend rond 8.15 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond tegen twee verkeersborden gereden. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had en dat zijn auto niet verzekerd was. Een ademanalyse wees een promillage van 1,45 uit. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Auto gestolen
Vanaf de Paaldreef is tussen donderdagavond 20.30 uur en vrijdagochtend 9.30 uur een blauwe Opel Omega met het kenteken ZS-61-JD gestolen.

Eersel: Brand door blikseminslag
In een woning op de Midakkers is donderdagavond rond 22.45 uur brand ontstaan door de inslag van de bliksem. Op dat moment waren drie kinderen en beide ouders in de woning aanwezig. Zij hoorden een harde knal. Vervolgens ontstond er een brand op de zolder. De bewoners hebben hierop de woning verlaten. De brandweer heeft de brand geblust. Het schadebedrag is vooralsnog onbekend.

Hapert: Bromfietser gewond
Op de kruising de Wijer N284 is vrijdagochtend rond 11.40 uur een 17-jarige bromfietser uit Reusel gewond geraakt. De bromfietser reed over een fietspad naast de N284 in de richting van Eersel. Een 43-jarige automobiliste uit Hoogeloon, die voor de bromfietser reed, sloeg plotseling af richting de Wijer en zag de bromfietser niet aankomen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De bromfietser is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Leende: Woninginbraak
Uit een woning aan de Bruggerhuizen zijn tussen donderdagavond 19.00 uur en vrijdagochtend 8.30 uur een satellietontvanger en een slijpmachine gestolen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Lieshout: Caravan gestolen
Vanaf de Schutsstraat is vrijdag tussen 00.00 en 8.00 uur een caravan gestolen. In de caravan lagen tuinstoelen, een voortent, een draagbare Cd-speler, ongeveer 15 tot 20 Cds, serviesgoed, zomerkleding, speelgoed, levensmiddelen en beddengoed. De caravan was met een ketting bevestigd aan het deksel van een waterput. De dader heeft de ketting vernield om de caravan mee te kunnen nemen.

Mierlo: Fietsen uit garage gestolen
Uit een garage behorende bij een woning aan de Kerkakkers zijn vrijdag tussen 1.30 en 8.00 uur twee fietsen gestolen. De dader kwam in de garage door een toegangsdeur open te breken.

Nuenen: Portemonnee uit boodschappentas gestolen In een winkel aan de Hoge Brake is donderdagmiddag tussen 13.00 en 13.15 uur de portemonnee van een 43-jarige vrouw gestolen. De vrouw had de portemonnee in haar boodschappentas gedaan die aan haar winkelwagentje hing. Toen zij bij de kassa wilde betalen bemerkte zij dat de portemonnee met daarin 300 gulden, een adressenboek en enkele pasjes, verdwenen was.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook