Politiebericht Eindhoven e.o. 5-08-2001

1e persbericht 5 augustus 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongens proberen fiets te roven
Op het 18 Septemberplein zijn zondag om 4.30 uur een 16-jarige Veldhovenaar en een 18-jarige jongen uit Almere aangehouden. De twee jongens hadden op de Ten Hagestraat geprobeerd een 21-jarige Geldroppenaar van zijn fiets te beroven. Ze hadden hem geslagen, maar omstanders wisten de diefstal te voorkomen. Daarbij kregen ook de getuigen klappen en er werd kleding kapot getrokken. De twee jongens gingen er zonder fiets vandoor, maar zij konden door de politie aangehouden worden. Ze zijn op het bureau de cel in gegaan.

Eindhoven: Agressief met gestolen auto
Zondag om 5.30 uur zijn op de Hoogstraat drie Eindhovenaren van 18, 17 en 15 jaar oud aangehouden. Zij reden in een auto over de Hoogstraat. Daar gingen ze naast een fietser rijden en probeerden door het autoportier te openen de fietser van de weg te duwen. Een getuige belde de politie en deze trof de drie verdachten met de auto op de Hoogstraat nabij de rondweg aan. De auto bleek op 29 juli in Eindhoven gestolen te zijn. De verdachten zijn op het bureau in een cel ingesloten.

Eindhoven: Buren signaleren inbreker
Bewoners van een woning aan de Schippershof hoorden zondag rond 7.00 uur geluiden in de woning naast hen. Zij wisten dat hun buren met vakantie waren dus waarschuwden zij de politie. Aan de achterzijde was een raam opengebroken. De politie trof, na een zoektocht door de woning, een 21-jarige Eindhovenaar onder een bed aan. Hij is aangehouden en op het bureau ingesloten voor nader onderzoek.

Helmond: CD-dief aangehouden
Op de Steenweg is zaterdag om 17.50 uur een 32-jarige man uit Oirschot aangehouden. De eigenaar van een geparkeerde auto ontdekte dat de man een aantal cds uit zijn auto had gestolen. De verdachte had de cds weggenomen door een geopend raam. De eigenaar heeft zijn cds terug, de verdachte zit in de cel.

Helmond: Zakkenrollerij
Zaterdag tussen 16.00 en 17.30 uur is in de Elzaspassage de portemonnee van een 80-jarige Helmondse vrouw gestolen. De portemonnee met fl. 250,= zat in haar handtas.

Helmond: Bier gestolen
Uit een winkel aan het Nieuwveld zijn zondag rond 3.30 uur 10 kratten bier gestolen. Een ruit van 2 x 2 meter werd vernield.

Someren: Aanhoudingen na mishandeling
Zaterdagmiddag zijn op verschillende plaatsen in Someren vijf verdachten van de mishandeling op de Kanaalstraat in Someren aangehouden. De mishandeling vond zaterdagmorgen rond 2.30 uur plaats. (zie 2e persbericht van zaterdag 4 augustus). Na een onderzoek kwam de politie achter de naam van een van de verdachten, een 16-jarige jongen uit Someren. Hij werd in zijn woning aangehouden. Later werden nog een 20-jarige, een 15-jarige, een 16-jarige en een 18-jarige verdachte aangehouden. Zij bekenden bij de openlijke geweldpleging aanwezig te zijn geweest. Wat de rol van elk is geweest is nog niet bekend. De 16-jarige jongen die als eerste werd aangehouden is inmiddels in vrijheid gesteld. Hij zou geen deel hebben genomen aan de vechtpartij. De anderen zitten in de cel.

Gemert: Pillen
Bij een discotheek aan de Handelseweg is zondag om 0.10 uur een 20-jarige man uit Dieren aangehouden. Hij wilde de discotheek binnen, maar bleek drieëneenhalve xtc-pil bij zich te hebben. Dat werd bij de toegangscontrole ontdekt. Hij kreeg een proces-verbaal en een ontzegging van een jaar. De pillen moest hij inleveren.

Waalre: Man verwondt medebewoner met mes
Zondag is in een woning aan de Willibrorduslaan een 56-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij zou een 48-jarige medebewoner met een mes hebben verwond. Beiden komen uit Engeland en verblijven hier voor werk. De 48-jarige man zat rond 5.00 uur televisie te kijken toen de verdachte schreeuwend op hem afkwam met een mes in de hand. Hij verwondde de man aan de hals. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan maar kon na behandeling naar huis. De verdachte is ingesloten om de aanleiding van de mishandeling te onderzoeken.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook