Politiebericht Eindhoven e.o. 10-08-2001
3e Persbericht 10 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man van GSM beroofd
Op de Keizersgracht is vrijdagochtend tussen 1.00 en 1.30 uur een 20-jarige Eindhovenaar van zijn GSM beroofd. De man liep op straat te bellen toen een scooter hem plotseling van achteren naderde en de telefoon met een ruk uit zijn handen werd getrokken. De twee daders op de scooter reden vervolgens in de richting van de Kerkstraat.

Eindhoven: Poging woninginbraak
Na een melding van een poging tot woninginbraak in de Leeuweriklaan stelde de politie vrijdagavond een onderzoek in de omgeving in. Op de Parklaan kon onder hevig verzet een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden worden. Hij fietste daar samen met een tweede verdachte, een 37-jarige man (woonplaats onbekend) die wist te ontkomen. Hij kon kort daarna op de Hubert Seijssemaeckerstraat worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Automobiliste neemt nog een slok bier Op de Europalaan is vrijdagavond rond 18.00 uur een 28-jarige automobiliste uit Eindhoven met een behoorlijke slok te veel op betrapt. De vrouw reed slingerend over de Europalaan. Toen de politie haar staande hield nam ze nog een slok uit een blikje bier. Dit blikje werd direct in beslag genomen. Hierop opende de vrouw een nieuw blikje bier. Ook dit werd direct weer afgepakt. Een ademanalyse gaf een promillage van 2,00 weer. De vrouw kreeg een rijverbod van 11 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Antoon Coolenlaan zijn vrijdagmiddag tussen 13.45 en 15.40 uur
1.620 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 71 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u.

Op de Bayeuxlaan zijn vrijdagmiddag tussen 16.05 en 18.00 uur 1.690 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 187 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Buschauffeuse mishandeld
Op de Mercuriuslaan is een 44-jarige buschauffeuse uit Eindhoven door een onbekende vrouw en een meisje mishandeld. De vrouw stapte al telefonerend de bus in. Het meisje liep voor haar. De buschauffeuse kreeg niet de gelegenheid om het vervoerbewijs van de vrouw te controleren waarop zij haar met haar hand tegen hield. De vrouw sloep hierop de hand van de chauffeuse weg, begon te schreeuwen en te schelden en liep naar achteren de bus in. Toen de chauffeuse vroeg of beiden de bus wilden verlaten werd zij diverse malen in haar gezicht geslagen. De vrouw en het meisje zijn vervolgens de bus uit gerend in de richting van de Orionstraat. Het gaat om een vrouw met een donkere huidskleur, ongeveer 40 jaar en 1.60 meter lang. Ze heeft een stevig postuur en zwart krullend kroeshaar tot op haar schouders. Ze droeg een mintgroene gehaakte trui en een donkere driekwart lange jas. Het meisje is ongeveer 16 jaar en 1.60 meter lang. Ze heeft een donkere huidskleur, een slank postuur en droeg een wit gele jas.

Helmond: Vernieling auto
Op de Jan van Goyenlaan is vrijdagmiddag rond 17.00 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een bestelbus aan de Govert Flickstraat kort daarvoor. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Fiets verduisterd
Vanuit een winkel aan de Laan der Vier Heemskinderen heeft donderdagochtend tussen 11.05 en 11.20 uur een onbekende man een fiets verduisterd. De man mocht een proefrit maken van een medewerkster van de winkel. Hij had geen legitimatiebewijs bij zich. Tot op heden is de fiets niet teruggebracht. Het gaat om een dikke blanke man, ongeveer
1.75 meter lang, tussen de 27 en 35 jaar oud met zwart kort haar. De man liep mank, droeg een licht blauwe spijkerbroek en een crèmekleurig T-shirt.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Dorpstraat zijn vrijdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur 141 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 128 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook