Politiebericht Eindhoven e.o. 26-11-2001
3e Persbericht 26 november 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietscontrole
Tijdens een bromfietscontrole op de Europalaan zijn maandagmiddag 10 bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor het niet dragen van een helm, een voor het rijden door een rood verkeerslicht, twee voor een te hoog vermogen en twee voor fout parkeren.

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden Op de Wilgenstraat is maandagmiddag rond 17.15 uur een 26-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de verdachte man rijden in een auto die van zondag op maandag weg is genomen vanaf de Plaggenstraat. Toen hij de politie zag stapte hij uit de auto en probeerde te vluchten. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden Op het Stationsplein is maandagmiddag rond 15.20 uur een 27-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets vanuit een fietsenrek op het Stationsplein kort daarvoor. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Na een melding van een diefstal op de Burgemeester Krollaan stelde de politie een onderzoek in. Op de Burgemeester Krollaan kon rond 16.35 uur een 28-jarige man uit Helmond aangehouden worden. Hij wordt verdacht van diefstal van een telefoon van een 41-jarige bewoonster van de Burgemeester Krollaan kort daarvoor. De man belde aan bij de vrouw en vroeg of hij gebruik mocht maken van haar telefoon. Toen de vrouw hem de telefoon gaf probeerde hij de woning te verlaten. Hierop hield de vrouw hem tegen waardoor zij viel. De verdachte maakte een verwarde indruk. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachte met gestolen jas aangehouden Op de Lithoyenseweg betrapte een politiesurveillance maandagmiddag rond 16.00 uur een 39-jarige verdachte man uit Helmond toen hij een lederen jas probeerde te verkopen. Uit onderzoek bleek dat de jas kort daarvoor was gestolen uit een winkel aan de Veestraat. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De gestolen jas, een tang en een kleine hoeveelheid cocaïne, die bij de verdachte werden aangetroffen, zijn in beslag genomen.

Deurne: Diefstal auto
Vanaf het Stationsplein is tussen vrijdagavond 17.30 uur en maandagmiddag 15.45 uur een blauwe Opel Kadett met het kenteken RT-39-HN gestolen.

Deurne: Snelheidscontroles
Op de Langstraat zijn maandag tussen 10.50 en 13.00 uur 1.135 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 102 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 123 km/u.

Op de Helmondseweg zijn tussen 14.15 en 16.20 uur 648 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 143 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u.

Geldrop: Meisje bedreigd
Op de Kalanderstraat is maandagmiddag rond 16.00 uur een 11-jarig meisje uit Geldrop bedreigd door een onbekende fietser. Het meisje fietste over de Kalanderstraat toen zij daar werd aangesproken door een jongen die met zijn fiets stilstond langs de weg. De jongen vroeg aan het meisje of ze even om de hoek de Twijnstraat in wilde kijken of daar een meisje stond. Het meisje zag niemand staan en riep dit naar de jongen. Plotseling kwam deze haar tegemoet fietsen met een mes in zijn hand. Hij riep: Als je niet meegaat kost het je leven. Het meisje is hard weggefietst en kon zo ontsnappen. Het gaat om een blanke jongen van ongeveer 17 jaar. Hij is 1.70 meter lang, heeft kort bruin haar en een gezet postuur. Hij droeg op het moment van de bedreiging een bruine korte jas. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Milheeze: Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Pastoor Boeijenstraat zijn tussen maandagmiddag 16.00 uur en maandagavond 18.45 uur sieraden, een geldbedrag van enkele duizenden guldens en een bankpas weggenomen. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken.

Son: Jeep gestolen
Vanaf de Ockhuizenweg is maandag tussen 11.00 en 13.00 uur een groene Mitsubishi Pajero met het kenteken 61-VL-ZJ gestolen.

Valkenswaard: Flessentrekkerij
In een horecagelegenheid aan de Frans van Beststraat is maandagmiddag rond 14.45 uur een 22-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt verdacht van het nuttigen van eten en drinken terwijl hij op voorhand wist dat hij geen geld bij zich had. De rekening bedroeg ongeveer 60 gulden. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Provincialeweg zijn maandag tussen 16.20 en 19.15 uur 1.621 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 135 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '


Lees ook