Politiebericht Eindhoven e.o. 28-07-2001
Persbericht van zaterdag 28 juli 2001

Berichten uit de regio

Nuenen: Aanhoudingen na vernieling
Zaterdagmorgen om 04.00 uur zijn op de Arnold Pootlaan twee inwoners van Nuenen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachten nabij het viaduct op de Gedropsedijk enkele verkeersborden hadden vernield. Bij hun aanhouding waren zij in het bezit van enkele van de vernielde verkeersborden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De verkeersborden zijn in beslag genomen.

Leende: Aanhouding na poging inbraak
Op de Narcislaan is zaterdagmorgen om 00.33 uur een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een poging tot inbraak te hebben gepleegd bij een bedrijf aan de Valkenswaardseweg. Een politieman die zijn hond uit liet, hoorde een alarm afgaan en zag de verdachte in een auto stappen en wegrijden. Hij belde de politie en gaf het kenteken door waarna de verdachte korte tijd later kon worden aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten, zijn auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak
Op het Savoiepad is zaterdagmorgen om 00.50 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een sportkantine te hebben vernield en binnen een sigarettenautomaat te hebben omgegooid. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhoudingen na vernieling
Vrijdagavond om 21.00 uur zijn op de Markiesstraat twee Helmonders van 36 en 37 jaar oud aangehouden. De mannen worden ervan verdacht kort ervoor een ruit van een winkel aan de 2e Haagstraat te hebben vernield. De verdachten bleken onder invloed te zijn en verzetten zich hevig tegen hun aanhouding. Zij bedreigden de politieambtenaren. Voor eigen en andermans veiligheid zijn zij ter ontnuchtering ingesloten.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 23-jarige vrouw uit Eindhoven is vrijdagavond omstreeks 23.10 uur op de Pastoor Petersstraat van haar tas beroofd. De vrouw liep met enkele vriendinnen over de Pastoor Petersstraat toen haar tas plotseling van haar schouder werd gerukt door de duopassagier van een voorbij rijdende bromfiets. De daders verdwenen op een zwarte scooter in de richting van Boschdijk.

Geldrop: Inbraak in een woning
In een woning aan de Amundsenstraat is tussen vrijdagavond 18.15 uur en zaterdagmorgen 03.10 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is een stereo installatie weggenomen.

Helmond: Aanhoudingen na poging inbraak
Zaterdagmorgen om 06.10 uur is op de Dorpsstraat een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. Korte tijd later is op het politiebureau 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De beide mannen worden ervan verdacht korte tijd ervoor een poging tot inbraak te hebben gepleegd in een bedrijf aan de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel. Een getuige had hen zien weglopen. De verdachten zijn ingesloten en inverzekering gesteld.

Asten: Diefstal personenauto
Vanaf een oprit van een woning aan de Kluisstraat is vanmorgen omstreek 08.15 uur, een personenauto, merk Opel, type Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken RH-17-SV, weggenomen. De eigenaar zat in de woning de krant te lezen toen hij plotseling zag dat iemand met zijn auto wegreed. De man die met de auto wegreed droeg een blauw met geel jack.

Veldhoven: Diefstal bestelauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Parklaan is tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagmorgen 08.00 uur, een bestelauto, merk Mercedes-Benz, type 208D, kleur wilt, voorzien van het kenteken VS-70-JT, weggenomen.

Asten: Diefstal bestelauto
Een bestelauto, merk Mercedes-Benz, type 410D, voorzien van het kenteken VD-HN-42, is tussen donderdagmiddag 12.00 uur en vrijdagavond 19.30 uur weggenomen van een parkeerplaats aan het Vorstermansplein.

Helmond: Diefstal uit tas
Zaterdagmiddag tussen 12.45 uur en 13.00 uur is uit de tas van een 32-jarige inwoonster van Helmond haar portemonnaie weggenomen. De vrouw was in een winkel kleding aan het passen toen zij zag dat de sluiting van haar tas losgemaakt was. In de weggenomen portemonnaie zaten enkele pasjes, een treinabonnement en 115 gulden

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook