Politiebericht Eindhoven e.o. 29-07-2001
Persbericht van zondag 29 juli 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesroof
Zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur is op de parkeerplaats van het winkelcentrum Woensel een 23-jarige Eindhovense beroofd van haar tas. De vrouw was bezig om een kind in de kinderwagen te leggen toen plotseling haar tas van haar schouder werd gerukt door een voorbijrijdende jongeman op een fiets. Deze ging er vandoor in de richting van de Genovevalaan. In de tas zat een portemonnaie met ongeveer 350 gulden.

Best: Diefstal uit een woning
Uit een woning aan het Hannie Schaftplein is tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagmorgen 02.30 uur een breedbeeld kleurentelevisie en een videorecorder weggenomen. De dader is via het dak en een, op een kier staand dakraam, de woning binnen gekomen.

Gemert: Verkeersongeval met dodelijke afloop
De 17-jarige Joyce Verhappen is zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur, op de kruising Peeldijk Grindweg bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De auto waarin zij zat, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Gemert, reed over de Peeldijk in de richting Elsendorp. Op de kruising met de Grindweg sloeg de bestuurder linksaf zonder een tegemoetkomende personenauto bestuurd door een 42-jarige man uit Polen, vrije doorgang te verlenen. Twee meisjes die achter in de aangereden auto zaten raakten ernstig gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De 18-jarige bestuurder is met verwondingen aan zijn hand overgebracht naar het ziekenhuis. De 42-jarige Poolse bestuurder en zijn 30-jarige passagier zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en konden na behandeling vetrekken. Beide auto waren total loss en zijn weggesleept. De brandweer maakte de rijbaan schoon. De technische recherche stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Eindhoven: Zakkenrollen
Op de Rechtestraat is zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur een 52-jarige inwoner van St. Oedenrode het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de man was uit de tas van zijn vrouw weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes, een rijbewijs en een kentekenbewijs.

In de Heuvel Galerie is de portemonnaie van een 20-jarige inwoonster van Someren uit haar schoudertas weggenomen. In de portemonnaie zaten een bankpas, een giropas en een rijbewijs.

Ook in de Heuvel Galerie is de portemonnaie van een 58-jarige vrouw uit Oisterwijk uit haar handtas weggenomen. In de portemonnaie zaten twee bankpassen, een creditcard en 100 gulden.

Op de Rechtestraat is de portemonnaie van een 37-jarige vrouw uit Boxtel uit haar schoudertas weggenomen. In de portemonnaie zaten een horlogebandje en 125 gulden.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Zaterdagmorgen is er op de Offenbachlaan, van 11.20 uur tot 12.50 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 180 gecontroleerde voertuigen reden er 16 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Zaterdagmiddag is ertussen 13.50 uur en 15.00 uur, op de Elzentlaan op snelheid gecontroleerd van de 70 gecontroleerde voertuigen reden er 5 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u.

Op de Dr. Berlagelaan is van 15.25 uur tot 17.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 700 gecontroleerde voertuigen reden er 67 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.

Eindhoven: Beroving
Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur is een 57-jarige Tilburger door een jongeman, getint uiterlijk, leeftijd tussen de 20 a 25 jaar, lengte
1.80 cm, donker haar tot op de schouders, gekleed in donkere kleding met een donker petje op zijn hoofd, van zijn portemonnaie beroofd. Het slachtoffer was op weg naar het station toen hij plotseling van achter werd vastgegrepen en enkele klappen op zijn hoofd kreeg. Toen de man op de grond lag greep de overvaller zijn portemonnaie en ging ervandoor. Doordat de man onbekend is in Eindhoven kon hij niet aangeven waar de overval had plaats gevonden. Hij heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten behandelen.

Best: Onder invloed
Op de A2 is zaterdagavond om 21.16 uur een 58-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man bestuurde zijn voertuig terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,60 promille. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eersel: Onder invloed
Op de provinciale weg 316 is zondagmorgen omstreeks 00.10 uur, een 23-jarige automobilist uit Eersel gecontroleerd. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,65 promille aan. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur en een transactie van 410 gulden aangeboden.

Valkenswaard: Aanhoudingen na mishandeling en bedreiging Zondagmorgen om 00.15 uur zijn op de Kromstraat twee inwoners van Valkenswaard aangehouden. De mannen, leeftijd 20 jaar, worden ervan verdacht kort ervoor betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na inbraak
Op de Frederiklaan is zondagmorgen om 01.10 uur een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een school aan de Frederiklaan. Een getuige had gezien dat de verdachte met een computer liep te sjouwen. Na de aanhouding werd de computer in een steeg achter een woning aangetroffen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Knegsel: Onder invloed
Zondagmorgen om 02.05 uur is er op Het Groen een 40-jarige automobilist uit Reusel aangehouden. Bij controle bleek hij zijn auto onder invloed te besturen. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,75 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Op het Hemelrijkdijkje is vanmorgen om 03.20 uur, een 31-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een woning aan de Beelstraat te hebben vernield. Op het moment van zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een groot mes. Hij is voor onderzoek ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld. Het mes is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal Gsm
Op de Keizersgracht is zondagmorgen om 03.45 uur een 16-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht kort ervoor, op het Stratumseind, de Gsm van een 20-jarige Eindhovenaar uit zijn handen te hebben gegrist. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van de Gsm die direct kon worden terug gegeven. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling politieauto Zondagmorgen om 04.45 uur is op het Stratumseind een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor met een baksteen de ruiten van een politieauto te hebben vernield. Getuigen hadden dit gezien en waarschuwden de politie. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig waarbij enkele agenten verwondingen opliepen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Aanhouding na winkeldiefstal
Zaterdagmiddag om 15.45 uur is op de Rapportstraat een 61-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht uit een winkel aan de rapportstraat diverse levensmiddelen te hebben weggenomen.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Loggerstraat is tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagmorgen 05.30 uur een personenauto, merk Opel, type Corsa, kleur blauw, voorzien van het kenteken TY-24-PY, weggenomen.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad aangehouden.
Op de Kalmoesstraat is vanmorgen om 07.45 uur een 14-jarige Eindhovenaar aangehouden terwijl hij uit een woning klom. Uit onderzoek bleek dat de verdachte binnen gekomen was door het WC raampje. Een getuige had de verdachte bezig gezien en de politie gewaarschuwd. Deze kon de man in de kraag vatten toen hij naar buiten klom via het raam van de woonkamer. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook