Politiebericht Eindhoven e.o. 31-07-2001

1e Persbericht 31 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte diefstal uit auto aangehouden Maandagavond om 18.25 uur is op de parkeerplaats aan de Raiffeisenstraat een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de man daar bij een opengebroken auto aan. Hij had een autoradio onder zijn kleding verstopt. Het portierslot van de geparkeerde auto bleek te zijn opengebroken. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man beroofd van vrachtwagen
Op de Schiestraat is maandagavond rond 20.30 uur een 30-jarige chauffeur uit Best van zijn vrachtwagen beroofd. In de vrachtwagen zat een grote partij lederen kleding. De man wilde zijn vrachtwagen starten toen hij plotseling door een aantal mannen onder bedreiging van een vuurwapen uit de vrachtwagen werd getrokken. Vervolgens werd het slachtoffer geblinddoekt en gekneveld en meegenomen in een personenauto. In de omgeving van de Moerdijk werd hij uit de auto gezet en achtergelaten. In de loop van de ochtend is het slachtoffer erin geslaagd om zich te bevrijden en de politie te waarschuwen. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Verdachte aangehouden
Maandagavond rond 22.15 uur is in zijn woning op de Sint Agathastraat een 33-jarige man uit Helmond aangehouden. Eerder op de avond had hij op de Windmolenstraat een 32-jarige man uit Helmond mishandeld en bedreigd. Zij hadden daar ruzie gekregen over een door de 33-jarige man te koop aangeboden aanhangwagen. De 32-jarige man ging daar niet op in. De 33-jarige Helmonder sloeg daarop de 32-jarige man en dreigde hem met een mes te steken. Het slachtoffer duwde de 33-jarige Helmonder van zich af. Hierop nam de verdachte een hark van zijn aanhangwagen en liep er mee naar het slachtoffer, die hard wegliep.

Helmond: Verdachten vernieling auto aangehouden Dinsdagmorgen rond 3.00 uur is op de Wolfstraat een 17-jarige en op de Vondellaan een 28-jarige man, beiden uit Helmond, aangehouden. Kort daarvoor hadden zij op de Vondellaan van een geparkeerde auto de buitenspiegel afgetrapt. Getuigen waarschuwden de politie. De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Verdachten vechtpartij aangehouden
Maandagmiddag rond 16.20 uur zijn op de Voorraad vier jongeren, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, uit Veldhoven aangehouden. Zij waren daar met elkaar op de vuist gegaan omdat het geluid van een tv en een radio elkaar overstemden. Een 15-jarige jongen raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Door het conflict ontstond er een gespannen sfeer. Met de ter plaatse geroepen politieassistentie kon de rust worden hersteld. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Veldhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 1.55 uur is op de Peter Zuidlaan een 23-jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken hebben De man blies 0,70 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van fl. 410,- opgelegd.

Waalre: Fietser gewond
Maandagavond rond 20.55 uur raakte bij een ongeval op de Dommelseweg Loonderweg een 34-jarige fietser uit Valkenswaard gewond. Hij fietste daar richting Valkenswaard. Uit tegenovergestelde richting kwam een 18-jarige bromfietser uit Valkenswaard gereden. In een aldaar gelegen onoverzichtelijk bocht kwamen zij in aanraking met elkaar. De fietser kwam ten val. Hij liep daarbij een hoofdwond en een pijnlijke schouder op.

Waalre: Inbraak in een woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning op De Ganzewei. Een raam aan de achterzijde is geforceerd. Uit de woning wordt een KTV en een Cd-speler vermist.

Best: Verdachten diefstal fiets aangehouden
Dinsdagmorgen rond 1.35 uur zijn op de Hoofdstraat drie jongens, 13 en 16 jaar, uit Valkenswaard, Boxtel en Veldhoven aangehouden. Kort daarvoor hadden zij vanaf de Hoofdstraat een fiets gestolen en waren richting NS-station gereden. De gewaarschuwde politie trof hen daar aan. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Valkenswaard: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 4.20 uur is op de Eindhovenseweg een 32-jarige automobilist uit Valkenswaard gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,95 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook