Politiebericht Eindhoven e.o. 17-07-2001
2e Persbericht van dinsdag 17 juli 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Speelhuisje gestolen
Uit een achtertuin behorende bij een woning aan de Korte Geer is dinsdagochtend tussen 00.45 en 8.45 uur een speelhuisje gestolen. De poort die toegang geeft tot de achtertuin was op slot. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader in de tuin is gekomen.

Helmond: Verdachte op heterdaad betrapt
In een speeltuin aan de Mgr Swinkelsstraat is dinsdagochtend rond 00.20 uur een 38-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats op heterdaad betrapt toen hij een raam van een pand insloeg en naar binnen klom. De politie hield de man hierop aan. Uit onderzoek blijkt dat de man ook verdacht wordt van een poging tot diefstal van een fiets vanuit een schuurtje behorende bij een woning aan de Wethouder Ebbenlaan. Hier werd de verdachte overlopen door de eigenaar waarop hij vluchtte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Dekzeilen van vrachtwagens vernield
Op een parkeerplaats langs de A67 is tussen maandagavond 19.00 uur en dinsdagochtend 6.15 uur van zes vrachtwagens het zeil vernield. Van één vrachtwagen stond de achterdeur open. Uit één vrachtwagen worden vier bussen deodorant, een doos parfum en drie zakjes oogpotloden vermist. Uit de andere vrachtautos is, voor zover bekend, niets weggenomen.

Someren: Inbraak in vrachtauto
Tussen maandagavond 21.30 uur en dinsdagochtend 9.00 uur is ingebroken in een vrachtauto op een parkeerplaats aan de A67. Het zeil van de vrachtwagen werd opengesneden. Uit de vrachtwagen zijn tien dozen met speakersystemen weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Dragonder zijn tussen maandagavond 17.30 uur en dinsdagochtend 8.00 uur een computer en een beamer gestolen. De dader kwam in het pand door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen.

Waalre: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Willibrorduslaan zijn tussen maandagavond 18.30 uur en dinsdagochtend 7.30 uur 30 entreekaartjes voor een pretpark, een geldbedrag van ongeveer 150 gulden en een diskette gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen.

Valkenswaard: Diefstal personenauto
Tussen zaterdagmorgen 10.00 uur en dinsdagmiddag 13.45 uur, is er vanaf een parkeerplaats aan de Stakenborgakker een personenauto, merk Opel, type Omega, kleur grijs, voorzien van het kenteken SB-81-TV, weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Dinsdagmiddag om 14.50 uur is op de Mathildelaan een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een parkeermeter met een mes te hebben beschadigd. Toen een parkeercontroleur hem daarop aansprak bedreigde hij hem met het zakmes. Ter assistentie geroepen collegas konden de man aanhouden en voor onderzoek overbrengen naar het bureau.

Helmond: Zakkenrollen
Een 68-jarige Helmondse is vanmiddag omstreeks 13.30 uur, het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw werd uit haar tas weggenomen. In de portemonnaie zat een geldbedrag van 110 gulden.

Eindhoven: Zakkenrollen
Op de Rechtestraat is vanmiddag omstreeks 13.00 uur, de portemonnaie van een 55-jarige vrouw uit Nederweert, uit haar tas weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes en een geldbedrag van 20.00 gulden.

Ook op de Rechtestraat maar dan omstreeks 15.00 uur is de portemonnaie van een 47-jarige vrouw uit Kinrooi uit haar handtas weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele pasjes, een paspoort, rijbewijs en een staatslot.

Helmond: Hoge rekening bij gereedschap slijpers Een bedrijf aan de Waterdijk heeft een hoge prijs moeten betalen voor het slijpen van zijn gereedschap. Een onbekende man kwam bij het bedrijf en vertelde dat men een nieuwe manier had om gereedschap te slijpen en te harden. Hij nam twee stukken gereedschap mee om het als proef te slijpen. Nadat men hiermee terug kwam bleek dit te voldoen. Hierna werden 159 stuks gereedschap, waaronder boren, tappen enz. meegenomen echter zonder afspraken te maken over de kosten. Vanmorgen werd het gereedschap terug gebracht. Toen men vroeg wat de kosten waren werd er gezegd dat de facturen pers fax toegestuurd zouden worden. Kort hierop kreeg het bedrijf per telefoon te horen dat de rekening 24000 gulden bedroeg. Toen men aangaf dit wel erg veel geld te vinden werd er door de man opgemerkt dat bij betalingsproblemen hij zijn familie er wel bij zou halen om de rekening te innen. Het benadeelde bedrijf heeft de rekening betaald. Bij controle bleek het slijpbedrijf genaamd te zijn Westhiner en gevestigd aan de Industrieweg in Amsterdam. Mogelijk dat dit een waarschuwing kan zijn voor bedrijven in de regio.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook