Politiebericht Eindhoven e.o. 26-07-2001
3e persbericht 26 juli 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Bromfietser onder invloed
Op de Markiesstraat is donderdag om 16.25 uur een 36-jarige Helmondse bromfietser aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. De man reed zonder helm en toen politiemensen hem een stopteken gaven viel hij bijna van zijn bromfiets. Ook naast zijn bromfiets staande lukte het hem nauwelijks zich overeind te houden. De man was flink onder invloed, maar hij weigerde alle medewerking. Hij wilde geen blaastest en geen bloedproef. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Snelheidscontrole
Op de Spoordonkseweg is donderdag tussen 16.35 en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 643 passanten reden er 54 te hard. De hoogste snelheid was 127 km/u. 80 is toegestaan.

Nuenen: Onder invloed


- Donderdag om 18.55 uur is op de Europalaan een 40-jarige Eindhovense automobilist bekeurd omdat hij alcohol gedronken had. De man blies ruim 0,6 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.


- Om 20.10 uur werd op de Lieshoutseweg een 43-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed in een auto. Hij blies ruim 1,75 promille en moest zijn rijbewijs inleveren.

Veldhoven: Jongens helpen politie een handje
Vijf Veldhovense jongens tussen de 12 en 15 jaar oud hebben de politie donderdagmiddag een handje geholpen bij de aanhouding van twee winkeldieven. De jongens waren op het Citycentrum toen zij bij een kledingwinkel het alarm hoorden afgaan. Zij zagen dat een man en vrouw de winkel verlieten, even achterna gegaan door een personeelslid van de winkel. De vijf knapen volgden het tweetal, waarbij ze onderling contact hielden met hun gsms. Met een gsm werd ook de politie gebeld en op de hoogte gehouden van de positie van de verdachten. Ze raakten de verdachten even kwijt maar in de parkeergarage zagen ze hen in een auto stappen. Ze noteerden keurig het kenteken van de auto en gaven dat weer aan de politie door. Buiten de garage zagen ze een politieauto rijden. Ze renden er naar toe en wezen de auto met de verdachten aan. De politiemensen konden de twee verdachten, een 24-jarige vrouw uit Valkenswaard en een 36-jarige man uit Waalre om 16.20 uur op de Burgemeester van Hoofflaan aanhouden. Zij worden er van verdacht dat zij in de winkel een Bermudashort weggenomen hebben. Deze short lag in de auto.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook