Politiebericht Eindhoven e.o. 25-07-2001
3e persbericht 25 juli 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op de Blaarthemseweg is woensdag om 18.20 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor een 37-jarige Amsterdammer had mishandeld. Het slachtoffer, een bekende van de verdachte, zat in zijn auto te wachten voor het rode licht bij de Karel de Grotelaan. Vanuit tegenoverstelde richting kwam de verdachte met zijn auto gereden. Deze stopte en trok het autoportier van het slachtoffer open. Hij sloeg hem enkele malen. De gewaarschuwde politie kon hem daarna aanhouden. Het slachtoffer had enkele losse tanden en pijn aan zijn arm. De mishandeling zou het gevolg zijn van een onenigheid die al enkele jaren voortduurt. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Hij had door de vechtpartij een arm uit de kom. Dit is in het ziekenhuis verholpen.

Eindhoven / Geldrop: Meisje mishandeld
Dinsdagmiddag tussen 16.15 en 16.30 uur is op de Zeggenweg in Eindhoven, een fietspad tussen de Collseweg en de Urkhovenseweg, een 16-jarig Geldrops meisje mishandeld. Het meisje fietste in de richting van Geldrop en werd door drie meisjes tegengehouden. Deze meisjes hoorden bij een groep van ongeveer tien meisjes van rond de 16 jaar oud. De drie meisjes vroegen haar naam, adres en naam van de school. Het slachtoffer beantwoordde de vragen waarna de meisjes met elkaar praatten. Het slachtoffer fietste verder maar werd door een van de meisjes aan haar haar getrokken. Ze kwam ten val en de meisjes begonnen haar tegen het hoofd en in de nek te slaan. Na enkele minuten stopten ze de mishandeling en het slachtoffer kon verder rijden. Zij bleek een hersenschudding te hebben, een gescheurde nekspier en letsel aan haar knie. De politie Geldrop wil graag in contact komen met getuigen. Van een dader is een signalement, donkerblond geverfd krullend haar, ongeveer 1.65m lang, blank en Nederlands sprekend.

Helmond: Man beledigt politievrouw
Woensdag om 15.10 uur is op de Van Hoofstraat een 21-jarige Helmonder aangehouden. Een politieagente die bezig was met een verkeerscontrole gaf de man, die op een bromfiets reed, een stopteken. De man stopte, draaide weer om en reed weg. Op enige afstand stopte hij en begon de politieagente luidkeels uit te schelden. De man kon even later aangehouden door een collega van de politievrouw. Na verhoor kon de man met een proces-verbaal op zak het politiebureau verlaten.

Budel: Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Mulkstraat zijn woensdag tussen 14.35 en 17.00 uur 169 voertuigen op de foto gegaan. Er passeerden 369 voertuigen. De snelste reed 103 km/u. De maximumsnelheid is 50 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook