Politiebericht Eindhoven e.o. 1-10-2001
5e Persbericht 1 oktober 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Automobilist rijdt door na botsing met fietster Op de kruising Michelangelolaan Woenselsestraat is maandagavond rond 20.15 uur een 16-jarige fietster uit Eindhoven aangereden door een automobilist. Het meisje fietste vanuit de Michelangelolaan in de richting van de Woenselsestraat. Toen ze de weg overstak werd ze van rechts aangereden door een onbekende automobilist. De bestuurder is even uitgestapt om te vragen hoe het met het meisje ging. Hierop is hij in zijn auto gestapt en doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Het meisje liep enkele kneuzingen en een hersenschudding op door het ongeluk. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Fietster van tas beroofd
Op de Kruisstraat is zondagmiddag rond 12.00 uur een 19-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. Zij fietste over het fietspad richting het centrum toen een scooter haar plotseling van achteren naderde en haar tas van haar schouder trok. In de tas zat een GSM en een portemonnee met ongeveer 100 gulden.

Eindhoven: Autos gestolen vanaf autoambulance
Vanaf een autoambulance die geparkeerd stond op de Boschdijk zijn tussen zondagavond 22.00 uur en maandagochtend 7.00 uur twee autos gestolen. Het gaat om een witte Renault Express met het kenteken VT-13-GP en een blauwe Nissan Bleubird met het kenteken TF-16-ZT.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Urkhovenseweg zijn maandagochtend tussen 8.45 en 10.05 uur 260 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 42 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 67 km/u.

Op de Hastelweg werden maandag tussen 10.30 uur en 12.15 uur 880 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 34 bestuurders overtraden de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 65 km/u.

Eindhoven: Vrouw bedreigd met wapen door onbekende automobilist Op de John F Kennedylaan is maandagmiddag rond 15.50 uur een 35-jarige Eindhovense automobiliste bedreigd door een onbekende automobilist. De vrouw werd plotseling rechts ingehaald door een auto die haar vervolgens de weg afsneed. Beide voertuigen moesten stoppen voor een rood verkeerslicht. Hierbij passeerde de vrouw de onbekende bestuurder en uitte haar ongenoegen over zijn verkeersgedrag. Hierop stapte de bestuurder uit zijn auto en schold de vrouw uit. Toen het verkeerslicht op groen sprong passeerde de onbekende bestuurder de vrouw en bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De vrouw heeft hierop meteen de politie gebeld die een onderzoek in de omgeving instelde. Rond 16.25 uur zagen zij op het verlengde van de John F Kennedylaan het gezochte voertuig rijden. Het voertuig werd tot stoppen gedwongen. In de auto zaten een 22-jarige bestuurder uit Geldrop en drie mannen uit Helmond (29, 35 en 39 jaar). Alle vier werden ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In het voertuig werd een imitatievuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De drie mannen uit Helmond zijn na verhoor heengezonden. Uit onderzoek bleek dat zij op het moment van de bedreiging niet in de auto zaten. De 22-jarige bestuurder van de auto is in verzekering gesteld.

Helmond: Flessentrekkerij
In een horecagelegenheid op de Markt is maandag rond 17.50 uur een 22-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van flessentrekkerij. De verdachte had voor bijna 70 gulden geconsumeerd in de horecagelegenheid. Toen hij moest betalen bleek hij geen geld bij zich te hebben. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Deurne: Verdachte aangehouden
De politie kreeg maandagavond diverse meldingen van overlast op de Weerijs waar een man op de deur van een woning zou staan te bonken. Na een onderzoek in de omgeving trof de politie een 46-jarige verdachte Helmonder aan in deze straat rond 19.25 uur. Hij dreigde de voordeur van een woning op de Weerijs in te trappen. De man werd onder verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Geldrop: Snelheidscontroles
Op het Bogardeind zijn maandag tussen 11.00 uur en 13.10 uur 1.577 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 72 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 50 km/u.

Op de Laan der Vier Heemskinderen zijn maandagmiddag tussen 14.15 en 16.25 uur 1.205 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 102 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Oostelbeers: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Langereyt zijn maandag tussen 13.20 en 15.00 uur een muntverzameling en sieraden weggenomen. De dader is binnengekomen door de voordeur open te breken.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook