Politiebericht Eindhoven e.o. 16-10-2001

1ePersberichtdinsdag16oktober2001


Politieberichten

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen
Maandagavond rond 22.00 uur is op de Elburglaan een 22-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen. Zij fietste daar. Een onbekende snorfietser kwam naast haar rijden en vroeg de weg naar Best. De vrouw stopte en wees de weg. Direct hierop betastte de man de vrouw onzedelijk. De Eindhovense duwde de man weg, die daarna wegreed. De verdachte reed op een donkerblauwe snorfiets. Hij was ongeveer 1.70 m groot. Had een snorretje en zwart kort stekelig haar. Hij droeg een driekwart blauwe regenjas.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Maandagavond rond 22.35 uur is een 27-jarige fietser uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor zagen getuigen dat de man een fiets wegnam vanaf het Stationsplein. De gewaar-schuwde politie trof de man op de opengebroken fiets in de Vestdijktunnel aan. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau

Eindhoven: Diefstal auto
Maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur is vanaf de Schootsestraat een rode personen-auto, Daihatsu Cuore, kenteken 50-DH-TF, gestolen.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagmorgen rond 2.25 uur is op de Kortonjolaan een 30-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,95 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Maandagmiddag om 16.50 uur is op de Brouwhorst een 42-jarige man uit Helmond aange-houden. Hij had daar uit een winkel zes pakken wasmiddel ter waarde van fl. 92,94 gestolen zonder deze bij de kassa af te rekenen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Maandagavond rond 23.00 uur trof de gewaarschuwde politiepatrouille op de spoorbaan, ter hoogte van de Houtse Parallelweg, een bestelauto aan. Naast de bus lag een man. Getuigen hadden even daarvoor gezien dat die man daar de spoorbaan opreed richting Eindhoven. Na ongeveer 40 meter gereden te hebben kwam hij tot stilstand. Direct daarop hebben de getuigen de automobilist achter het stuur vandaan getrokken. De uit Eindhoven komende goederentrein wist tijdig te stoppen. De 41-jarige automobilist uit Veldhoven bleek gedronken te hebben. Hij blies aan het politiebureau 2,50 pro mille. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Snelheidscontrole
Maandag tussen 10.40 en 13.00 uur is op de Engelseweg een snelheidscontrole gehouden. 1341 voertuigen zijn gecontroleerd. 94 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Op de Weg door de Rijpel zijn bij een snelheidscontrole maandagmiddag 62 automobilisten bekeurd. Zij reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. 451 voertuigen zijn gecontroleerd.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Maandagmiddag is een verkeerscontrole gehouden op De Run 4200. 8 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het negeren van een geslotenverklaring.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Maandag tussen 16.00 en 18.05 uur is op de Kromstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 1382 gecontroleerde voertuigen reden er 52 sneller dan 50 km./u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.

Someren: Alcohol
Maandagavond om 18.05 uur is op de Achterbroek een 23-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij was daar in een sloot gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,70 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Best: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur is op de Sonseweg een snelheidscontrole gehouden. 492 voertuigen zijn gecontroleerd. 58 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u.

Gemert: Alcohol
Maandagavond rond 21.30 uur is op de Beeksedijk een 46-jarige automobilist uit Waalre gecontroleerd. Hij viel daar op door zijn slingerend rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Van verdachte is een bloedproef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Valkenswaard. Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagavond 22.00 en dinsdagmorgen 2.00 uur is ingebroken in een bedrijf op de Leenderweg. Aan de voorzijde van het pand is een afsluitplaat uitgenomen. In het pand is een speelautomaat opengebroken. Uit de speelautomaat is de geldbak gestolen.

Hapert: Snelheidscontrole
Maandagmiddag is op de Kapelweg een snelheidscontrole gehouden. 76 voertuigen zijn gecontroleerd. 2 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/u.

Nuenen: Diefstal uit een woning
Maandag tussen 17.00 en 22.20 uur zijn uit een woning op de Cantersakker sieraden en geld gestolen. Onbekend hoe men de woning is binnengedrongen.

Bladel: Inbraak in een winkel
Tussen maandagavond 23.55 en dinsdagmorgen 0.05 uur is ingebroken in een winkel op de Industrieweg. Een toegangsdeur is op grove wijze geforceerd. Uit de winkel zijn een grote hoeveelheid elektrische handgereedschap weggenomen.

Waalre: Diefstal autoambulance
Tussen maandagavond 23.00 en dinsdagmorgen 7.50 uur is vanaf de Swidbertstraat een witte autoambulance, Mercedes Benz 370 D, kenteken BH-70-YG, gestolen.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook