Politiebericht Eindhoven e.o. 11-10-2001

1e persbericht 11 oktober 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte overval meldt zich
Woensdagmiddag om 14.10 uur is op het politiebureau aan de Mathildelaan een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man vertelde dat hij op 11 december van het vorige jaar een overval had gepleegd op een benzinestation aan de John F. Kennedylaan. Bij deze overval had de dader gedreigd met een mes. Er was geen buit. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten diefstal aangehouden
Woensdag om 20.30 uur zijn in de Tongelreep een 24-jarige Eindhovenaar en een 23-jarige Tsjech aangehouden. De twee mannen worden er van verdacht dat zij op 19 september met een gevonden sleutel uit een kledingkastje geld (fl 250,=) hebben gestolen. Ook namen zij een gsm mee. De diefstal was op video vastgelegd en personeel van het zwembad herkende de twee mannen. De verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man verdacht van inbraak
Een 45-jarige Eindhovenaar is woensdag in zijn woning in Gestel aangehouden. De man wordt er, na onderzoek, van verdacht dat hij in maart ingebroken heeft in een woning aan de Generaal Reijndersweg. Daar werd toen een ruit ingeslagen en werden een kleurentelevisie en twee geluidsboxen gestolen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Aanrijding met drank
Woensdagavond, vlak voor middernacht, is op de Fuutlaan een 41-jarige Eindhovenaar bekeurd omdat hij gedronken had. De man reed in een auto en was betrokken bij een aanrijding. Hij kwam met zijn auto vanuit de Meerkollaan de kruising met de Fuutlaan rijden en kreeg geen voorrang van de bestuurder van een bestelauto. Er was slechts materiële schade. De politiemensen roken echter een dranklucht. De Eindhovenaar blies bijna 0,7 promille en kreeg een boete van fl. 410,=.

Eindhoven: Man aangehouden na vechtpartij
In een café aan het Lodewijk Napoleonplein is woensdag om 23.55 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou een Waalrenaar (leeftijd onbekend) geslagen en geschopt hebben. De ruzie ontstond bij een dartwedstrijd. De verdachte sloeg na een slecht worp tegen het dartbord. Dat viel van de muur. Het slachtoffer zou daarop een sigarettenpeuk naar de verdachte geschoten hebben. Daarop gaf een onbekend gebleven man een kopstoot aan het slachtoffer. De Eindhovenaar begon daarna het slachtoffer te schoppen en te slaan. Een personeelslid van het café sprong ertussen maar kreeg ook een vuistslag in het gezicht. De verdachte is ingesloten. Het slachtoffer ging naar het ziekenhuis, mogelijk met een gebroken neus.

Eindhoven: Tas gestolen
Woensdag tussen 21.00 en 22.00 uur is op de Bergstraat de tas gestolen van een 31-jarige Eindhovense vrouw. Zij liep daar met de tas aan haar schouder toen twee personen op een scooter haar van achter naderden en de tas van haar schouder rukten. Doordat ze de tas vasthield kwam ze ten val en kreeg ze schaafwonden aan een knie en beide handen. In de tas zat een portemonnee met fl 550,=.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Strijpsestraat is donderdag om 2.20 uur een 41-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Rijdende controle
Een Helmondse motoragent heeft woensdagavond een rijdende verkeerscontrole gehouden. Hij schreef twaalf bonnen uit. Vier maal rijden zonder helm, vier maal rijden zonder bromfietscertificaat, twee maal rijden door rood, een maal te hoge snelheid en eenmaal een snorfiets met een te hoog vermogen.

Deurne: Aanrijding
Woensdag om 19.35 uur is op de kruising Houtenhoekweg Bakelseweg Helmondsingel een 20-jarige bestuurder van een motorbakfiets uit Deurne gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De 38-jarige automobilist uit Deurne reed vanuit de Houtenhoekweg de kruising op en gaf de ander geen voorrang. De motorrijder is met beenletsel in het Elkerliekziekenhuis opgenomen.

Deurne: Bonnen voor verboden richting
Bij wegwerkzaamheden op de Houtenhoekweg is woensdag tussen 14.30 en 15.10 uur en tussen 18.30 en 19.10 uur gecontroleerd op het rijden in verboden richting. Er is daar een tijdelijk eenrichtingverkeer ingesteld. Vijfentwintig bestuurders kregen een bekeuring.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook