Politiebericht Eindhoven e.o. 4-10-2001

1e Persbericht 4 oktober 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Agressieve automobilist
In een woning aan de Narbonnehof is woensdag om 23.45 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor een 32-jarige Eindhovenaar in het gezicht hebben geslagen. Dat gebeurde op de Fransebaan. De 32-jarige Eindhovenaar reed daar in zijn auto en de verdachte reed met zijn auto kort op diens achterbumper. De 32-jarige zag dat zijn achtervolger hem rechts wilde passeren, maar hij zag daar ook een fietser rijden. Om de fietser te beschermen stuurde hij ook naar rechts. Daarna bleef de verdachte kort achter op de auto van de ander rijden. De 32-jarige Eindhovenaar stopte om uitleg te vragen, maar kreeg meteen een klap in het gezicht. Daarna reden ze verder. Het slachtoffer belde de politie en gaf het kenteken door. De man werd in zijn woning aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben maar hij wilde niet meewerken aan een ademanalyse. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drugszaak
De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur een onderzoek ingesteld in een pand aan de Moreelselaan omdat hier mogelijk drugs verhandeld werden. Een 48-jarige verdachte uit Eersel, drie verdachte Eindhovenaren (37, 46 en 49 jaar) en een 47-jarige verdachte uit het Belgische Lommel werden aangehouden. Bij de Belgische verdachte werd in een rugzak die hij bij zich droeg bijna 11 kilogram hasj aangetroffen. Hij trachtte op het moment van binnenkomst van de politie het pand te verlaten. Bij de Eerselnaar werd een geldbedrag van ruim 20.000 gulden aangetroffen. In het pand zelf werd ook nog een kilo hasj aangetroffen. Rond 18.00 uur werd een vervolgonderzoek ingesteld in de woning van de verdachte Eerselnaar. Hier werden een vuurwapen en een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De verdachten uit Eersel en Lommel zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De drie Eindhovenaren zijn na verhoor heengezonden. Zij bleken geen betrokkenheid te hebben bij de drugshandel.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden Na een melding van een inbraak in een bestelauto in de Juliusstraat stelde de politie donderdagochtend een onderzoek in de omgeving in. Kort daarna kon op dezelfde straat rond 4.10 uur een 24-jarige verdachte Eindhovenaar worden aangehouden. Van de bestelauto werd een raam vernield. Het is nog onduidelijk of er spullen uit de auto vermist worden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Negeren rood licht komt automobilist duur te staan Op de kruising Bisschop Bekkerslaan Franklin D. Rooseveltlaan zag de politie donderdagochtend rond 2.20 uur dat een 29-jarige automobilist uit Eindhoven door rood reed. Hierop werd de verdachte staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat hij een slok te veel op had en dat de APK en de verzekering van zijn auto verlopen waren. Een ademanalyse wees een promillage van 0,55 uit. De man kreeg een rijverbod van een uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole op de Professor Holstlaan zijn woensdagavond 23 bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor het niet kunnen overhandigen van een bromfietscertificaat, vier voor het ontbreken van het gele plaatje op de bromfiets, één bestuurder werd bekeurd omdat hij nog geen 16 jaar was en toch op een bromfiets reed, één voor het voeren van een geel plaatje in plaats van een oranje plaatje, zeven voor het niet dragen van een helm, één voor het onverzekerd op een bromfiets rijden, één voor het rijden door rood en drie voor het overtreden van de maximaal toegestane snelheid.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Gestelsestraat is donderdagochtend rond 2.15 uur een 44-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 1,7 weer. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt
De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een woninginbraak en ging meteen ter plaatse. In de woning werd een 22-jarige verdachte Eindhovenaar aangetroffen. Deze werd rond 17.10 uur aangehouden. De verdachte is in de woning gekomen door een raam van een deur aan de achterkant van de woning te vernielen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Hennepkwekerij
Woensdagavond is in een woning aan de Kalmoesstraat een hennepkwekerij ontdekt. De hennepgeur leidde naar deze woning. Op de eerste etage was de kwekerij ingericht. De 83 planten, 6 lampen, een koolstoffilter en 3 ventilatoren zijn in beslag genomen. De drie aanwezigen, de 28-jarige bewoner en twee Eindhovense vrouwen van 32 en 28 jaar oud zijn aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte brandstichting aan gehouden Woensdag is in zijn woning aan de Euterpestraat een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op 22 september brand heeft gesticht in zijn flatwoning. Bij deze brand moesten de bewoners die boven de flat woonden vanwege rook hun woning tijdelijk uit. De politie deed onderzoek en daaruit kwam de bewoner van de flat als verdachte van de brandstichting te voorschijn. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten autodiefstal aangehouden
Een 16-jarige en een 13-jarige Eindhovenaar zijn woensdag aangehouden omdat zij ervan verdacht worden dat zij op 28 augustus op de Simon van Leeuwenstraat een Opel Kadett hebben gestolen. De verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Budel: Harddrugs aangetroffen bij verdachte motorrijder Op de Nieuwstraat zag een politiesurveillance woensdagavond een 25-jarige Fransman rijden die zijn motor niet onder controle had. De motorrijder reageerde niet op een stopteken van de politie. De man reed plotseling een parkeerterrein aan de Grootschoterweg op waar hij vervolgens onderuit ging en onder zijn motor terecht kwam. Hij gaf aan geen geldig rijbewijs te hebben en dat de motor van een vriend was die met een bestelbus achter hem aan reed. Door de val was de koffer die achter op de motor zat open gegaan. In de koffer werden een hoeveelheid harddrugs, vermoedelijk speed en cocaïne, aangetroffen. De motorrijder werd hierop rond 23.45 uur aangehouden. Tijdens de fouillering zag hij echter kans om te ontsnappen. De politie heeft in de omgeving gezocht met behulp van een hond maar de verdachte niet meer aangetroffen. Tijdens de zoekactie zag men de vermoedelijke bestuurder van de bestelbus vanuit de Nieuwstraat naar de parkeerplaats lopen. Deze 23-jarige Fransman is hierop rond 00.15 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid bij de aangetroffen harddrugs. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. De politie heeft de harddrugs, de motor en de bestelbus, die op de Wethouder van Hunselstraat is aangetroffen, in beslag genomen.

Geldrop: Inbraak
Tussen woensdag 8.00 uur en donderdag 0.15 uur is ingebroken in een woning aan de Columbusstraat. Aan de achterkant van de woning is de schuifpui opengebroken. De bewoner mist sieraden en munten.

Oirschot: Woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Spoordonkseweg. Er is een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden gestolen.

Reusel: Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden Na een onderzoek zijn woensdag drie verdachten van een openlijke geweldpleging op 24 september aangehouden. Op 24 september werd in de Kruisstraat een 45-jarige man uit Reusel in elkaar geslagen door een groep jongens. De aangehouden verdachten, 17- en 19-jarig uit Reusel en een 19-jarige uit Bladel, zijn voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer liep verschillende kneuzingen en een hersenschudding op.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook