Politiebericht Eindhoven e.o. 7-10-2001
Persbericht van zondag 7 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Jan Smitzlaan is tussen vrijdagavond 23.59 uur en zaterdagmiddag 12.30 uur een personenauto, merk Citroen, type Saxo, kleur zwart, voorzien van het Belgische kenteken SKC-117, weggenomen.

Deurne: Aanhouding na belediging
Zaterdagmiddag om 17.05 uur is op de Neerkantseweg een 23-jarige inwoner van Erp aangehouden. De man eiste van de politie dat die hem naar huis zou brengen. Toen de politieambtenaren dit weigerden en hem aanboden een taxi te laten komen begon de man de agenten te beledigen. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhoudingen na gewapende overval
Op de Karel de Stoutelaan zijn zaterdagmiddag om 17.35 uur, achter een woning aldaar, vier Russische mannen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een gewapende overval te hebben gepleegd op een winkel aan de Karel de Grotelaan. De verdachten hadden de caissière onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen op de grond te gaan liggen waarna een van hen de kassa openmaakte en een greep in de kassalade deed. Hierna renden de daders de winkel uit. Enkele oppassende getuigen volgden de mannen en gaven aan de politie door waar zij zich bevonden. Kort hierna konden de daders aangehouden worden. De verdachten zijn ingesloten op het bureau en inverzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Nuenen Eeneind: Eenzijdig ongeval met gewonden
Op de Nuenenseweg is zaterdagmiddag een 61-jarige automobiliste uit Nederwetten bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed over de Nuenenseweg komende uit de richting Geldrop. Door nog onbekende oorzaak begon de auto te slingeren waarna hij tot stilstand kwam tegen een rechts van de weg staande boom. De vrouw is met nekletsel en kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Aanhouding na brandstichting
Zaterdagavond om 20.00 uur is op de Willem Barentszweg een 54-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man wordt ervan verdacht brand gesticht te hebben in zijn eigen woning aan de Reinoutlaan. De woning brandde geheel uit. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Someren: Inbraak in een woning
In een woning aan de Stipdonk is zaterdag tussen 11.00 uur en 18.10 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door vernieling van een ruit aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een satelliet ontvanger, enkele sieraden en 2500 gulden weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging
In een woning aan de Transvaalweg is zaterdagavond om 21.35 uur een 32jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 36-jarige Eindhovense te hebben mishandeld en met de dood bedreigd. Hij is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Kempenbaan is zaterdagavond om 23.10 uur een 30-jarige automobilist uit Lommer (België) aangehouden. De man bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.30 promille aan. De verdachte betaalde een transactie van 1500 gulden.

Eindhoven: Aanhouding na belediging en bedreiging Zaterdagavond om 23.15 uur is op de Dommelstraat een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht even daarvoor een politieagent te hebben bedreigd en beledigd. De man is onder hevig verzet aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Een 31-jarige Eindhovense was het niet eens met de aanhouding. Toen zij zich na enkele vorderingen niet wenste te verwijderen is zij om 23.20 uur, eveneens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Budel Schoot: Inbraak in een woning
In een woning aan de Dwarsstraat is zaterdag tussen 18.25 uur en 23.45 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een slot aan de achterzijde van de woning. Uit de woning is, voor zover nu bekend, een geldbedrag van 13.000 gulden en 85.000 Belgische franc, weggenomen.

Aanhouding na baldadigheid
Op de Fellenoord zijn zondagmorgen om 03.56 uur twee Eindhovenaren aangehouden. De mannen 20 en 22 jaar oud hadden enkele pallets en autobanden op de rijbaan van de Fellenoord gegooid. Hierdoor ontstonden verkeersgevaarlijke situaties. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Verdachte steekpartij aangehouden.
Een 18-jarige inwoner van Helmond is vanmorgen om 01.30 uur op de Schoolstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht bij een ruzie om een meisje een 19-jarige inwoner van Helmond met een mes in zijn arm te hebben gestoken. Het slachtoffer is door ambulance personeel aan zijn verwonding geholpen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie verzoekt getuigen van deze steekpartij zich met hen in verbinding te stellen.

Veldhoven: Bromfietser onder invloed
Op de St. Janstraat is vanmorgen om 01.42 uur een 16-jarige bromfietser uit Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage 1,00 promille aan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling en bedreiging Zondagmorgen om 03.35 uur is op de Oude Doornakkersweg een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie was ter plaatse geroepen omdat de man, tijdens een ruzie met zijn vader, vernielingen in zijn woning had gepleegd. Toen de agenten de man wilden aanhouden richtte zijn woede zich op hen. Hij bedreigde de agenten met een tafelpoot. Nadat er enkele collegas ter versterking waren gekomen kon men de agressieve verdachte aanhouden en afvoeren. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Onder invloed
Een 35-jarige automobilist uit Luyksgestel is vanmorgen om 04.45 uur, op de Leenderweg aangehouden. De man had kort ervoor met zijn personenauto twee geparkeerd staande autos op de Leenderweg aangereden en was weggelopen. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.50 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling ruit
Op de Keizersgracht is vanmorgen om 04.35 uur een 30-jarige inwoner van Neeritter aangehouden. De verdachte had kort ervoor, met een steen, een ruit ingegooid van een pand aan de Keizersgracht. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Eersel: Onder invloed
Bij een verkeerscontrole op de Postelseweg, bleek dat een 22-jarige automobilist uit Hoogeloon zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0.95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fellenoord is vanmorgen om 04.47 uur een 19-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.90 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Mortel: Aanhouding na poging inbraak
Vanmorgen om 06.55 uur, is op de Leeuwerikweg een 23-jarige inwoner van Handel aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een poging tot inbraak te hebben gepleegd bij een woning aan de Leeuwerikweg. Een raam van de woning was ingetrapt. Doordat het alarm afging is hij gevlucht. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen
Bij een controle op de Boutenslaan zijn vanmorgen om 07.40 uur een 29-jarige Eindhovenaar en een 21-jarige Eindhovense aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal cq heling van gestolen goederen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto met daarin de goederen is voor onderzoek veilig gesteld.

Nuenen: Inbraak in een woning
In een woning an de Opwettenseweg is zondag tussen 00.30 uur en 09.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn enkele VVV bonnen en een geldbedrag van ongeveer 700 gulden weggenomen.

Helmond: Diefstal personenauto
Tussen zaterdagavond 21.30 uur en zondagmorgen 09.30 uur is er vanaf het Twentehof een personenauto, merk Ford, type Escort, kleur grijs, voorzien van het kenteken RB-93-LY, weggenomen.

Maarheeze: Diefstal personenauto
Vanaf de Gaffel is tussen zondagmorgen 01.15 uur en 08.30 uur een personenauto, merk Toyota, type Carina, kleur rood, voorzien van het kenteken JV-GV-06, weggenomen.

Breugel: Diefstal bedrijfsauto
Tussen zaterdagavond 20.00 uur en zondagmorgen 09.00 uur is er vanaf het Cerespad een bedrijfsauto, merk Mitsubishi, type L200 pick-up, kleur zwart. Voorzien van het kenteken VL-35-SN, weggenomen.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook