Politiebericht Eindhoven e.o. 1-09-2001
Persbericht van zaterdag 1 september 2001

Berichten uit de regio

Heeze: Diefstal personenauto
Vanaf de oprit van een woning aan de Groote AA is tussen donderdag 23.45 uur en vrijdag 10.00 uur een personenauto, merk Volvo, type 440 DL, kleur blauw, voorzien van het kenteken DS-LZ-24, weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na poging overval
Vrijdagavond om 17.35 uur is op de Rivierstraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht omstreeks 16.30 uur op de Bayeuxlaan een poging tot een overval te hebben gepleegd. Toen dit niet lukte nam hij een zak houtskool mee en verdween. De verdachte, een bekende van de politie, bleek later in een restaurant te zitten, met zijn zak houtskool en een fles sherry, waar hij zich niet wilde verwijderen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven : Verdachten van winkeldiefstal aangehouden Vrijdagavond om 21.00 uur zijn op de Demer een 29-jarige inwoonster van Eindhoven en een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een winkeldiefstal te hebben gepleegd in een winkel aan de Demer en werden buiten het pand door enkele beveiligingsmedewerkers aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De gestolen goederen zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven : Snelheidscontroles
Op de Vestdijk is vrijdagmiddag tussen 13.45 uur en 14.45 uur, een snelheidscontrole gehouden. Van de 740 gecontroleerde voertuigen reden er 38 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Tussen 15.30 uur en 17.10 uur is er een snelheidscontrole gehouden op t Hofke. 61 van de 970 gecontroleerde voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Van 18.37 uur tot 20.35 uur is er een controle gehouden op de Bisschop Bekkerslaan. 58 van de 1060 gecontroleerde voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt
Vrijdagavond om 23.05 uur is in een woning aan de Tongelresestraat een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort hiervoor de woning te zijn binnen gekomen door verbreking van de achterdeur. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de Beukeliusstraat is vrijdag tussen 22.15 uur en 23.15 uur een personenauto, merk Opel, type Corsa, kleur grijs, voorzien van het kenteken TF-72-ZY, weggenomen.

Best: Onder invloed
Op de A2 is vrijdagavond om 23.40 uur een 52-jarige automobilist uit Schijndel aangehouden. Bij controle bleek dat de man zijn voertuig bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,75 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 9 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Deurne: Eenzijdig ongeval met gewonde
Een 16-jarige bromfietser uit Deurne is vrijdagavond omstreeks 23.35 uur bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Het slachtoffer reed over het fietspad langs de Langstraat in de richting Deurne en reed in een flauwe bocht recht door en kwam even verder in een sloot tot stilstand. Hij liep bij dit ongeval een gebroken nekwervel en een gebroken bovenbeen op. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bromfiets bleek niet te zijn verzekerd en hij was niet in het bezit van een geldig bromfiets certificaat. De bromfiets is voor onderzoek veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na poging diefstal fiets
Vrijdagavond om 23.59 uur is op de Molenstraat een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen zagen dat de verdachte bezig was het slot van een fiets open te breken. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heen gezonden.

Helmond: Onder invloed
Op de Hobbemalaan is zaterdagmorgen om 00.20 uur een 26-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man zijn personenauto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,25 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Valkenswaard: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 01.00 uur is op de Bergstaat een 21-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man zijn personenauto bestuurde terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,85 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

Deurne: Aanhoudingen na vernieling
Op de Helmondseweg zijn zaterdagmorgen om 01.05 uur twee jongens uit Deurne van 15 en 16 jaar aangehouden. Politiemensen hadden gezien dat de twee verdachten opzettelijk over een geparkeerde auto liepen. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor overgedragen aan de ouders.

Eindhoven: Aanhouding na belediging
Een 21-jarige inwoner van Eindhoven is vanmorgen om 01.30 uur op de Jan van Lieshoutstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij en beledigde hierna een politieagente. Hij is aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Veldhoven: Aanhouding na vissen zonder vergunning Vanmorgen om 01.45 uur is op de Riethovensedijk nabij het viswater het Vlasroot, een 19-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. De man gaf bij het opgeven van zijn naam voor een bekeuring een valse naam op. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Deurne: Onder invloed
Op de Molenstraat bleek bij een controle dat een 25-jarige automobilist uit Deurne zijn personenauto onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage 0,85 promille aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur 3 uur.

Eindhoven: Drie verdachten van mishandeling aangehouden Zaterdagmorgen om 03.00 uur zijn op het Stratumseind een 30-jarige inwoner van Eindhoven, een 31-jarige inwoner van Geldrop en een 38-jarige inwoner van Best, aangehouden. De drie mannen worden ervan verdacht kort ervoor een portier van een horeca gelegenheid te hebben mishandeld. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Helmond: Onder invloed Op de Europaweg is zaterdagmorgen om 03.45 uur een 32-jarige inwoner van Szczecin (Polen) aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag en bleek zijn personenauto onder invloed te besturen. Hij weigerde elke medewerking en is voor onderzoek ingesloten. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Tasjesroof
In het winkelcentrum Woensel is vanmorgen omstreeks 11.00 uur een 66-jarige inwoonster van Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw kwam uit het postkantoor en zette even haar tas bij haar fiets om het slot los te maken. Op dat moment kwamen er twee mannen van ongeveer 30 a 35 jaar oud die de tas wegnamen en ervandoor gingen. In de tas zaten een portemonnaie met 200 gulden en een sjaal.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook