Politiebericht Eindhoven e.o. 12-09-2001

1ePersberichtwoensdag12september2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Dinsdagavond rond 23.25 uur zijn op het Winkelcentrum Woensel twee 17- jarige jongens uit Eindhoven aangehouden. Een getuige zag dat zij daar een winkelruit vernielden. Hij waar-schuwde de politie die de verdachten op de Kampakkerweg aantrof. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagmorgen rond 3.05 uur is op de Bilderdijklaan een 32-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 0,60 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een geldboete van fl. 410,- opgelegd.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag om 16.30 uur is in het opvangcentrum aan de Oirschotsedijk een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De gewaarschuwde politie trof op zijn kamer goederen, afkomstig van diefstal afgelopen nacht in het opvangcentrum, aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau

Helmond: Verdachte belediging aangehouden
Dinsdagmiddag om 15.05 uur is op de Deurneseweg een 30-jarige man uit Helmond aan-gehouden. Hij had daar een AZC medewerker in het gezicht gespuugd. De man werd boos tijdens een onderhoud wat hij met de medewerker had. Verdachte is voor verhoor overge-bracht naar het politiebureau.

Helmond: Brandstichting
Dinsdagavond tussen 18.50 en 19.30 uur hebben drie onbekende jongens getracht een geparkeerde auto op de Kromme Steenweg in brand te steken. Getuigen zagen dat de jon-gens bezig waren papier en stro in de tankopening te stoppen. Vervolgens staken zij het in brand. De getuigen blusten het aankomend brandje. De jongens maakten zich snel uit de voeten. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen om 9.00 uur is op de Weg door de Rijpel een 20-jarige bromfietser uit Venray aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar zonder helm op zijn brom-fiets reed. Tevens bleek bij controle dat de bromfiets niet verzekerd was. Hierop vorderde een agent aan de man zijn bromfiets voor nader onderzoek over te brengen naar het politie-bureau. De man weigerde dat en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau voegde hij zeer onwel-voeglijke taal naar de agent. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in woning
Dinsdagavond tussen 18.30 en 19.15 uur is ingebroken in een woning op de Eindhovense-weg. Het slot van de voordeur is geforceerd. Uit de woning zijn autosleutels gestolen. Vervolgens heeft men de naast de woning staande blauwe personenauto, Chrysler Voyager 2.5 TD, kenteken 45-DV-KD, weggenomen.

Deurne: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Stationsstraat. Rond 3.00 uur hoorde de eigenaar een harde klap. Hij ging kijken en zag dat de etalageruit vernield was. Uit de etalage zijn 5 horloges gestolen.

Veldhoven: Aantreffen illegalen
Woensdagmorgen zijn in een Nederlandse vrachtauto op een parkeerplaats aan de noord-baan van de A67 vijf illegalen aangetroffen. De vijf personen zijn voor nader onderzoek over-gedragen aan de Vreemdelingen Politie. Hun nationaliteit is nog niet bekend.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.35 en 11.00 uur is op de Sterrenlaan een snelheidscontrole gehouden. 1598 voertuigen zijn gecontroleerd. 71 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook