Politiebericht Eindhoven e.o. 19-09-2001

1e Persbericht 19 september 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aanpak drugsoverlast
De politie heeft dinsdag tussen 16.00 uur en 22.00 uur tijdens een actie een aantal drugsverslaafden en daklozen aangepakt die voor overlast zorgen in de omgeving van de Kerkstraat, de Ten Hagestraat, de Gedempte Gracht en het Stratumseind. Zes personen ontvingen ter plaatse een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde. Vier mannen (17, 21, 32 en 34 jaar), waaronder twee zonder vaste woon- en/of verblijfplaats en twee Eindhovenaren, werden aangehouden. Zij zorgden tijdens de actie voor ergerlijke overlast door bijvoorbeeld te gaan urineren op straat, niet ingaan op de vordering om zich te verwijderen, het spugen op straat en drinken van alcohol op straat. De politie zal in de toekomst regelmatig dergelijke acties voeren.

Eindhoven: Verdachten van diefstal printer aangehouden Op de Edisonstraat zijn woensdagochtend rond 1.40 uur een 17-jarige en een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag kort daarvoor het tweetal fietsen met een grote plastic tas over de Edisonstraat. Toen ze de politie zagen draaiden ze zich onmiddellijk om en fietsten hard weg. Hierop heeft de politie een onderzoek ingesteld in de omgeving waarop de ze twee even later weer op de Edisonstraat aantroffen. Ze worden verdacht van diefstal van de printer die ze bij zich hadden. Bij de 17-jarige verdachte werd nog een bolletje cocaïne aangetroffen. De goederen werden in beslag genomen. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Valse aangifte
Na een onderzoek is dinsdagochtend rond 11.00 uur op de Kasteel-Traverse een 52-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij wordt verdacht van het doen van valse aangifte van diefstal van geld, een stereo, een GSM, sieraden en een videorecorder uit haar woning op 25 augustus jl. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Man botst tegen boom
Dinsdagavond rond 19.00 uur is een 19-jarige automobilist uit Deurne tegen een boom gebotst op de Energiestraat. De man reed over de Dr. Hub van Doornweg en sloeg vervolgens rechtsaf de Energiestraat in. Hij moest uitwijken voor een aantal fietsers die hem tegemoet kwamen fietsen. Om niet tegen de stoeprand te botsen stuurde de man zijn auto naar links. Hierdoor ging het voertuig slippen en botste hij tegen een boom. De man liep een hoofdwond op.

Someren: Dieven overlopen
Uit een woning aan het Stevensvaartje zijn dinsdagavond tussen 20.05 en 20.30 uur een TV, een tuner, een cassettedeck en een CD-speler gestolen. De bewoners kwamen thuis en zagen dat in de nabijheid van hun woning een auto geparkeerd stond. Op het moment dat ze bij de voordeur kwamen hoorden ze geluiden en zagen enkele mannen weglopen en in de geparkeerde auto vluchten. De daders hebben een raam aan de voorzijde van de woning opengebroken om binnen te komen.

Son: Man onder invloed stapt weer achter stuur
Op de Gentiaanlaan trof de politie woensdagochtend rond 01.00 uur een 32-jarige man uit Son slapend achter het stuur van zijn stilstaande auto aan. Een blaastest gaf aan dat de man een slok te veel op had. Hierop is hij vrijwillig meegegaan naar het politiebureau waar hij een rijverbod kreeg van 12 uur. De man heeft vervolgens met een taxi het politiebureau verlaten. Rond 2.10 uur betrapte de politie de man echter weer achter het stuur van zijn auto. Nu reed hij over de Hendrik Veenemanstraat. Hij werd aangehouden. Vervolgens werd een ademanalyse afgenomen. Deze wees een promillage van 1,40 uit. Het rijbewijs van de man werd vervolgens ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verdachten met gevulde tassen aangehouden Op de Vooraard zijn dinsdagmiddag rond 12.10 uur drie Veldhovenaren (26, 26 en 33 jaar) aangehouden. Getuigen zagen de mannen over een hek van een terrein aan de Vooraard klimmen en waarschuwden de politie. Deze troffen de drie aan met tassen gevuld met tandpasta, batterijen, navullingen voor kamerverfrissers en zoetjes. De mannen worden verdacht van heling of diefstal van de goederen. De politie heeft de spullen in beslag genomen. Het drietal is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Verdachte van inbraak in bedrijfspand aangehouden Nadat de politie woensdagochtend een inbraakmelding binnen kreeg op het Bastion stelde zij een onderzoek in de omgeving in. Op dezelfde straat werd rond 1.00 uur een 16-jarige verdachte uit Eindhoven aangetroffen en aangehouden. Van het bedrijfspand werden twee ramen vernield en er wordt een computer vermist. Bij de verdachte werden geen spullen aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o. '
Lees ook