Politiebericht Eindhoven e.o 19-09-2001
3e Persbericht van woensdag 19 september 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanpak overlast
Zestien politiemensen hebben vandaag opnieuw de ergerlijke overlast in het centrum van Eindhoven aangepakt. Deze actie resulteerde in het aanhouden van 14 personen in de Kerkstraat en de Deken van Somerenstraat. Alle, dertien mannen en een vrouw, zijn aangehouden en na verhoor op het bureau, voorzien van een bekeuring heen gezonden. De verdachten in de leeftijd van 20 jaar tot 46 jaar, waarvan er 11 uit Eindhoven, 1 uit Geldrop en 2 zonder vaste woon of verblijfplaats, kregen bekeuringen voor het zich bevinden op verboden grond (art 461), het in bezit hebben van drugs, urineren en drinken op straat en hangen in portieken.

Maarheeze: Mishandeling automobilist
Bij een onenigheid op de A2 is vanmiddag omstreeks 16.15 uur een 55-jarige inwoner van Eindhoven door de bestuurder van een gele bestelauto mishandeld. Het slachtoffer wilde vanaf de oprit bij Maarheeze de snelweg oprijden toen er plotseling achter hem vandaan een gele bestelauto kwam die voor hem ging rijden en hem tot stoppen dwong. De bestuurder van dit voertuig stapte uit en sloeg het slachtoffer, dat bezig was uit te stappen, zonder iets te zeggen met gebalde vuist in het gezicht. De man probeerde ook het portier dicht te drukken waardoor het been van het slachtoffer klem kwam te zitten. Hierna liep de dader naar zijn bestelauto en reed weg. De politie stelt een nader onderzoek naar de dader in.

Helmond: Aanhoudingen na vervalsing paspoort
In het belastingkantoor aan het Stationsplein zijn vanmiddag om 16.50 uur een 25-jarige Portugees zonder vaste woon of verblijfplaats en een 29 jarige Portugees uit Lissabon aangehouden. De mannen hadden geprobeerd met vervalste paspoorten een sofi-nummer aan te vragen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Deel: ' Politiebericht Eindhoven e.o '
Lees ook